Logan De Politie 11mii De Euro

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Logan De Politie 11mii De Euro

Acum 2min pe Tv Neptu era un reportaj cu o decalaratie de a lu Basescu...
    A zis el mai multe dar ce mia atras atentia:
    1masina(adica logan) 11.600de euro(aproximativ)
    echipamentul depe o masina(sirena radar statii etc etc) 45000de euro...
    ideea e de ce costa o masina 11.600 de euro are ceva in plus? e blindata?
    Va rog fiti seriosi nu incepeti cu caterinca

sigpic

Comisioane ale jmecherilor care fac contractele.Tu nu stii ca celemai bune afaceri le faci cu STAT-ul?
    Politia au ambiance si de restul banilor le-a pus o sirena,girofar(e),statie,stikere,taxa de poluare.rovigneta si salariile pe un an probabil
    Last edited by shogwn; 14 October 2008, 20:23.
    CT-97-VIPsigpic

Comment

Din cate am vazut unele masini de politie sunt varianta cheala...Fara AC,inchidere centralizata...Nu stiu ce versiune sunt...
      sigpic

Comment

E normal sa coste atat,diferenta de la 6400 E e spaga celor implicati in achizitionare.Majoritatea loganurilor de la politie sunt ambiance 1.4 mpi(6400 E),sa zicem ca scrisul pe ea sa coste cativa euro in plus,restul e spaga/comision.Normal era ca la cantitatea comandata de politie sa existe un discount,dar traim in romania si asta spune tot.
        KISS ,1.6 mpi , 90 de gloabe ... inviorate

Comment

Au pe ele minilaborator de recoltare a amprentelor si alte tampenii.
          Am vazut pe pro tv
          Nu ati vazut toata stirea.
          sigpic
          !

Comment

(Citez) Printre acestea aproximativ 300 de Loganuri care au costat 11.700 de euro, iar dotările 45.000 de euro“. Conform aprecierii sale, „achiziţionarea de maşini era necesară, însă în materialele pentru CSAT nu se vorbea despre preţurile acestora“. Băsescu a ameninţat: „Voi sesiza instituţiile statului pentru o analiză serioasă“. ÃŽn drum spre liftul care-l ducea spre biroul său, şeful statului le-a spus ziariştilor, râzând, că una dintre instituţiile statului la care se gândeşte s-o sesizeze este chiar Ministerul de Interne.

Ministrul de Interne a declarat, ieri, că a sesizat încă de pe 22 septembrie 2008 Corpul de Control al ministrului cu privire la neregulile înregistrate în cadrul acestei achiziţii de automobile. Deşi iniţial Cristian David a spus că a trimis concluziile raportului de control la DNA, ulterior ministrul de Interne a revenit asupra declaraţiei iniţiale, precizând că „eu am cerut un control încă din septembrie“, fără să mai adauge că a trimis raportul la DNA.

Reprezentanţii DNA au declarat pentru Cotidianul că raportul Corpului de Control al ministrului de Interne nu a ajuns la DNA. Surse din cadrul Ministerului de Interne au precizat pentru Cotidianul că raportul respectiv se află încă pe masa ministrului David, fără semnătura acestuia dosarul neputând ajunge la procurorii DNA. Cristian David era aşteptat aseară să vină la minister de la şedinţa de Guvern pentru a semna raportul de control, pentru a putea fi trimis către DNA.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au declarat pentru Cotidianul că Poliţia Română a încheiat acest contract păgubos de achiziţie prin Ager Leasing, firmă abonată la contracte mari cu Ministerul de Interne şi instituţii din subordinea acestuia. Conform informaţiilor de la Registrul Comerţului, firma Ager Leasing are sediul în Zona Liberă Giurgiu şi este deţinută în proporţie de 99,9% de către Bogdan Mihail Savin, care în urmă cu câţiva ani a fost acuzat de returnare ilegală de TVA.

Cotidianul a dorit să afle în ce constau aceste dotări şi cât de necesare sunt ele pe maşinile de patrulare ale Poliţiei Române. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Diana Popa, ne-a spus că raportul Corpului de Control al ministrului nu a fost trimis şi conducerii Poliţiei Române. Reprezentanţii Ministerului de Interne ne-au declarat că fiind vorba despre o anchetă în curs, nu ne pot oferi informaţii. De la sediul firmei Ager Leasing ni s-a spus că Bogdan Mihail Savin este într-o întâlnire importantă şi nu poate fi deranjat.

