Reguli de bun simt in trafic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Politistii au uitat complet de carute..De ce??....Cand vine toamna imi vine sa o iau eu pe aratura!...

Comment

Era zilele trecute sa il iau pe unu cu un scuter..... Veneam cu 60km/h pe fundeni si din dreapta de pe o straduta iese unu cu un scuter fara sa se asigura si se baga direct pe banda a 2-a pe unde veneam eu. Am calcat frana si am tras de volan stanga si am intrat pe contrasens. Norocul meu ca nu venea nimeni din fata. Unii chiar si-o merita.
      Mai bine sa pui raul înainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.sigpic

Comment

Eu pe unul cu un scuter l-am daramat intentionat ( l-am bagat in bordura). Nu s-a asigurat cand s-a inscris pe alta banda, nu a semnalizat. A facut buf, m-am dat jos din masina, si l-am altoit.
        Unii insa sunt cu bun simt. Putini, dar sunt.

Comment

De ce ar trebui sa se asigure conducatorii de mopede cand ies in trafic sau schimba banda ?....
          Ultima definitie a astora era "donatori de organe".....
          Acum ce aveti cu ei, mai ales daca au si cutiile cu gheata in spate, sunt atatia oameni care asteapta pentru transplant, sau credeti ca se conduc fara permis degeaba...
          sigpic
          Ambition 1.5 dc

Comment

@CRISTI_LCD- Ai dreptate, treaba cu SEMNALIZAREA e obligatorie si de bun simt, daca vrei; trebuie sa stii ce vrea sa faca cel din fatza/spatele/lateralele tale. E naspa cand mai tot timpul mergi in coloana si la 3-4 metri de coltul unei intersectii incepe sa semnalizeze si calca si frana...Are dreptate sotia mea, cand imi tot zice sa las distanta mai mare fata de cei din fata! Nu mai zic ca o data a franat unul in fata mea brusc si nu-i mergeau stopurile pe frana! Am franat si eu brusc, dar cu oarecare intarziere, pentru ca n-am percutat la lumina rosie...Inexistenta in cazul respectiv.
            LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

Comment

Reguli de bun simt ar trebui sa se aplice si in cazul parcarilor. Ma enerveaza la culme cei care trag pe dreapta si lasa masina stramba si ocupa doua locuri. Daca s-ar gandi putin si ar da mai in fata sau mai in spate ca sa fie mai aproape de cei deja stationati, ar mai incapea un semen de-al nostru care poate se invarte de nu stiu cat timp dupa un loc.
              Trebuie doar putina gandire si bun-simt.
              Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Din pacate nu se va schimba mai nimic in urmatorii ani vis a vis de bunul simt in trafic. Mentalitatea se schimba greu si numai de bunavoie,nu de frica amenzilor ori legilor ci prin simpla evolutie personala in timp. Traversam inca perioada tranzitiei si nu cred ca am depasit-o macar cu o treime dintre noi cei ce sofam zilnic in Romania. Zilele vor fi la fel,ambuteiaje,lipsa locurilor de parcare,incalcarea flagranta a legilor circulatiei si sfidarea semenilor...Administratorii oraselor se vor invinui reciproc,politia rutiera va fi fantomatica(prezenta doar la trecerea maimarilor cu girofar),strazile vor fi impanzite de lucrari diverse cu "capcane" aferente,etc...Si de aici,noi,soferii de zi cu zi,ne impartim inegal in acele 2 categorii:-marlani si civilizati...Uitati-va dimineata in jurul vostru la partenerii de trafic si faceti o mica analiza,aceiasi zmei care incurca circulatia prin"graba"lor, care este de fapt TUPEU,fata de cei civilizati ce rabda cu stoicism inca un semafor sau mai multe chiar...De aceea privesc acest spectacol zilnic mai mult amuzat decat enervat si sunt multumit ca sunt asa...Ca reguli de bun simt as sublinia calmul la volan,ajutorul dat celor aflati in dificultate,evitarea blocarii intersectiilor,parcarea corecta si legala a vehiculului,atentie sporita la trecerile pietonale,viteza redusa pe strazi inguste cu sens unic sau in vecinatatea scolilor ori gradinitelor. Poate asa se va naste o generatie civilizata in trafic,candva...

