Cei Sensibili Sa Nu Se Uite

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• man, eu te inteleg, dar fi dracu' un pic mai diplomat
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Am inteles sefu' !

Comment

• ma vasile,ce juramant ai depus tu cand te-ei facut doctor?

Comment

• Ma bbogdane, juramintele sunt chestii simbolice, popa (ca tot e in aria dumneata de cunoastere) nu "se jura ca nu fura" dar isi cumpara VW-u desi are o parohie saraca?
          Doctorii in secolul 21 respecta protocoale nu juraminte, repet, (ex) cu-i ii e greata de kkt nu se face proctolog. Secte si prejudecati se intalnesc la tot pasul.

Comment

• Ce jurământ? Cine naiba mai ţine cont de ele în ziua de azi. Pt mine cuvintele sunt apă de ploaie, fapte frate, nu vorbe că vorbe are oricine.
            http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
              Ma bbogdane, juramintele sunt chestii simbolice, popa (ca tot e in aria dumneata de cunoastere) nu "se jura ca nu fura" dar isi cumpara VW-u desi are o parohie saraca?
              Doctorii in secolul 21 respecta protocoale nu juraminte, repet, (ex) cu-i ii e greata de kkt nu se face proctolog. Secte si prejudecati se intalnesc la tot pasul.
              Am auzit eu o vorba a unui medic care spunea ca medicul care nu serveste viata nu e medic,ci un meserias intr-o tehnologie in slujba clientului.Tu nu esti medic cand omori un pruncut de marimea unui soricel.Esti un meserias care face o lucrare.
              Si ar fi interesant daca te-ai putea abtine de la replicile alea referitoare la credinta mea.Sunt destui nesimtiti care si-au exprimat opinia referitor la asta intr-un mod pe care eu in socotesc scarbos. Daca vei pune vreodata mana pe o carte gen "bunele maniere"vei afla ca e lipsa de bun-simt elementar sa vorbesti nerespectuos despre credinta, despre familia si despre sanatatea cuiva.
              Faptul ca esti medic-daca esti -nu-ti da dreptul la atotcunoasterea unui subiect.Avortul in sine nu e un act medical,ci un act criminal.Medicina se ocupa de bolnavi,iar sarcina nu este o boala,iar acel om inca nenascut e viu,e complet sanatos in marea majoritate a cazurilor,iar discutia privind drepturile femeii ,saracia si alte justificari nu-si au rostul.Hai sa omoram toti pensionarii,toti bolnavii cronici,toti cei care sunt urati si de ce nu,si pe cei enervanti.
              La urma urmei,daca tot credeti ca aveti dreptate,de ce va inflamati asa la postarile astea?De ce nu mergeti sa cititi care prietena de loganist are sani uriasi sau care e scorul intre psd si pp-dd.Am postat niste fotografii evident socante,pentru ca avortul e socant.Plus niste afirmatii bazate pe o documentare serioasa.E parerea mea si o sustin.Trimiteti-ma la taiat stuf pentru asta.Mai apare cate unul si ma injura si sare un zelos si trage cortina,apare un medic-zice el- care e scandalizat ca indraznesc sa-mi spun parerea,ba culmea ar trebui sa-mi fie rusine ca sunt crestin. Si ar trebui sa ma si tem foarte tare ca o sa mi se dea warn,ban,etc.Si daca mor acum,pe tastatura,adevarul nu poate fi schimbat,si asta se vede din reactia voastra,a criticilor.Eu va multumesc pentru colaborare,cu ajutorul vostru am gasit intrebarile carora nu le stiam raspunsul,si acele raspunsuri le-am gasit nu la otv,nu la o bere,nu la mitinguri despre drepturile unora asupra vietii altora,ci din articole ale unor medici,sociologi,psihologi,si de ce nu,preoti.Si de la un preot am inteles de ce va ustura adevarul:pentru ca va este incomod,ar trebui sa iubiti,sa munciti din greu sa cresteti copiii,sa-i iubiti si sa va iubiti femeile,nu sa faceti sex,ci sa le iubiti,dar pentru multi astea sunt vorbe fara sens,intre iubire si sex nu vedeti nici o deosebire,iar copilul nu e copil pana nu spune "mama",probabil.O stire din Olanda m-a lasat masca:la nastere,daca pruncul e gasit cu vreo boala,parintii pot alege sa-L EUTANASIEZE.Adica sa-l omoare,cu o justificare umanisto-porcina.Si asta absolut legal.
              Despre asta e vorba la urma urmei,stimati domni pro-avort:va place sa fiti oameni care isi asuma responsabilitatea faptelor lor sau ramaneti doar iubitori de sine.

