Cei Sensibili Sa Nu Se Uite

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Asa cum am mai spus,desi convingerile religioase si constiinta nu ma lasa sa tac,nu aduc vorba de ele prea mult pentru ca stiu ca multa lume nu stie sa discute ci sa se certe.Si mai ales sa blasfemieze,daca e posibil.Si eu ma aprind,dar ma straduiesc ca dupa focul de paie sa revin si sa readuc lucrurile de unde le-am lasat inainte de a ma enerva.
    ...si totusi,domnule Vasile nascut in '78,astazi trei-patru mii de copii au aluns in sacii menajeri.Mi se pare ingrozitor de mult,doar astazi.La tomberon.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
      Se recurge la avort si in urma aprecierii starii de sanatate a fatului, nu este normal sa nasti un copil handicapat doar pentru ca te mustra constiinta sa-l avortezi. Stiti de ce isi omoara/abandoneaza unele mame copii imediat dupa nastere? Pentru ca nu au bani de avort, acesta costa foarte mult in cazul in care mama si fatul sunt perfect sanatosi, si asta inseamna crima care oricum mie-mi pare mai "de iertat" decat sa-l nasti sanatos si sa-l bagi in punga! Eu daca asist o nastere si viata nou nascutului si/sau a mamei este in pericol, protocolul i-mi spune ca viata mamei primeaza...
      In cazul acesta nu le condamn pe cele care fac avort din cauza problemelor de sanatate ale fatului pentru ca acel copil daca este depistat cu probleme grave,toata viata o sa se chinuie...dar din cate am inteles daca este vreo problema cu fatul este posibil ca femeia sa piarda sarcina in primele 3 luni...am dreptate @vasile78?

Comment

• Riscul de a pierde o sarcina nu tine de starea de sanatate sau stadiul de dezvoltare a fatului, fatul sta la locul lui inconjurat de lichidul amniotic imbracat la randul lui de placenta. Avorturile spontane (neprovocate) au ca si cauza in special starea de sanatate a mamei (in special daca si cate avorturi/chiuretaje a avut gravida), daca uterul mamei a fost chiuretat de multe ori sau in urma unui chiuretaj uterul a fost ranit si s-a cicatrizat, placenta risca sa nu se "prinda" bine peretele uterului (placenta previa), deci exista riscul ca placenta sa se desprinda de uter ceea ce duce la avort spontan patologic (avort neprovocat motivat de boala). Deasemeni avortul spontan poate interveni si din alte motive si la mame sanatoase si/sau nechiuretate niciodata, fatul poate sa fie si mort in burtica mamei, avortul nu poate surveni imediat din aceasta cauza dar se provoaca pentru a elimina fatul!
        Chiuretajul/avortul trebuie ales ca ultima metoda contraceptiva...
        Deci in foarte mica masura starea fatului este responsabila de un avort...
        Chiuretajul nu se practica numai in scop contraceptiv...
        Last edited by vasile78; 16 March 2010, 22:50.

Comment

• da socante imagini!!! doar atat restul de subiect nu e de competenta mea dar cred ca de multe ori ambele sexe sunt vinovate de ceea ce se intampla !!! exista multa neglijenta in ziua de azi!!!
          [B][COLOR="Red"]LOGAN CLUB BRASOV

Comment

• @Vasile78- te-am intrebat,deoarece matusa mea a pierdut o sarcina acum cateva luni si asta a fost raspunsul care i s-a dat la spital ca este posibil ca fatul sa fi avut probleme si de aceea s-a produs avortul...

Comment

• @DYA91 se nasc copii cu multe probleme si diferite grade de handicap dar asta nu influenteaza bunul mers al sarcinii si in lipsa ecografiilor par sarcini normale (feti sanatosi).
              Acuma ce sa-ti zic eu, un avort produs pana in 3 luni este foarte des intalnit dar poate fi prevenit. "raspunsul care i s-a dat la spital ca este posibil ca fatul sa fi avut probleme si de aceea s-a produs avortul..." asta nu este raspuns profesionist, pe viitor matusa ta sa stie ca poate suferi de "iminenta de avort" daca mai ramane insarcinata, ceea ce se poate trata.

Comment

• Ok..mercic de raspuns...oricum nu mai vrea sa mai ramana insarcinata pentru ca a fost foarte afectata de pierderea sarcinii...

