Stii Sa Te Aperi In Caz De Cutremur?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cred ca titlul acestui topic este total gresit. De cutremur nu ai cum sa te aperi. Ai putea sa incerci in cel mai bun caz sa iti maresti sansele de reusita dar nicidecum sa te aperi. Maine poimaine o sa respundem la intrebarea: Cum te apreri de tsunami? Simplu... inoti...!
    Cat despre locurile recomandate pe langa canapea, sub birou, in cada, etc... parerea mea este ca sunt doar aberatii... daca e sa cada tavanul, care presupun ca are cateva tone bune... pot sa stau eu sub ce vreau ca tot pilaf ma face...
    Mai citeam un post aici care spunea ca daca esti in masina este bine sa eviti cladirile si sa stai cat mai departe de ele... Pai daca esti in masina de unde stii ca e cutremur? Pe mine m-a prins ieri in masina si nu am simtit absolut nimic, logic!!!
    In incheiere as vrea sa spun ca am noroc ca stau la etajul 2. In caz de ceva, Doamne fereste, asta e... mai bine 2 picioare rupte decat capul strivit!
    Last edited by sinx; 26 April 2009, 16:27.
    sigpic

Comment

He,he,he...
      Si eu eram ieri in masina.Nu s-a simtit nimic,doar vedeam oamenii speriati iesiti afara ca soarecii si nu-mi explicam ce au...
      Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Originally posted by sinx View Post
        Cred ca titlul acestui topic este total gresit. De cutremur nu ai cum sa te aperi. Ai putea sa incerci in cel mai bun caz sa iti maresti sansele de reusita dar nicidecum sa te aperi. Maine poimaine o sa respundem la intrebarea: Cum te apreri de tsunami? Simplu... inoti...!
        Cat despre locurile recomandate pe langa canapea, sub birou, in cada, etc... parerea mea este ca sunt doar aberatii... daca e sa cada tavanul, care presupun ca are cateva tone bune... pot sa stau eu sub ce vreau ca tot pilaf ma face...
        Mai citeam un post aici care spunea ca daca esti in masina este bine sa eviti cladirile si sa stai cat mai departe de ele... Pai daca esti in masina de unde stii ca e cutremur? Pe mine m-a prins ieri in masina si nu am simtit absolut nimic, logic!!!
        In incheiere as vrea sa spun ca am noroc ca stau la etajul 2. In caz de ceva, Doamne fereste, asta e... mai bine 2 picioare rupte decat capul strivit!
        Data de 4 martie aminteşte tuturor de devastatorul cutremur din 1977.
        Cine a trait asemenea evenimente ,stie despre ce este vorba,ceilalti sa taca ...
        Cutremurul de Pămînt este unul din cele mai înspământătoare şi distrugătoare fenomene
        ale naturii de pe Terra.Şi mai groaznic este faptul că acest fenomen se poate produce prin surprindere, în orice
        condiţii climaterice, în orice timp al anului şi al zilei. De aceea, mişcările seismice au efecte
        psihologice negative asupra oamenilor, obişnuiţi să considere Pământul ca un suport sigur. În
        momentul, când totul în jur se zguduie violent, cad obiecte, trosnesc pereţii şi se prăbuşesc
        clădiri, oamenii sunt cuprinşi de o spaimă cumplită, după care îşi revin cu greu.
        Vezi cum au reactionat bucurestenii dupa cutremurul de sambata seara
        Last edited by ady62; 26 April 2009, 19:34.

Comment

ady62 nu as dori sa intram in polemica insa afirmatia ''ceilalti sa taca'' nu este deloc la locul ei! Daca tot te-ai obosit sa dai un reply la postul meu puteai sa comentezi in legatura cu cele afirmate de mine... nu sa vorbesti lucruri generale. Nu vad ce legatura are cutremurul din 77 cu tehnicile propuse de tine pentru a ne apara... crezi ca daca stiau toti de cele amintite mai sus de tine deznodamantul era altul? Cat despre linkul postat de tine nu am de spus decat ca este irelevant ca au iesit afara 20-30 de oameni din 15 scari de bloc... unde in total ar putea sa traiasca 1000 de persoane lejer... Eu unul cred ca stiu ce sa fac in caz de cutremur... acum daca stiu sau nu si ceilalti este o alta problema care nu ma priveste... In incheiere as dori sa iti cer sa nu mai faci comentarii acide si daca te deranjeaza prezenta mea pe topic spune... nu mai intru... doar mi-am exprimat parerea iar tu ma indrumi spre tacere...
          sigpic