TRAGEDIA COPILULUI NENASCUT.
              De ce nu vrem sa stim? In plus: RAPORT NEGATIV la Comisia din Senat pentru CONSILIEREA PSIHOLOGICA ANTE-AVORT
              Vremuri vechi si noi: Dilema lui Saad vs. dilema copilului nenăscut
              Pe 20 iunie este Ziua Mondială a Refugiatului, iar gândul unora dintre locuitorii acestei planete se îndreptă către cei care nu au bucuria să poată trăi acolo unde ar fi locul lor, acolo unde ei ar vrea. Pe 1 iunie a fost Ziua Internaţională a Copilului, zi în care gândul unora dintre locuitorii acestei planete se îndreptă, pe lângă copiii născuți, și spre copiii nenăscuţi.
              „Dilema lui Saad” este un film realizat de UNHCR, scurt și clar, despre dilema și suferința unui refugiat. Saad este un ziarist irakian refugiat în România după ce a fost luat ostatic şi a trecut pe lângă moarte de foarte multe ori. A fugit departe de ţară, de familie, ca să poată scăpa cu viaţă. ÃŽn țara lui avea totul, dar nu avea siguranţa vieții.Copilul are în pântecele mamei lui totul, dar, din ce în ce mai mult, nu are siguranța vieții.
              Saad spune că oamenii nu aleg să devină refugiaţi, ci sunt forţaţi de anumite împrejurări într-un moment al vieţii să-și părăsească locul unde trăiesc. Copiilor nenăscuţi li se întâmplă la fel, nu pot alege să ia fiinţă în pântecele unei mame conştiente de prezenţa lor și de responsabilitatea față de viața lor ori acolo unde nu sunt doriți.
              Nici Saad în țara lui, nici copilul până la 14 săptămâni în România (unde avortul la cerere este permis până la 14 săptămâni) nu au niciun drept, nicio siguranţă. Pentru Saad a pleca din locul unde trăia a însemnat viață; pentru un copil de până la 14 săptămâni a fi alungat din locul unde trăiește înseamnă moarte. De aici încep diferențe între situația lui Saad și cea a copilului nenăscut.
              Un jurnalist este un om descurcăreț, un copil nu are decât fragilitatea în apărarea sa. Saad știa cum și unde să fugă, copilul nenăscut nu are cum și unde să fugă. Pentru el locul în care trăiește este singurul loc sigur. Un loc în care ar trebui să se simtă protejat şi să fie lăsat să trăiască până în momentul naşterii.
              Saad mai spune că oamenii ar trebui să ştie faptul că refugiaţii nu sunt animale.Probabil toţi cei care văd un refugiat îşi dau seama de acest adevăr incontestabil. Totuşi, Saad spune asta pentru că aşa sunt trataţi refugiaţii de către unii oameni. Dar pentru unii oameni copilul nenăscut, mai mic de vârsta legală a avortului în țara respectivă, nici măcar cât un animal nu este prețuit – căci iubitorii de animale au susținut ca o parte din experimentele medicale pe animale să fie făcute pe fetuși, pentru a proteja dreptul la viață al animalelor.
              Despre Saad se știa că este cineva, care deranja, dar cineva. Despre copilul nenăscut, atunci când este vorba să fie avortat, se spune că nu există. De fapt, pentru că trebuie să fie ceva din moment ce este avortat, este numit ”țesut” – ”pentru cine întreabă”, ”produs de concepție”, ”embrion”, ”fetus” – pentru cine știe biologie. Cu alte cuvinte, o colecţie de celule care sunt în plus în organismul mamei şi trebuiesc expediate afară.