Comment

• Aiurea ..Dya..Cum sa zica asa ceva ca nu mai vrea sa ramana insarcinata daca poate si nu ia fost afectata fertilitatea???
                  In 2007 si la noi sa produs o tragedie,,,adica sotia ramasese insarcinata si in a 10-cea saptamana sa oprit sarcina din evolutie,adica fatul capatase o malformatie si a murit in burta sotiei.
                  Bineinteles ca a facut chiuretaj,,,am fost foarte afectati amandoi,,,,Dar nu am renuntat la a mai face un copil.
                  Rezultatul a fost ca pe 2 Decembrie 2008 a venit pe lume fata nostra super sanatoasa si de care suntem foarte mandri ca o avem si ne umple viata de bucurie chiar daca este CRIZA si o ducem mai greu.Si ea este o loganista acum(ca doar sa nascut in logan) si este si sus pe capota in avatar.
                  Copilul merita tot efortul iar daca ai grija de el asa cum se cuvine acesta te rasplateste la randul lui.
                  Poate nu credeti dar fata noastra la 1,3 luni vine singura ca sa o pupam pe frunte si se duce pe rand la amandoi ca sa nu ne "suparam" ca vine doar la un parinte!
                  Cand face asta creste inima in mine si imi dau seama ca a meritat din plin efortul de a nu renunta la ideea de a mai face inca un copil din cauza acelei zi nefericite din trecut.

PS...Vorba lui Bogdan...Dumnezeu a avut grija pana acum ca fetei nostre sa nu ii lipseasca nimic si A Venit atunci cand trebuie si cu ce trebuie...Mai ales sanatate.

Comment

• Socante imagini. Dumnezeu sa ii ajute pe cei care folosesc asa ceva ca metoda contraceptiva si pe doctorii care STIU ce fac pentru banii pe care ii iau.
                    Daca nu spui nimic nimeni nu se va certa cu tine.

Comment

• Originally posted by Ivan Marian View Post
                      Aiurea ..Dya..Cum sa zica asa ceva ca nu mai vrea sa ramana insarcinata daca poate si nu ia fost afectata fertilitatea???
                      In 2007 si la noi sa produs o tragedie,,,adica sotia ramasese insarcinata si in a 10-cea saptamana sa oprit sarcina din evolutie,adica fatul capatase o malformatie si a murit in burta sotiei.
                      Bineinteles ca a facut chiuretaj,,,am fost foarte afectati amandoi,,,,Dar nu am renuntat la a mai face un copil.
                      Rezultatul a fost ca pe 2 Decembrie 2008 a venit pe lume fata nostra super sanatoasa si de care suntem foarte mandri ca o avem si ne umple viata de bucurie chiar daca este CRIZA si o ducem mai greu.Si ea este o loganista acum(ca doar sa nascut in logan) si este si sus pe capota in avatar.
                      Copilul merita tot efortul iar daca ai grija de el asa cum se cuvine acesta te rasplateste la randul lui.
                      Poate nu credeti dar fata noastra la 1,3 luni vine singura ca sa o pupam pe frunte si se duce pe rand la amandoi ca sa nu ne "suparam" ca vine doar la un parinte!
                      Cand face asta creste inima in mine si imi dau seama ca a meritat din plin efortul de a nu renunta la ideea de a mai face inca un copil din cauza acelei zi nefericite din trecut.

PS...Vorba lui Bogdan...Dumnezeu a avut grija pana acum ca fetei nostre sa nu ii lipseasca nimic si A Venit atunci cand trebuie si cu ce trebuie...Mai ales sanatate.
                      Are deja un baiat de 7 ani si deja este destul de inaintata in varsta si nu mai vrea...dar a zis ca daca tot s-a intamplat sa ramana insarcinata sa il pastreze...asta e...

Comment

• Mamaaa ce Off topic sunteti
                        Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• De ce suntem off topic?era vorba de avort si de situatii reale nu ne invitam la cafea si nu vorbeam de filmul de azi-noapte...Acuma sunt off...scuzzeeee

Comment

• Ma bucur pentru voi!!!!!!!

Originally posted by Ivan Marian View Post
                            Aiurea ..Dya..Cum sa zica asa ceva ca nu mai vrea sa ramana insarcinata daca poate si nu ia fost afectata fertilitatea???

