Români Pentru Români

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cine vrea sa identifice produsele din România, la codul de bare produsul made in ro. Incepe in partea stânga cu 594, este codul international EAN.
    Ce este codul de bare şi cum poate fi citit

Un element de siguranţă îl reprezintă acel cod de bare care însoţeşte fiecare produs. Puţini consumatori ştiu însă să citească un cod de bare şi astfel să poată identifica dacă produsul respectiv provine din ţara din care i-a spus vânzătorul sau importatorul. Pe codul de bare al fiecărui produs trebuie să scrie ţara de provenienţă, iar veridicitatea acesteia poate fi uşor depistată de consumator.
    Sistemul de codificare a produselor a fost înfiinţat în România în anul 1994, tot atunci înfiinţându-se şi EAN România, licenţiată de EAN Internaţional - Asociaţia Internaţională de Numerotare a Articolelor.
    Toate ţările au un prefix din trei cifre, excepţie făcând ţările fondatoare ale sistemului care au prefixe numai din două cifre:
    Franţa - 33;

Germania - 49;

Grecia - 30;

Australia - 27;

Brazilia - 55;

Canada - 61;

Belgia - 32.
    Attached Files

Comment

594 si 642 au zis la tv ca incep codurile de bare pentru produsele "Made in romania"

Comment

Eu am vazut o data intr-un hypermarket Pomelo care cica ar fi fost "made in Romania" . Si i-am spus lui nenea de la raion ca daca-mi spune unde se cultiva asa ceva in Romania eu imi dau demisia si ma apuc de cultivat Pomelo.
        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Mai sunt pantofi sport (adidasi in termen popular) made in Romania, din piele, cusuti, durabili si la un pret de aproape 3 ori mai mic decat plasticele importate. Numai ca aia nu se gasesc la super si hyper marketuri, ci la magazinele "traditionale".
          Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Romanul cheltuie in medie 65% din salariu pe mancare si restul pe "prostioare". Sa fim seriosi, cati romani isi iau "crapatul" zilnic din piata agroalimentara (bine ca si aia e populata de romi, moldoveni de la Moldova, nu am nimic cu ei, dar vb de produse RO) si cati din supermarket? Mezelurile si cam atat RO... Ca in rest.
            Capitolul "prostioare" - unde incepem de la ciorapi si terminam cu LCD-uri (denumit in ghilimele prostioare). Bun, daca mai gasim pe undeva, dupa indelungi cautari un ciorap romanesc... La restul, e mai greu. Haine - daca nu scrie italy pe pantofi nu sunt buni domle, nike (cu variatiile de rogoare: nkee, nicke, nikey) e singurul pantof sport care ne mai satisface si la bluze e imperios necesar sa scrie ceva legat de gigolo (iatalian, spaniol... Ceva pe acolo, sau DG). Putem cumpara telefoane nokia produse in ro... Dar nu le luam ca "naspa ba, asta e facut in Romania, sigur nu e bun"!
            Numai de bine!
            PS eu cumpar pe cat pot ceea ce ne ofera tarisoana noastra!!!
            sigpic

Comment

Patrioti, patriotism.... Dar cati dintre noi cumpara ceva produs in Romania mai scump, in detrimentul aceluiasi produs fabricat pe undeva pe afara? Haideti sa nu mai fim fatarnici si sa recunoastem ca tot ce e mai ieftin o sa cumparam!!!
              sigpicUn logan cometa BT 20 LEA

Comment

Originally posted by andy_x3m View Post
                Romanul cheltuie in medie 65% din salariu pe mancare si restul pe "prostioare". .................................................. .................................................P S eu cumpar pe cat pot ceea ce ne ofera tarisoana noastra!!!
                Cu iz de gluma amara as spune ca romanu cheltuie ''120%'' din venit pe mancare si cele necesare traiului umil.
                Si eu sunt pt produsele romanesti la mancare mai ales, din pacate (la mancare mai ales) sunt mai scumpe decat cele de import.
                Nu e vorba ca de vreun deficit de alimente made in RO (s-ar putea produce sa dam cel putin jumate la export unele alimente), sunt scumpe: lapte, carne, oua, legume.
                Nu spun ca sunt scumpe la producator, la raft e jale mare.
                Ma rog, intram in alte treburi. Cumparati produse romanesti cel putin cum ati facut-o pana acum
                Preferabil de la piata, de la aia care se vad de la o posta ca sunt producatori si nu revanzatori, samsari de alimente.