              Dar toți știm că acolo este un copil, adică un om al cărui organism este viu, se dezvoltă, de un număr mic de ani, luni, zile, minute, așa cum bătrân este un om al cărui organism este viu de un număr mare de ani, luni, zile, minute. Acesta este un adevăr pe care însă uneori refuzăm să îl acceptăm. Nu pentru că nu am şti, nu pentru că nu am simţi, nu pentru că știința actuală nu este capabilă să înțeleagă când începe viața unui om, ci pentru că nu vrem să ştim, nu vrem să vedem şi nu vrem să simţim că el, copilul, este acolo. Ne închidem ochii, ne reprimăm sentimentele, ne ascundem disperarea, ne minţim continuu că suntem bine, că am scăpat de „problemă”, că a trecut totul.
              Din fericire noi suntem vii, umani, nu roboți, iar ochii văd părțile de trupușor, urechile aud bătăile inimii, sufletul simte că alt suflet a trecut din viața aceasta. Acestea toate pot fi bine închise cu șapte lacăte în adâncul nostru, dar ele rămân înscrise în noi, precum în cutia neagră a avioanelor se înregistrează tot ceea ce se întâmplă cu ele. Toată drama existenţei noastre este acolo, depusă în adâncul conștiinței. Societatea însă nu trebuie să ştie asta. Este suficient să le vorbim oamenilor despre o viaţă lipsită de griji, despre drepturi reproductive, despre paşi rapizi pentru obţinerea fericirii.
              Și am ajuns iar la asemănarea cu Saad: și cei care fac viața imposibilă locuitorilor unei țări încearcă din răsputeri să mascheze adevărul. Dar nici un regim, oricât de autoritar, oricât de dictatorial nu poate rezista pentru totdeauna. Toate regimurile totalitare existente în lume au căzut, pentru că omul nu poate fi mințit încontinuu.
              Și pentru cei ce alungă copiii nenăscuți din casa lor vin momente ale adevărului. ÃŽn timp. Statisticile nu spun totul. Cei douăzeci şi două de milioane de copiii avortaţi în România nu sunt singurele victime. Statisticile nu fac conexiuni între mamele afectate de această traumă, tații care determină și știu, uneori, dar alteori nu știu că sunt tați ai unor copii pe care nu i-au văzut niciodată, ceilalţi copii ai familiei, bunicii, căsniciile eşuate, depresiile, sinuciderile sau tendinţele de suicid pentru că aceste lucruri apar în timp.
              O cunoştinţă mi-a povestit o întâmplare din copilărie, de pe vremea când avea vreo 7 ani. ÃŽntr-o zi s-a aşezat la masă împreună cu părinţii şi cele două surori ale sale. La un moment dat s-a oprit brusc, s-a ridicat în picioare şi i-a spus mamei: ”Mami, nu mai trebuia să fie cineva la masă? Nu trebuia să mai fie un copil?” La auzul acestor cuvinte mama a reuşit să iasă afară, să o nu vadă copiii că plânge. Şi-a reamintit de ”acel” moment, crezuse că s-a terminat, că nu va şti nimeni niciodată. Abia peste ani a avut curajul să le spună adevărul şi să-şi ceară iertare. Abia atunci a devenit liberă, pentru că adevărul îi eliberează pe oameni.
              Saad vorbeşte de călăuze cărora nu le pasă de oameni, le pasă doar de bani: „O călăuză nu se uită la tine ca la o fiinţă umană, tot ce văd în tine sunt banii, banii care circulă”. Pe Saad, călăuza l-a adus, totuși, în România.
              ÃŽn această perioadă în România se dezbate legea privind înființarea cabinetelor pentru consilierea femeilor în criză de sarcină. Oare personalul specializat din aceste cabinete nu ar putea fi, pentru cei ce vor, o călăuză care să aducă viață și bucurie unei întregi familii? O călăuză care să îi ajute să ajungă în România vieții pe copiii pentru care, într-un moment al vieții lor, foarte la început, casa lor riscă să devină locul pierderii vieții.
