mah eu stiu ca 50 de ani nu o sa fie probleme, asa ca nu ma agit.....oricum eu nu-i suport pe americani pt ca au motoare de 6.000cmc cu performante de 2.000cmc care consuma 30% fara sa se ingrijoreze nimeni
Resurse petroliere
Collapse
X
-
Eu zic ca masinile electrice vor avea un succes destul de mare.
Exemplu ar fi: Tesla Roadster.
Daca cauti pe YOUTUBE gasesti mai multe informatii:
Acesta este primul model de masina electrica produsa de TESTLA MOTORS dar in urmatorii ani vor scoate si masini de FAMILIE cu preturi mai mici,
care deabea astept sa apara, tzinand la cat costa sa faci 500KM cu una electrica comparativ cu una cu motor cu combustie interna, fie el si DIESEL,
nu mai zic ca si intretinerea la ea e ieftina.Last edited by GLDexTer; 12 July 2007, 14:10.
Comment
-
Te-ai uitat pe pagina de curiozitate ???
2 Locuri, Decapotabila, tractiune spate.
Tractiune: Tractiune electrica cu 2 trepte de viteza(cutie manuala),diferential integrat.
Motorizare: Motor electric trifazat,cuadropolar de 248CaiPutere (185KW), turatie maxima 13500 rpm, frane regeneratoare(cand pui frana incarci bateria).
Sasiu: Aluminiu intarit, suspesii WISHBONE.
Frane: pe disc pe toate 4 rotile + ABS.
Acceleratie: 0-60 mph (~ 0-100 km/h) in 4 secunde.
Viteza Maxima: 210km/h.
Autonomie: >200mile ~ >320km
Viata baterie: peste 160.000 km in conditii de nemicsorare a autonomiei
dupa depasirea acestui kilometraj, autonomia scade incet,incet.
Acumulatori/rezervor: PACHET de Acumulatori LITHIUM-ION constrolate de un microprocesor.
Timp incarcare: minim 3.5 ore pentru un PLIN
Cost curent incarcare FULL pentru o autonomie de 360km minim: MAX 3$ ~ 10 RON
uite si un grafic de CUPLU / putere la motorizarea electrica comparativ cu unu cu aprindere interna:
Last edited by GLDexTer; 13 July 2007, 10:11.
Comment
-
Informatiile au fost preluate de pe pagina Oficiala:
Performance Specs
Tech Specs
Charging & Batteries
Comment
-
Cam prea scumpema asteptam la ceva de genul 50.000$ oricum nu se pune problema ca masinuta nu ar fi fiabila ci ca nu stiu cati loganisti si ar putea permite sa cumpere una fie ea si cu 20.000$ mai ieftina.Si ma mai gandesc si la casco, cred ca te ar termina, ar fi ceva de genul 5.000$ pe an cel putin.O sa vedem cum o sa evolueze treaba.Ms oricum de info
sigpic
Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)
Comment
Comment