Comment

Originally posted by vitriol View Post
                  Chiar vreau sa vad guvernantii ca schimba bemveu' si chiusaptele pe Logan, sa vad ca le pasa si lor de criza financiara asa cum ne invata ei pe noi si ne arata cat de mult tin ei la tara asta.
                  Base si-a schimbat Golful pe un Logan si daca e ala e care l-au arata la TV e un Ambition gri platine PH1.

Comment

Originally posted by lucialina View Post
                    Patrioti, patriotism.... Dar cati dintre noi cumpara ceva produs in Romania mai scump, in detrimentul aceluiasi produs fabricat pe undeva pe afara? Haideti sa nu mai fim fatarnici si sa recunoastem ca tot ce e mai ieftin o sa cumparam!!!
                    Fatarnici???
                    Cred ca te-a nimerit fotografu' din c-ta cu tricoul cu gigolo....

Comment

Patriotism... Mai exista cuvantul asta in zilele noastre?... Mai are el vreo semnificatie?...
                      Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Originally posted by alexgame View Post
                        Base si-a schimbat Golful pe un Logan si daca e ala e care l-au arata la TV e un Ambition gri platine PH1.
                        Al dracu Logan. Mai nou exista Logan S-Classe . Ca pana la urma cu asta se plimba. Restul e can-can.

On-topic: un produs romanesc care se poate cumpara la un pret bun in Hypermarket este orez-ul. E produs in Braila si Ialomita . Si este si din acela bun cu bobul mare. Nu glumesc.
                        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Ar mai fi produse romanesti bune cele electrice / instalatii electrice (becuri, prize, cabluri, diverse) precum si diverse obiecte casnice / menaj (oale, farfurii, tacamuri). Eu unul le prefer pe cele autohtone.
                          GL-22-TOF

Comment

Lasand "crapatul" (de-ale gurii pentru cei mai fandositi) deoparte ce alte produse romanesti preferati. Din ce domeniu? Nu v-ati zis in sinea voastra niciodata ca tot ce e romanesc e prost (bine, mai nou ce e chinezesc)?? In afara de produse alimentare eu nu prea vad un domeniu in care Romania sa exceleze, sa iti doresti acel produs romanesc. Din pacate... Nu prea exista, dar cu toate astea eu raman mandru ca-s roman, refer sa cumpar lucruri romanesti.

PS Avem ceva bun, cel mai bun. FEMEI!!!
                            sigpic

Comment

Andy: imi vin in minte instantaneu cel putin 2 produse la care romanii sunt foarte buni: oalele de gatit (cele de la VES Sighisoara sunt extraordinare ... Cand am fost asta vara la intalnirea de la Sovata am intrat pe la fabrica de la Sighisoara si mi-am umplut jumate de portbagaj cu tot felul de oale, de la cele teflonate la ceaunuri si tigai si am luat si pentru altii) si al doilea sunt sobele de incalzire: teracote sau seminee fabricate tot la Sighisoara si la Salonta in jud. Bihor. Nu radeti pentru ca tot mai multi se reorienteaza spre ele.
                              Cine are nevoie de panouri solare, sisteme de iluminat cu leduri sau sisteme de incalzire, stie la cine sa apeleze
                              Dacia Logan Kiss 1.6 8v ... rosie ca

Comment

Altele ar fi incaltarile care se faceau la cluj .O pereche de bocanci insulated, te tineau 2-3 ani. Poate imi spune cineva din partile clujului daca fosta fabrica mai exista
                                Fotografia este arta de a fura timpului o firimitura de clipa
                                Andreea Trifu

Comment

Working...
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google