              România, primește-i pe toți cei care bat la porțile tale!
              Nota noastra:
              Din pacate, dupa cum a informat Asociatia Pro Vita Bucuresti, Comisia pentru Sanatate Publica a Senatului a facut raport negativ asupra proiectului de lege privind consilierea in “criza de sarcina”. Raportul a ignorat cu totul punctele de vedere ale asociatiilor crestine iar initiatorii proiectului (de la PDL) au lipsit de la dezbateri... Urmeaza votul in plenul Senatului si apoi proiectul va trece la Camera Deputatilor.
              Iata si o relatare de la fata locului de la o comentatoare:
              Maria Dunca
              Fiind prezenta la aceasta dezbatere si putind sa iau cuvintul, am subliniat printre altele ca Comisia de Specialitate Obstetrica si Ginecologie a Colegiului Medicilor din Romania, precum si Colegiul National al Medicilor din Romania, prin presedintele acestuia, dl.Prof Astarastoae, au fost de acord cu acest proiect de lege. (…) Am mai amintit cite raspunsuri de multumire au fost aduse de catre femeile care au renuntat la avort in urma consilierii si cite regrete au acelea care si-ar dori sa dea timpul inapoi ca sa repare ceea ce au gresit.
              Au mai fost aduse argumente in favoarea proiectului de lege si de celelalte doua participante la dezbatere, dr.Daniela Paun si jurist Dana Barbu.
              Sa nu uitam si toate scrisorile de sustinere venite pe adresa Parlamentului din partea atitor asociatii din tara si din strainatate…
              Este trist ca nici un initiator al proiectului de lege nu a fost prezent la dezbatere. De ce oare? A fost doar o sustinere de circumstanta? Ar pierde din voturi la viitoarele alegeri sustinind o lege nepopulara!?
              Chiar daca nu va fi votata in final legea, nici un medic nu va putea fi impiedicat sa-si faca datoria de-a consilia femeia care se gindeste sa faca avort. Mai mult decit atit, oricare medic ginecolog care stie ca avortul nu este demn de profesia lui, poate sa refuze sa-l faca!
              Articolul a fost preluat de pe http://www.razbointrucuvant.ro
              Last edited by bbogdan; 24 June 2012, 00:01. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• @bbogdan, mi-e nu-mi plac oamenii cu ideii putine si fixe, ce te-ai oparit asa ca m-am luat de popii tai, a fost un raspuns pe masura intrebarii tale, nu este adevarat ce am spus? Convingerile religioase sunt individuale si trebuiesc spuse doar celor care vor sa le asculte, in nici un caz nu trebuiesc impuse, e ca si cum as avea cont pe forumurile altor marci si as incerca sa-i conving pe aia ca Loganul e cea mai cea. Nu am avut rabdare sa-ti citesc postarea, iti cunosc convingerile si nu le respect, imi pare rau, daca toti ar fi ca tine nu s-ar fi inventat nici operatiile de varice, si alea tot de la Dumnezeu sunt lasate...
                Am spus in alt post, nu sunt de acord cu avortul/chiuretajul ca si metoda contraceptiva, insa cand apare patologia prioritatile trebuie alese cu minte limpede si nu influentate de sfaturi duhovnicesti, ca n-am vazut inca preot nascand ca sa stie a da sfaturi.
                Scuza-mi te rog abordarea usor agresiva, nu am pretentia sa ma intelegi.