Comment

Originally posted by D-FENS View Post
            He,he,he...
            Si eu eram ieri in masina.Nu s-a simtit nimic,doar vedeam oamenii speriati iesiti afara ca soarecii si nu-mi explicam ce au...
            Da da si eu tot in masina eram . Pana am ajuns acasa nici nu am stiut ca a fost cutremur.
            Concluzia e clara: in caz de cutremur cel mai sigur loc este in masina. Iar daca masina-i Logan este cel mai sigur .
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

daca e unul ca in 1977 nu prea aveti ce face mai ales la bloc.doar sa va rugati sa nu tina mult.la casa sari pe geamsau mai nimeresti sa iesi pe usa dar la bloc si mai ales daca stai sus in cer pe la 7 sau 10 tine doar de noroc.
              Last edited by margelatu; 27 April 2009, 08:42.
              Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Populatia nu este pregatita sa reactioneze la un cutremur cu adevarat mare

Comment

exact asta incercam si eu sa zic margelatu numai ca se pare ca te poti apara totusi de cutremur, dupa unele tehnici stiute. Cat despre cutremurul din '77 poate nu toti au impartasit spaima, eu unul aveam sa ma nasc abia peste 9 ani... in schimb (@ady62) mai sunt cate unii care mai dau cate o fuga prin Japonia cam o data pe an... acolo sa vezi cutremure zi de zi, sa vezi ce inseamna o populatie educata in acest sens... nu ca romanii disperati (ziceau unii la munca aseara) care stau la OTV pana la 4 dimineata sa afle daca mai vine sau nu un cutremur
                  sigpic

Comment

Sa nu mai spun ca, pe plan profesional, am mai urmat niste cursuri de S.U Ştiu ce am de făcut şi ştiu cum să fac in caz de cutremur, bravo japonezilor ca de mici sunt invatati cum sa reactioneze in aceste situatii.

Comment

Originally posted by ady62 View Post
                      ...bravo japonezilor ca de mici sunt invatati cum sa reactioneze in aceste situatii.
                      Pai galbejitii aia chiar au nevoie de antrenament pt asa ceva,la cate "zgaltieli" au anual...

Comment

ei reactioneaza la cutremur asa cum reactionam noi cand incepe sa ploua... cu calm, ca si cum ar fi normal...
                        sigpic

Comment

Tare curios sunt sa aflu si eu cam cati dintre nio suntem pregatiti sa infruntam un cutremur , sau vreun incendiu ceva. Multi suntem care ne dam cu pumnul in piept dar pusi in fata faptului .... clacam. Sa nu se inteleaga ca fac referire la cineva anume, vb in general.
                          Am avut experienta neplacuta sa fiu pus in fata unui incendiu, si panica care s-a creat acolo ( si aici asociez ca si in cazul unui cutremur ) , si asta intr-un grup de oameni care in fiecare saptamana executam simulari ale situatiilor de genul asta . Cu panica nu te pui , si i se poate intampla oricui sa ramana blocat . Reactia la panica este diferita de la persoana la persoana.
                          Ne place sa facem statistici si sa aflam ca altii sunt mai bine pregatiti (ipotetic vorbind) decat noi romanii , dar ceva concret , precum matematica in scoala , nu se face .
                          Cu stima, FLO.
                          , sunt cu ochii pe voi !
                          :thumbsup:

Comment

Florin si eu sunt curios, in partile vechi ale fiecarui oras unde cladirile au trecut de prima tinerete..mai ai timp de reactie..si depinde unde te prinde.. daca te prinde dormind... buimac de somn pana realizezi cei cu tine trec 3 cutremure..
                            sigpic

Comment

Singura scapare ar fi ca "evenimentul" sa se petreaca ziua...Noaptea e de groaza!

Comment

Daca e sa o luam asa , din somn , si daca suna telefonul, sau latra un caine afara te poti speria. Eu faceam referire la reactie in sine , unde poate duce . Si crede-ma ca nu vorbesc prosti.
                                , sunt cu ochii pe voi !
                                :thumbsup:

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google