Bun deci astazi am avut parte de cam 500 de km cu un autocar si am tot auzit diverse stiri printre care si cea referitoare la resursele de petrol ale terrei. Cica in tara ar mai exista resurse pt circa 5 ani, asa sa fie ??? (evenimentul ar fi publicat un articol mai complet dar din pacate nu am apucat sa l cumpar), voi ce parere aveti referitor la aspectul asta,oare ne vom intorce in cateva deceni la "carute" ????.
Resurse petroliere
Collapse
X
-
Resurse petroliere
sigpic
Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:) -
Am auzit si eu de chestia asta, cred ca e adevarata. Oricum daca e o sa importe petrol din alte state.
-
Banuiesc ca iti dai seama ce ar insemna importul din alta tara eu unul in cazul asta ma gandesc tot mai serios la golan disel
P.S. de cateva zile ma tot contrazic cu un coleg referitor la motorizarea disel de pe logan, eu unu tin sus si tare ca acesta motorizare vine cu turbina iar el spune ca dci nu are turbina.Deci cine ma poate lamuri si pe mine (plus 2,3 argumente ca sa ii pot demonstra si lamuri pe om ca e ca mine)??si care e diferenta mai exact intre un dci si un tdi daca nu turbina in sine????sigpic
Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)
Comment
-
Loganul dci de 85CP are turbina.
Comment
-
O sa apara dci-ul de 85CP si pe Berlina, pe MCV a aparut deja. Despre cel de 70CP nu am date sigure ca are turbina.
LE: M-am mai informat si da, toate dci-urile au turbina.Last edited by andrei; 11 July 2007, 21:59.
Comment
-
si in prezent Romania importa petrol pentru ca productia proprie nu ii ajunge. De exemplu, titeiul rafinat de Rompetrol la Petromidia este importat. Cred ca si Lukoil la Petrotel importa titei din Rusia.
EVZ spunea ca lumea se va confrunta cu cea de-a cincea criza a petrolului care va fi si cea mai dramatica. Oricum interesele ca titeiul sa ramana principala sursa de energie sunt colosale. Sunt convins ca exista tehnologii de obtinere a energiei din surse alternative dar nu sunt promovate si dezvoltate din cauza acestor interese. Au circulat si pe net tot felul de materiale in acest sens.
OFF TOPIC: Logan are turbina. Cred ca daca citeste pe dacia.ro crede. Daca nu poate desface el o turbina de logan ...
Pentru TDI vs DCI deschide topic separat. Principala diferenta este modul de realizare a injectiei.
LE. Logan 65cp are turbina. Logan 70cp si 85cp au turbina si intercooler. Ambele turbine sunt cu geometrie fixa.Last edited by 1.5 DCI; 11 July 2007, 21:37.Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dci 65cp
10.000 km - 22.01.2007
Comment
-
Originally posted by tezeuBanuiesc ca iti dai seama ce ar insemna importul din alta tara eu unul in cazul asta ma gandesc tot mai serios la golan disel
P.S. de cateva zile ma tot contrazic cu un coleg referitor la motorizarea disel de pe logan, eu unu tin sus si tare ca acesta motorizare vine cu turbina iar el spune ca dci nu are turbina.Deci cine ma poate lamuri si pe mine (plus 2,3 argumente ca sa ii pot demonstra si lamuri pe om ca e ca mine)??si care e diferenta mai exact intre un dci si un tdi daca nu turbina in sine????
DCI (direct common rail) este un motor cu rampa comun o singura pompa care trimite combustibilul la toti cilindrii
TDCI = turbo-diesel commonrail injection
turbina are fiecare LOGAN DCI !
Este un link eventual unde se poate documenta
Comment
-
Multam, acum il demoralizez pe om ,ce ma bucura e ca am avut dreptate) sunteti cool bajeti bv tineti-o tot asa ca e cu adevarat util forumul asta si participanti la el sunt cu adevarat sociabili am ramas chiar placut impresionat de cat de repede am primit rsp si in genereal de modul in care se discuta pe forumul acesta, mult baftasigpic
Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)
Comment
-
Pai cam in 19 ani se ajunge pe rosu cu rezerva de petrol a terrei.Alternative sunt - motoarele electrice cred ca vor fi una din soluti.Pe mine ma ingrozeste haosul ce se va creea atunci cand usor usor nu se vor mai gasi carburanti in pompe si pe langa asta populatia planetei este intr-o continua crestere vom ajunge in scurt timp de la 6 miliarde la 9 cam multi.
P.S.pana una alta am nevoie de niste indicati--ce dealer mi-ati recomanda din bucuresti de unde sa imi iau masina(am auzit multi plangadu-se de modul in care au fost serviti )sigpic
Comment
-
cred ca la motoarele electrice se va apela tocmai pt ca se vor face bani cu vinderea lor si tocmai pentru ca deja exista si nu mai este nevoie sa isi bata capul sa inventeze alceva, este cea mai practica si cea mai la indemana solutie parerea mea.sigpic
Comment
-
Originally posted by tezeupana una alta am nevoie de niste indicati--ce dealer mi-ati recomanda din bucuresti de unde sa imi iau masina(am auzit multi plangadu-se de modul in care au fost serviti )
Comment
Comment