Comment

• stitit cum sta treaba, da este un pacat mare al sufletului unui om cand face un avort si omoara un prunc atat de mic, din fericire exista atat de multe metode contraceptive care se poat folosi fara a ajunge acolo, da este barbar si stiu ca si vasile78 stie asta si este constient, daca este doctor are o meserie pe care haina statului il obliga prin niste legii sa faca si sa se ocupe in limiele legi de ce are de facut....nu vasile78 obliga mamele sa faca avort, ceea ce este foarte trist este ca obligativitatea avortului si DA ajungem aici fara sa vrem la un moment dat se intampla din cauza posibilitatiilor materiale de al creste, din cauza prostiilor facute la varste foarte fragede (sex neprotejat) aici greseala parintilor in general ca nu stau de vorba cu copii lor, din cauza unor boli sau malformatii a copiilor de care nu se pot recupera si Da parerea mea este ca un copil suferind de o boala rara si nevindecabila grava nu as putea sa-l nasc constient fiind ca se va chinui toata viata dorindu-si sa conduca o masina, sa cunoasca o fata, sa alerge, sa joace footbal, sa fie un copil normal etc etc, iar vizavi de biserica imi este scarba de ei, trebuie sa evoluam, biserica nu face altceva decat sa ne traga in jos, doctrinele pe care ei le recomanda nu ca ei le-ar indeplini dar au pretentia ca alti sa le urmeze sunt vechi obiceiuri de sute de ani, traim in secolul 21 trebuie sa evoluam si sa nu mai stam cate 2-3 zile sa pupam niste moaste 10000 de persoane toti in acelasi loc si tinand cont ca alti vin cu miii de boli acolo si sa nu-mi spuneti ca sunt sfintite si ocrotit acel locsor de 1cm unde se pupa nu se prind bolile, sa nu se inteleaga ca sunt ateu, fiecare are dumenzeul lui, eu unu am dumnezeul meu ca este bun sau rau numai eu pot stii, dar nu o sa accept niciodata ca un bolnav si un cretin in straie preotesti sa ma spovedesc vreodata si sa-i spun detalii din viata mea, deocamdata am fost partas la o discutie intre preotul Calistrat cei din zona suceava sigur au auzit de el si o Domnisoara(nu o sa uit toata viata mea) in care ii spune sai de-a voie sa faca avort deoarece copilului ia descoperit doctorul o malformatie la inima si copilul nu avea sa traieasca nu acea boala mai mult de 5-6 ani deoarece inima nu se dezvolta, iar acel cretin de preot sau parinte ce este el mai avea putin si il auzea toata comuna cum tipa la fata sa nu-l de-a afara ca doctorii sunt prostii.... a si inca ceva renunta-ti la vorba aceea Doamne iti multumesc ca m-ai salvat si ca am supravetuit unei operatii sau unui accident, mai bine le-ati multumi doctorilor si a-ti aprinde o lumanare pentru ei deoarece ei sunt singuri care ne pot salva din punct de vedere medical nici decum dumnezeu...acum injurati-ma si catalogati-ma pentru ca am fost sincer... bafta

Comment

• [QUOTE=vasile78;1300369]@bbogdan, mi-e nu-mi plac oamenii cu ideii putine si fixe,

Pai eu spun doar ca m-am saturat de nesimtirea ta.Asa, ca idee.Fixa.Si putina.

ce te-ai oparit asa ca m-am luat de popii tai,

Aceeasi idee de mai sus.De popii mei?Cine te crezi de ma tot iei tu peste picior?Ai ceva cu mine,sau esti impotriva copiilor nevinovati?

a fost un raspuns pe masura intrebarii tale, nu este adevarat ce am spus? Convingerile religioase sunt individuale si trebuiesc spuse doar celor care vor sa le asculte,

Si iar o dai pe nesimtire,eu aici am remarcat doar ca ma jignesti cand ma tot iei peste picior cu ceva scris in alt loc.

in nici un caz nu trebuiesc impuse,

Si cum as putea sa-ti impun sa-ti arati respectul fata de convingerile mele pe care nu aici le-am expus?

e ca si cum as avea cont pe forumurile altor marci si as incerca sa-i conving pe aia ca Loganul e cea mai cea.

