Cei Sensibili Sa Nu Se Uite
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
problema in cazul unui copil cu probleme nu e ca se chinuie el toata viata...problema e ca va fi chinuit de cei din jur toata viata si ca ii va chinui pe cei din jur toata viata (in cazul celor cu probleme psihice).
Imagineaza-ti un copil cu "sindromul down" acel copil nu va fi constient de situatia lui si nu se va chinui deloc neconstientizand problema pe care o are insa cei chinuiti vor fi parintii si ulterior fratii lui...parerea mea e ca atunci cand un copil are probleme psihice nu trebuie sa se nasca...viitorul lui si al celor din jur va fi unul neplacut...este doar o opinie...
Comment
-
Nu prea iti alegi cum sa te nasti, cu sindromul Down sau fara... cum ar fi daca tu aveai vreo boala grava si ai tai ar fi decis sa nu te mai nasti ? Pur si simplu asta e viata, iar din greutati cu siguranta iesi si mai invatat si mai intarit sufleteste. Am un var cu sindromul Down, are 25 de ani, si a fost crescut asa, cu dificultatile bolii si pot sa zic ca parintii lui nu s-au plans niciodata ca viata lor a devenit mai grea sau ca ar fi fost chinuiti de povara asta. Orice copil are dreptul la viata indiferent de starea lui fizica si psihica iar avortul oricum ai lua-o logic va ramane una dintre cele mai odioase crime.
Comment
-
Mie imi pare un pic a egoism si inconstienta (nu spun asta ca sa te jignesc) sa stii ca viitorul tau copil va trai numai pentru tine, asta in cazul sdr. Down. Te chinui cu el daca are o malformatie cardiaca, deficit fizic, te intelege si legi cu el o legatura afectiva complexa daca apuca sa creasca. Ma rog, asta e parerea mea, poate nu e neaparat buna.
Comment
-
Si daca il omori e mai bine? adica eu stiu scuza asta ipocrita" sa nu se mai chinuie saracu" ii luam gatul, dar de fapt in realitate suna cam asa, sa nu ne mai chinuim noi, sa avem timp de o bere, un gratar, ca deh daca e bolnav tre sa stam dupa el si nu mai avem timp de noi, oare care e de fapt scuza care suna a egoism? Cat despre legaturi afective, cred ca nu stii cum sunt copii cu Down, sunt mult mai atasati si mai iubitori ca un copil normal, eu stiu ca am avut alaturi copil cu sindromul Down si stiu cat de mult era atasat de cei din jur. Fiecare face cum ii dicteaza constiinta, eu fac cum cred ca e mai bine pt toti.
Si nu am nimic personal cu tine @vasile78, dar am mai primit replici asemanatoare de la persoane care poate gandeau la fel ca tine pe tema asta, si asta e replica mea vizavi de parerea lor
Comment
-
Decizia de a face sau a nu face un copil, este in sine una egoista. Tu ca parinte te gandesti ca vrei un copil, dar nu-l intrebi si pe el daca vrea sa se nasca in lumea asta. La fel este si atunci cand te hotarasti sa intrerupi o sarcina.
Pe mine nu m-a intrebat nimeni, atunci cand m-am nascut, daca vreau sa traiesc in lumea asta, ci a fost decizia parintilor mei.
L.E. La fel si partea cu crestinismul: nu-mi aduc aminte sa ma fi intrebat cineva daca vreau sa fiu crestin sau nu. M-au botezat si aia a fost. A fost decizia lor.Last edited by vitriol; 6 April 2012, 21:17.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Originally posted by ham04 View PostNu prea iti alegi cum sa te nasti, cu sindromul Down sau fara... cum ar fi daca tu aveai vreo boala grava si ai tai ar fi decis sa nu te mai nasti ? Pur si simplu asta e viata, iar din greutati cu siguranta iesi si mai invatat si mai intarit sufleteste. Am un var cu sindromul Down, are 25 de ani, si a fost crescut asa, cu dificultatile bolii si pot sa zic ca parintii lui nu s-au plans niciodata ca viata lor a devenit mai grea sau ca ar fi fost chinuiti de povara asta. Orice copil are dreptul la viata indiferent de starea lui fizica si psihica iar avortul oricum ai lua-o logic va ramane una dintre cele mai odioase crime.
Comment
-
Exista institutii, rude, stiu ca nu e raspunsul satisfacator, dar ce te faci cand ai un copil perfect sanatos, sa zicem are 2 ani si parintii mor intr-un accident, pe acel copil cine il va ingriji? E aceeasi situatie, doar ca intr-adevar daca cineva va infia un copil il va cauta pe cel sanatos, nu pe cel bolnav, dar totusi si cel bolnav e la fel de uman ca si cel sanatos deci are dreptul la viata. Daca institutiile care ar trebui sa se ocupe de copiii fara familii si-ar face treaba nu ne-am mai pune probleme de genul. Oricum banuiesc ca topicul asta va genera discutii interminabile pe acest subiect + altele colaterale...Eu unul mi-am exprimat parerea cu riscul de a fi blamat de unii dintre voi.
Comment
-
gresit. acel copil de doi ani daca ramane fara parinti va fi apt sa se descurce dupa aproximativ 12 ani pe cand un copil cu autism sau down etc. nu va fi in stare sa se descurce singur niciodata.
oricum cred ca multi dintre cei ce sustin ca nu trebuie optat pentru avort in cazul copiilor bolnavi, nu sunt complet hotarati de sustinerile lor si daca se vor vedea in fata unei situatii concrete vor lua in calcul si alternativa avortului.
am un nepot (copilul unui verisor) diagnosticat cu sindromul down. mai am un prieten al carui copil are "boala fluturelui". va spun ca nici parintii nici copii nu sunt fericiti.
si sunt sigur ca 90% din cei ce au copii cu asemenea probleme, daca ar putea da timpul inapoi ar face intrerupere de sarcina.
si ca o completare sa stii ca un copil cu sindromul down psihic se dezvolta cu dificultate dar fizic evolueaza ca orice om si are anumite necesitati fiziologice. un copil cu down la 14 ani va simti nevoia sa faca sex la fel ca un animal si la fel ca un animal nu va tine cont ca partenerul de inperechere ii este mama sau sora...sunt sigur ca sunt si alte aspecte pe care nu le-ai luat in calcul.
sper sa dea Dumnezeu tuturor sanatate si normalitate...din pacate insa sunt si cazuri in care sanatatea si normalitatea lipsesc....
Originally posted by ham04 View PostE aceeasi situatie, doar ca intr-adevar daca cineva va infia un copil il va cauta pe cel sanatos, nu pe cel bolnav, dar totusi si cel bolnav e la fel de uman ca si cel sanatos deci are dreptul la viata.
Comment
-
Eu cunosc o persoana care are sind Down si pot sa zic ca e foarte nasoala situatia.Are 40 si ceva de ani,barbat,singur,nu a cunoscut niciodata o femeie...sta in casa,se uita la televizor,vorbeste cu aia de la televizor,canta cu aia...Asta e viata?E groaznic.E o viata chinuita.
Si asta e doar unul dintre cazuri,am vazut copii nascuti deja paralizati,si cu toate ca stiau de boala au refuzat sa faca avort ceea ce mie mi se pare o prostie.Cand va creste,si isi va da seama de ce are si de ce poate sa faca si de ce nu poate sa faca,cum va fi?O ia razna,o sa se urasca,o sa ii urasca pe toti,ca nu are o viata normala,ca nu poate sa mearga,sa alerge,sa joace fotbal,sa faca ce vrea...sigpic
Comment
Comment