Eu am mai spus odata si mai sus ca am un var cu sindromul Down si nu are parintii terminati, nefericiti, suparati si tristi cat e ziua de lunga. Chestia cu fericirea si nefericirea depinde de fiecare, daca vrei poti sa fii fericit si dormind in boscheti si poti sa ai bani garla si sa te impusti in cap de nefericire. Ca situatia acelor copii e dificila, sunt greu de crescuti, asta n-o neg, dar de aici si pana a decide daca sa se nasca sau sa nu se nasca, nu cred ca e nimeni in masura sa dea verdicte. Cum ar fi eu sa-mi iau pistolul si sa ma apuc sa zic userul X il vreau mort si-i torn doua gloante in capatana ca nu-mi place fata lui, sau l-am vazut eu si nu are o mana, sau e balbait, sau e miop, schiop si alte considerente. Asta vreau eu sa subliniez, eu nu am zis ca viata e roz bombon cand ai asemenea copii cu probleme, e dificil, dar daca stai si analizez situatia la rece si logic iti dai seama ca nu ai nici un drept sa hotarasti asupra vietii lui. Din momentul conceperii are dreptul la viata ca si oricare alta persoana in viata, chiar daca la inceput e o gamalie de celule, apoi se dezvolta si prinde contur fizic ca mai apoi sa se nasca si sa creasca asemenea voua. Si mai e o problema grava, aceea a faptului ca va puneti in pielea copilului cu probleme si emiteti teorii de genul ca o sa creasca si o sa se urasca pe sine, o sa faca ca naiba si mai stiu ce, daca ati studia cu atentie statistic, o sa observati ca majoritatea persoanelor cu dizabilitati si handicapuri sunt mai impacati cu propria persoana chiar daca uneori se intreaba de ce nu sunt si ei ca ceilalti, cred ca mai multe complexe au oamenii normali si oricum a lua decizii punandu-te in pielea altuia iar e o chestie ce tine de etica si morala.
@Sebi_NT greu sa dau un raspuns, nu as putea spune cu mana pe inima ca as infia un copil bolnav, dar daca as avea posibilitati m-as ocupa si de soarta acestora.
@Sebi_NT greu sa dau un raspuns, nu as putea spune cu mana pe inima ca as infia un copil bolnav, dar daca as avea posibilitati m-as ocupa si de soarta acestora.
Comment