Facultati

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @rebe: nu stiu unde se aplica , sincer, stiu doar ca eu am prins asa.probabil se aplica oriunde, insa nu garantez.
    @radule, ia zi si mie ce ai vrea sa fii cand vei fi " mare " ? si apropo: mai intereseaza-te de salariile profilor si doctorilor, care la urma urmei is cam cei mai importanti [ educatie si sanatate ] si zi-mi si mie daca se merita ;)
    " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

• Originally posted by ReBe View Post
      Hai sa vorbim despre minoritati care au avantaje peste avantaje desi sunt mai romani decat majoritatea dintre noi.
      :o ce avantaje rebe? despre ce vorbesti ? ca nici de un corn (fara lapte) in plus nu am avut parte

Originally posted by Tudor View Post
      hai ma, ma lasi ? tu macar stii cat are un profesor salariu? si aici ma refer salariu de inceput. are 6 mil..si abia cu anii creste, dar asta se intampla dupa multi ani si putine milioane, adica 2-3-4 .. cei care au vechime ( 30 ani un exemplu ) poate avea salariu ~ 15 mil .. totusi 30 de ani.educi copii, tre sa ii suporti pe toti, bun/rai..cel mai mare dezavntaj salariu. daca tie iti convine sa iei ~ 7 mil ca profesor, atunci facultate usoara!
      eu zic sa mai studiezi ca ai cam zbarcit-o cu cifrele si ai generalizat prea mult ( asta ti-o zice cineva numai cu profesori in familie )
      Last edited by playmo; 17 August 2009, 15:45.

Comment

• n`am dat niste cifre concrete ci doar un exemplu ca sa isi faca radu o idee ca dupa parerea lui, in invatamant e ok ..
        ps: daca vrei, intreb mai tarziu parintii ce salariu au si ce vechime, si te asigur ca nu-i mare salariu.
        pps: nu vreau sa fac mare tam tam pe tema asta, ca si asa suntem off topic, doar ca voiam sa scot in evidenta cam ce e in invatamant .
        ppps: gata off topicu )
        " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

• Am vorbit cu vreo 20 de persoane din cele mai diverse domenii, locuri, specializari, varste etc. Nimeni nu-mi poate spune nimic concret nici despre universitati, nici despre camin/chirie!

Originally posted by playmo View Post
          :o ce avantaje rebe? despre ce vorbesti ? ca nici de un corn (fara lapte) in plus nu am avut parte
          Nu pot sa-ti spun exact acum, dar am intalnit. Uita-te si tu cum sunt tratati de exemplu turcii in Germania si chestii d-astea... Exista si la noi prejudecati, dar se manifesta in general la nivel personal, nu la nivel de stat. Nu zic c-ar trebui sa fie altfel, nu ma intelege gresit! [Stii bine ca nu m-am purtat altfel cu tine sau chestii de genul asta... Discutam discutii si povestim povesti aici ]

Originally posted by playmo View Post
          eu zic sa mai studiezi ca ai cam zbarcit-o cu cifrele si ai generalizat prea mult ( asta ti-o zice cineva numai cu profesori in familie )
          Pentru un invatator proastpat iesit din facultate, salariul e de 650 lei... Nu exagereaza
          Last edited by ReBe; 17 August 2009, 19:48.
          Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.

Comment

• @playmo, sa ma corectez, salariul unui profesor cu vechime de 30 de ani e undeva la 23 milioane ( in mana ) . si totusi..compara cu altii ( politisti/pompieri etc )

Comment

• Si nu este bine fata de alti in alte domeni carea au 1500 ron lucreaza in ture fara sarbatori concediu numai cand se poate cand la profesori au 3 luni vacanta in care nu fac nimica!!!

Comment

• hai frate ma lasi ? unde au 3 luni vacanta fara sa faca nimic ? eu activitate in scoli. si pe langa asta , eu zic ca merita si ei 2 luni macar, daca sunt 2 luni .
                si da-mi un exemplu concret pentru afirmatia ta!

Comment

• Eu nu ma refer la patinti tai ma refer in general ca nu isi dau interesul de loc la scoala uni profesori si nu merita bani astia si mai ales atata vacanta, plus ca daca merg la supravegheat primesc bani ca nu merg pe gratis cunosc un profesor care zicea ca ce le tot trebe bani in plus !!