Mii de euro, doar cuşca câinelui

MIRA a semnat contracte pentru cumpărarea a 392 de autospeciale de patrulare pentru Poliţia Rutieră, marca Dacia Logan, de 1,6, la care preţul fără dotări este de 11.769 euro, iar cu dotări de 47.720 euro plus taxe de leasing ajunge la preţul de 70.968 pentru fiecare maşină. De asemenea, mai există maşini de la Dacia Logan, 449 de bucăţi, cu un preţ de bază de 12.404 euro, dar care cu dotări de 30.494 euro ajung la un preţ de 52.423 euro pe bucată. Destinaţia acestora este pentru Poliţia rurală.

ÃŽntre maşinile MIRA de la Dacia Logan mai este vorba şi despre cumpărarea a 301 de autolaboratoare criminalistice, la care dotările, de 56.841 euro pe bucată, reprezintă de mai mult de cinci ori preţul de bază - de 11.117 euro/bucată. Un autolaborator criminalistic ajunge, aşadar, la 83.737 euro. Dacă maşina poliţistului de patrulare are şi cuşcă pentru câini, dacă este Logan MCV 1,5, pentru MIRA costă 35.737 euro pe bucată. Şi BMW oferă superdotări Poliţiei Rutiere. Astfel, MIRA a semnat contracte pentru cumpărarea a 34 de autospeciale de patrulare pentru Poliţia Rutieră, la care preţul de bază este 35.177,77 euro, dotările, de 60.857 euro, cu un preţ final de 118.670,53 euro/bucată.

Pentru Poliţia rurală, MIRA a contractat 300 de Subaru Forester, cu un preţ total de 45.001,94 euro, la care dotările sunt de 15.000 euro pe bucată. ÃŽntre contractele semnate de Poliţia Română se află şi cumpărarea a 163 de autoturisme de teren pentru munca operativă, acestea fiind BMW X3 şi Nissan Pathfinder XE, cu un preţ de plecare de 30.000 de euro/bucată, ajungând la 58.344 euro/buc. în final.

Pentru munca operativă, Poliţia Română a cumpărat 18 BMW X3, de peste 60.000 euro fiecare, 25 de VW Passat TDI, de 45.000 euro/buc, 13 Mazda 3, cu preţ pentru fiecare maşină de această marcă de 43.714 euro, la care dotările sunt de peste 10.000 euro. Pe listă mai figurează şi 3 Opel Vectra, a câte 42.000 euro fiecare, şi 4 Opel Astra Eurotech, de 37.839 euro/buc., 2 Honda CRV, a câte 53.443 euro fiecare.
            CT-97-VIPsigpic

Comment

Au GPS,internet si alte prostii pe care nu le vor folosi niciodata,dar daca este visteria fara stapan,dece sa nu se dea banu',la sume mari este si comisionul pe masura.Am inteles ca au luat niste VW autolaborator care ajung pana la 500 de mii de euroi.
              LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Vorba lu Mircea Badea "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".De ce sa ne mai miram cand vedem asa ceva ,se vedea clar in reportaje ambiance de 11000 de euro.Poate daca nu s-ar fura asa ar avea bani sa le dea si la profesori

Comment

Adevar graiesti

Comment

Bai ma lesi logan cu dotarile **** 50.000 euro? Astia sunt nebuni? Ce dracu ca au un radar stati si ce mai au?
                    sigpic

Comment

O sa cumpere si honda crv si inca niste masini, am citit in ziar. Masinile pt politia rurala logan 1.6 costa 71.000 de euro iar cele pt politia rurala sunt motoare 1.5 si costa 50.000 de mi. Am citit in ziar online. Eu cred ca astia isi bat joc de noi pe fata. Ziceau de niste dubite cu laborator criminalistic si altele........Totusi 71.000 pt o masina pt politia, pt o masina de patrula mi se pare foarte mult...Dar ce sa ii faci ''ROMANIA''

Comment

Eu tot asa am citit.Pe Protv a zis Logan de Politie de 55.000E.
                        sigpic

Comment

Nu au gps...Si inca o precizare ..Sunt ambiance-uri de 5800 oiro, ca atata costau inainte..Si sunt in leasing toate loganurile ...Taxa de mediu nu exista cand si-au luat astia logane...Si am vazut la protv la ora 19 un logan de politie model laureate, tot modelul vechi, adica ala dinainte de septembrie 2006...in realitate nu am vazut...la noi la brasov doar ambiance este...o data am avut impresia ca am vazut un 1.6 dar numai din spate...nu am vazut si fata ca sa vad ce model era
                          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Deci cineva a pus articolul mai sus masina costa 11mii echipamente(gps , internet , statii , stickere , amprente fiole) 48mii deci la 11mii politia romana cumpara un logan ``de persoana civila``

sigpic

Comment

Ce nu au luat si un Porsche daca tot au luat atatea masini bune,puteau sa iau si macar 1 amarat de Porsche cayman de 60 000euro

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google