Logica de doctor???

Nu am avut rabdare sa-ti citesc postarea,

...dar vii sa dai cu parerile si jignirile tale.

iti cunosc convingerile si nu le respect,

Sunt foarte multi asa,dar sunteti doar cativa pe care va ustura "constiinta "sa va bateti joc de tot ce-i sfant .

imi pare rau, daca toti ar fi ca tine nu s-ar fi inventat nici operatiile de varice,si alea tot de la Dumnezeu sunt lasate...

Si tu si ceilalti anticrestini sunteti toti lasati de Dumnezeu ca pedeapsa,si ca incercare pentru noi.Eu nu-mi permit sa jignesc pe nimeni pentru ca credinta mea imi spune ca e pacat,inainte de a fi nesimtire.Daca am facut-o vreodata mi-am cerut imediat iertare de la respectivul.Pentru ca e intai pacat,si apoi e nesimtire.

Am spus in alt post, nu sunt de acord cu avortul/chiuretajul ca si metoda contraceptiva, insa cand apare patologia prioritatile trebuie alese cu minte limpede si nu influentate de sfaturi duhovnicesti, ca n-am vazut inca preot nascand ca sa stie a da sfaturi.

Dar tu ai nascut?

Scuza-mi te rog abordarea usor agresiva, nu am pretentia sa ma intelegi.

Pai du-te la cei care te inteleg atat de bine,si da-ti cu sfaturile"medicale'' acolo.As putea face un thread sa vorbim de ticalosiile unor medici,dar asa cum sunt preoti care cad,asa sunt si alti oameni,din absolut toate categoriile,care au caderile si scaderile lor.Si eu nu-mi permit sa fac afirmatii prostesti,gen ........ sunt niste.......
                    Si in locul liber completeaza tu ce ocupatii vrei si ce adjective preferi.

Fa-ti si tu o prietena,iesi la aer,mai lasa tastatura si prostiile,nu stiu,nu ai o viata personala?Eu intru o data la doua -trei luni pe aici,am de lucru,am o familie care are nevoie de mine,singura perioada in care am stat pe net zilnic a fost cand trei luni am fost in somaj tehnic sau in concediile medicale si trebuia sa stau in casa.
                    Poate de-aia mi se si rupe de eventualele restrictii din partea LC,pentru ca am vazut ce arbitrar se dau aceste ban-uri,warn-uri si altele.Eu m-am straduit sa primeze bunul-simt,nu mi-a iesit intotdeauna,dar eu nu intru sa jignesc,si in toate ale mele incerc sa fiu macar politicos.Tu ai sarit de mult granita bunului-simt elementar.
                    Astea toate ti le spun ca sa priceapa si altii ca nu am de ce sa-mi fie rusine fata de cineva-oricine- de pe forum.[/Q
                    Last edited by bbogdan; 26 October 2012, 23:04.

Comment

• Intervin si eu cu o mica paranteza (care probabil nu are legatura cu ce ati scris mai sus): am un popa 2 strazi mai incolo.Are o Honda Accord ultimul model.Restul mai conteaza?
                      Din punctul meu de vedere: sunt putini preoti care nu au ales aceasta meserie pentru bani si este pacat.

Eu nu am mai fost, sincer, la biserica ...de mult timp.De ce? Ultima data cand am fost sa ma impartasesc am ramas cu o impresie foarte proasta.Nu imi venea sa cred cum preotul lua bani de la toate babele care saracele au o pensie de 1 milion (daca o au).In curand, o sa ajunga meseria asta una dintre cele mai bine platite.
                      sigpic

Comment

• Thread-ul a ajuns intr-un punct cu prea mult offtopic si flame, prin urmare se inchide!
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google