Ma bucur pentru voi!!!!!!!
                            Last edited by mirceammd; 18 March 2010, 00:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• As vrea ca de cate ori citesc pe aici sa am aceeasi placere ca azi.Discutii normale,despre copii care sunt chiuretati pentru ca din pacate au murit(asta e doar o procedura chirurgicala complexa si nu o crima),despre minunea copiilor nascuti in perioada de criza care ne-au facut bogati in VIATA si nu in bani,despre realitatea ca avorturile,dincolo de omorarea pruncilor,inseamna mari riscuri de sanatate pentru femei,despre copii prezenti in avatare.Copii nascuti.Am cumparat recent o carte pentru fratele meu(se apropie ziua lui) si am rasfoit-o putin.Scrie prin ea despre tinerii care se tin de mana,se sorb din priviri,se strang in brate,vai,ce indragostiti par.Si sunt doar excitati,in cele mai multe cazuri.Pentru ca s-a pierdut si s-a inlocuit sensul cuvantului "a iubi" cu altceva.Iubire nu inseamna doar atractie fizica,doar posibilitatea ca persoana perfecta sa fie ceea ce trebuie sa fie,ci altceva,si nu continui decat eventual in particoler monser ca altfel voi fi off-topic sau altcumva.Insa,urmarea confundarii excitatiei cu iubirea e tocmai situatia "fara iesire",sau a carei "iesire" e doar avortul.Nu impotriva hormonilor tinerilor bat eu tastatura,ci impotriva inversarii sensurilor cuvintelor si valorilor .Exista femei care din diferite motive au recurs la omorarea propriilor copii.Sa le dea Dumnezeu intelepciunea de a se trezi si a face ce trebuie.Ce face fiecare,cel care citeste acum,ce scrie aici?Daca se misca ceva in respectiva persoana,indiferent de sex,in mintea si inima ei,atunci se cheama ca nu am fost off-topic.
                              Referitor la perioade de criza,uite aici cateva date:in 1967 ma nasteam si ce sa vezi,nu era criza,dar se construia comunismul in zbor si era obligatorie nasterea copiilor.Fiind primul nascut dupa un copil mort la sase luni,tind sa cred ca m-ar fi pastrat si fara Ceausescu.Prin '72 aveam cam patru cinci ani si au fost inundatii catastrofale in toata tara,in '74 era un cutremur din care am inteles ca murise Toma Caragiu si ca era greu,iar in anul ala am intrat la scoala si toata lumea spunea ca e nasol ca se scumpeste totul.Doi ani mai tarziu am gasit-o pe mama plangand,de mai multe ori cand veneam de la scoala si toata casa intoarsa pe dos.De ce ,ca doar tata cumparase masina noua si trebuia sa fie bine?Pai,am aflat ca daca un unchi"vaporean"ne vanduse un radiocasetofon mono japonez,era cam neconform cu comunismul,si cineva ne parase la militie,care verifica doar.In '80 era criza de-a binelea,in '86 dadeam niste petice de hartie celor care munceau la ceape o zi,ca sa-si ia paine de la magazin,si pentru ca familia mea crestea animale am fost descusut cu de-amanuntul de un militian imputit cum e cu chiaburii.Tot atunci tata era atentionat,cand cerea pamant sa-l cultive cu furaje,ca "ei" nu incurajeaza mica burghezie.El a raspuns ca ei incurajeaza foamea.Am cam stat cu frica in suflet ceva timp pentru vorba aia,dar aveau nevoie de producatori de mancare.Pe urma a venit armata in care am mancat paine mucegaita si tot felul de ierburi fierte.Si a venit revolutia dupa care se vorbea numai de criza.Pana in '95 erau recolte mici,in '96 a fost prima criza de prea mult grau,in '97 a fost seceta,leul a cazut de vreo trei ori(adica inflatie 300%) si apoi am fost somer prima data prin 2000.In 2004 cica incepea economia sa functioneze.Azi tocmai am ajuns la nivelul din 2005.Pai de cand m-am nascut si pana azi,am trait din criza in criza.De-aia nu mai urmaresc stiri la teve,de-aia nu mai merg la vot.Si activistul care ma ameninta in '86 ca ma baga la puscarie e astazi parlamentar cu traseu prin cateva partide,de fiecare data mutandu-se pentru interese nationale.
                              Singura criza pe care o recunosc si mi-o asum e cea personala,morala,in care am zacut vreo 35 de ani.Restul sunt povesti.
                              Sa ne dea Dumnezeu gand bun tuturor si credinta si curaj,si sa ne bucuram de toti copiii nascuti si nenascuti inca,si sa-i lasam pe astia mici sa aiba o proprie istorie a lor,si sa aleaga ei cu viata lor.In "plina criza".

Comment

• Uite ca in lume exista tari care stiu sa isi protejeze cetatenii,si aia nascuti,si aia nenascuti.Iar avorturile determina,firesc,repulsie si reactie.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google