Comment

mici si mari

Inca o treaba: majoritatea conducatorilor auto, avand doar categoria B, nu stiu cum e cu masinile mari. Nu stiu ce neplacut e pentru un sofer de autobuz care are MMA 16.500 de kg sa franeze tare pentru că atunci cand se apropie de semafor se baga deodata pe banda lui 3 masini.
                  Si el are si responsabilitatea oamenilor din autobuz, nu-si permite sa traga frane ca prostul sa dea vreo baba cu dintii de-o bara de metal sau cu tampla de-un colt de scaun si sa infunde puscaria. Sau nu-i convine sa il cheme seful si sa ii spuna ca are facuta plangere la RATB pt mers agitat. Stiti la orice frana mai tare cum incep unii calatori descreierati care habar nu au sa tina nici volanul de turism in mana: "hooo ba, cari cartofi?" Nu ii intereseaza pe calatori ca ti s-a bagat un pustan sau o proasta in fata din scurt. El vrea sa mearga lin ca de aia plateste bilet si tu esti profesionist sa prevezi.
                  Deci, sa ne bagam cat mai rar din scurt in fata masinilor mari, fiindca respectivii soferi calculeaza intensitatea cu care franeaza functie de spatiul pe care il au pana la locul unde vor opri sau vor incetini foarte mult, incercand sa lase masina din inertie, in asa fel incat sa nu mai opreasca mereu ci sa curga pana se face verde. Daca i se baga scurt 3 masini in fata trebuie sa franeze puternic si cabina camionului se hatana ca la cutremur, iar de autobuz am zis.

Comment

Domnilor, educatia in general, nu numai in trafic, se face cu bata. Ia sa-l vezi pe un meltean cu seria 7 ca ia amenda din 300 in 300 de metri in fiecare zi, pana ajunge la 15 puncte, credeti ca va fi la fel de ciumeg in continuare? Poate va fi, dar nu in trafic pentru ca timp de-o luna va sta pe bara. In Viena mi-am luat amenda 21 de euro,nu pentru ca am parcat in loc nepermis, ci pentru ca nu am stiut ca trebuie sa bag niste fise intr-un automat care era la capatul strazii. Va asigur ca mai mult de 20 min nu am lipsit de la masina si deja era pus plicul in geam. Amenda nu e mai mare ca la noi, dar se aplica legea de indata cum ai gresit.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Bine punctat, vitriol!
                      La noi legea se aplica preferential.
                      Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Originally posted by Cezar View Post
                        Eu pe unul cu un scuter l-am daramat intentionat ( l-am bagat in bordura). Nu s-a asigurat cand s-a inscris pe alta banda, nu a semnalizat. A facut buf, m-am dat jos din masina, si l-am altoit.
                        Unii insa sunt cu bun simt. Putini, dar sunt.
                        ce om... In loc sa-i dai primul ajutor ca doar esti medic tu l-ai masat

sigpic

Comment

Originally posted by dani030669 View Post
                          De ce ar trebui sa se asigure conducatorii de mopede cand ies in trafic sau schimba banda ?....
                          Ultima definitie a astora era "donatori de organe".....
                          Acum ce aveti cu ei, mai ales daca au si cutiile cu gheata in spate, sunt atatia oameni care asteapta pentru transplant, sau credeti ca se conduc fara permis degeaba...
                          auuuuuuuuuu!!!!!Bine punctat dar cam cinic.

Comment

*

e frumos ca de cate ori putem, sa lasam masinile mari sa se bage, chiar daca nu au prioritate. o astfel de atitudine ajuta mult in trafic, fiindca multi nu stiu cat de greu se face cate-o manevra cu masina mare. mai ales femeile habar nu au ce inseamna sa carmesti un tir sau sa intorci un camion si pur si simplu nu le intereseaza ca omul ala care poate lucreaza de 8 ore nu poate pleca un sfert de ora de pe loc.

mergeam pe la Lujerului, un tir venea dinspre Crangasi si facea dreapta spre militari, pe virtutii cred ca se cheama si eu am inteles unghiul de care are nevoie ca sa carmeasca si am oprit departe de locul unde ne-am fi intalnit daca tir-ul o carmea si eu mergeam inainte (eu veneam din sens opus si el trebuia sa intre mult pe sens opus, ca sa poate sa bage curul tirului pe sensul de mers, sa nu acroseze masinile oprite aiurea pe banda 1).
                            i-am dat flash-uri meseriasului, nu-i venea sa creada ca un loganist pricepe ce e aia tir si cu ce se mananca si a trecut. aia din spatele meu ma claxonau furiosi. a trecut tirul si mi-a multumit tipul de la volan si cu luminile si cu mana, respectuos.

alta: cand ne bagam in fata unei masini mari, la semafor, cand ala de pe masina mare, camion sau autobuz lasa masina sa curga linistita pana la locul de oprire, sa nu ne bagam din scurt, sa il obligam sa franeze mult mai tare decat si-a programat el ca e nevoie functie de distanta pe care o avea, caci la camion se bataie scaunul ca toate alea si e neplacut si enervant si la autobuz prin franare puternica sunt deranjati calatorii si se mai si poate lovi careva neatent.
                            stim toti cum e sa fii calator.

ave
                            Last edited by toba; 28 December 2008, 10:12.

Comment

Foarte bune sfaturile din primul post al acestui thread. Lumea ar trebui sa constientizeze ca nu toti motociclistii au R6, numar ascuns si se dau pe o roata la 200 km/h.
                              Poate daca pe jumatate din mobrele de pe starzi s-ar gasi asa ceva, lumea ar fi mult mai atenta.
                              Attached Files
                              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Superba poza,,Vitriol..Pur si simplu "superba"

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google