Comment

• nu-i chiar asa! pana nu esti in cauza nu ai de unde sa stii sigur. eu stiu ce se intampla in invatamantul asta ;)
                    bani la supravegheat f putin primesc, cateodata chiar deloc [ deh, e criza ] .. ce vezi tu la tv ca il bate pe nu stiu ce elev, asta e alta mancare de peste.ala trebuia sa fie la spitalu` 9 din Buc. dar foarte multi profesori isi dau interesul pentru munca loc ;)

Comment

• e un cerc vicios, care se adanceste cel putin din 89 incoace, daca nu mai mult: sunt platiti prost => in invatamant au ramas sau numai cei care intr-adevar sunt pasionati de asta, sau tampitii care in alta parte nu au ce cauta => sunt si mai prost platiti. Va aduceti amine acum vreo cativa ani cand la nu stiu ce examen de titularizare parca vreo 98% au luat sub 5, vreo 90% sub 3? Si in toamna i-au lasat tacit in posturi pe toti, ca altii nu aveau de unde sa ia?
                      Solutia nu cred ca ar fi ideea lui Basescu, sa fie platiti "dupa performante". Cine evalueaza performantele? Ca majoritatea tampitilor acolo sunt, printre cei care evalueaza... Nu cred ca se poate iesi din asta decat cu niste salarii decente, care sa atraga oameni de valoare in invatamant - ce vezi acuma prin scoli, te apuca groaza
                      PS: pentru a va convinge, studiati putin topica si ortografia confratilor nostri mai tineri, ei sunt produsele generatiei de dascali din ziua de azi
                      Last edited by ParuLuScorilo; 18 August 2009, 15:16.

Comment

• domnilor sustinatori ai profesorilor, nu contest ca ar trebui sa fie platiti bine, dar atata timp cat un inginer lucreaza in ture fara sambete si duminica (si are mai multa vacanta decat a facut scoala un invatator) sa aibe salariul mai mci sau egal? sa zicem un 1500ron net? pai fratilor, eu muncesc in medie 176 de ore/luna, adica 8ore/zi. ce profesor munceste 176 de ore/luna? si in ture de noapte? si cati dintre profesori si doctori isi fac datoria "ca la carte"? hai nu va c###ati pe voi, ca n-are rost. timp liber e mai mult decat la ingineri, de exemplu, salariul/ora e mai mare, nu te trezeste nimeni noaptea "hai la lucru ca sta echipamentul"...sambata ai timp de meditatii, care intre noi fie vorba, sunt scumpe ca dracu. si cand ma gandesc ca multi profesori nu stiu sa schimbe un bec dar ei predau informatica si fizica...si la ce ciurucuri scot de pe bancile scolii...ma gandesc doar la tinerii "ingineri"/"fizicieni" care habar n-au pe ce lume traiesc si mai au si pretentii de salariu cam cat am eu dupa 7 ani de munca. as fi rau acum, dar ma risc: salariile reprezinta valoarea muncii la majoritatea profesorilor/invatatorilor...cam ca si la medici, ingineri si alte profesii. aia mai buni care au ghinion sa inoate in mizeria din sistem se gasesc oriunde, dar problema e ca marea majoritate sunt aia care dicteaza nivelul. si nivelul e "pamant"...

LE: acum am vazut ca am pstat deodata cu colegul ParuLuScorilo: gand la gand cu bucurie...
                        Last edited by Seba; 18 August 2009, 15:47.
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• seba, dupa 20 de ani de munca are 15 milioane salariu. zici tu ca e ok ?
                          profesorii lucreaza de la ~12 pan la ~ 8.. sau cel putin asa ar trebui.eu stau intr-un oras micut( 8000 loc ) si meditatiile nu-s scumpe si in plus orele-s ore.eu de asta am facut liceul aici, cu gandul ca scap de invatat ( macar cat de cat ) )

Comment

• Fara suparare , dar trebuie sa ai si pe cine să înveţi . Cine vrea sa bage la cap ceva baga, cine nu, se face milionar . Auzi , sa dai banchet de sfarsit de clase I-IV!

Comment

• Da asa este, profesori mananca pe bani nostri la banchet indiferent daca meregi sau nu tu trebe sa dai bani pentru mancarea la profesori este obligatoriu sa le fie rusine nici nu merita sa le creasca salariu cu 50% !!!

Comment

• Eu am pus altfel problema , nu concep ca niste copii de clasa a IV-a sa dea banchet de terminarea ciclului primar (copii din clasa a-IV-a au vrut banchet) . Unde naiba se va ajunge ?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google