If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Si eu am o centrala Bereta Ciao, din 2002 dar durata de utilizare e in jur a 10 ani, sfatul meu e ca daca e mai "batrana" schimba-o sau apeleaza la o firma care iti poate face o diagnoza,(centrala trebuie sa aiba o verificare periodica,tot la 2 ani, obligatorie efectuata de o firma/persoana autorizata)
Sper sa iti rezolvi porblema cat mai repede ca chica vine frigu
Last edited by Seba; 6 April 2009, 14:31.
Reason: Automerged Doublepost
sunteste termostatul de pe cos [si asa este in plus] ,de obicei se defecteaza primul, datorita temperaturilor la care lucreaza ,
il poti inlocui destul de usor , nu are deaface cu functionarea centralei este o protectie la supraincalzire dar cum fiind in serie cu alte doua daca e vro problema cel de la camera de ardere sau flacara va semnala
exact asta ziceam si eu cateva posturi mai devreme, einseriat cu alte termostate si metoda asta cu suntatul o aplica si cei de la service-uri. mersi de confirmare
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Scuzati daca intervin ca nesimtitul, dar nu vreau sa deshid un nou topic. Intrebarea mea e scurta : Cum pot sa montez un cronotermostat la o centrala Bereta Ciao ( este modelul la care se regleaza cu o minisurubelnita temperatura, atat apa calda cat si caldura). Practic as avea nevoie de o carte tehnica pentru a sti unde sa leg cablul care vine de la cronotermostat. Nu ma intrebati de carte, vreau sa fac cadou termostatul unor batrani, dar inainte vreau sa stiu daca pot cupla acest termostat.
Va nmultumesc.
eu am gasit pe google manualul de la beretta ciao, nu mai retin adresa, dar cu un search sigur gasesti. fa search-ul in engleza, eu asa am dat de manual. daca nu gasesti, da-mi un pm, s-ar putea sa mai am pe-acasa fisierele si ti le trimit daca le gasesc.
intre timp, am gasit ceva mai detaliat decat am eu acasa, arunca o privire aici la pdf-urile atasate.
multumesc pentru un raspuns atat de rapid. Verific si mai revin
Cu stima
din pacate doar unul din pdf-uri am reusit sa le vad, restul clacau undeva pe la 4-5 mb. In orice caz, ceea ce am vazut nu ma intereseaza, pe google am cautat de m-am zapacit de tot, si nu am gasit nimic care sa ma ajute.
Astept in continuare buni samariteni care sa ma ajute.
Cu stima
Last edited by Dan BV; 6 April 2009, 17:15.
Reason: Automerged Doublepost
presiunea apei creste de la 0,8 la 3 bar in timpul functionarii.de ce ?caloriferele sunt aerisite.ce rol are recipientul din partea superioare a cazanului care are o supapa?
Incerc sa iti raspund eu la prima intrebare...sper sa fie corect...
Presiunea creste ce la 0,8 la 3 bari deoarece 0,8 este presiunea apei reci (cea de pe teava care alimenteaza centrala) iar 3 este presiunea de pe circuitul de incalzire...deci e ceva firesc si corect...poate valoarea de 3 bari e prea mare ...dar cred ca depinde de anumite valori...eu de exemplu la 5 calorifere am presiunea de 1,9-2 bari.
stiu si eu ca presiunea creste la caldura dar e prea mult .pana acum de la 1,2 la rece ajungea la 1,6 1,7 .daca am doar cu putin peste 0,8 atuci va creste peste 3 adica acolo unde e limita si incepe sa curga apa din cazan ceea ce nu cred ca e prea "sanatos".
recipientul din partea de sus a cazanului este vasul de expansiune si are o valva ca la masina cu ventil, in el trebuie sa fie aer altfel in momentul cand apa se incalzeste iti creste presiulea la 3 bar si supapa de siguranta de sub centrala se deschide eliberand apa . Aer in vasul de sus poti sa bagi cu o pompa de masina sau de bicicleta.
martongrigore are dreptate..In centrala, se afla acel butoias rosu, numit vas de expansiune, care preia dilatatia apei, pe circuitul primar de incalzire. El este incarcat din fabrica cu azot, la o presiune de 2.5 bari.In timp, din cauza fluctuatiei de presiune din instalatia centralei, acea perna de azot, se pierde, de asta va aparea diferenta asa de mare la ceasul manometric al centralei.
Se recomanda umplerea vasului de expansiune cu aer, si verificata presiunea de lucru a membranei. Treaba asta poti sa o faci si tu, daca ai o pompa de umflat rotile la bicicleta, si un ceas manometru, de verificat presiunea. In cazul in care , ai un contract de prestari servicii (contract de service), poti sa suni pe acei oameni, sa vina remedieze problema tehnica. Prin contractul incheiat, ei sunt obligati sa verifice de 2x pe an functionalitatea centralei.
Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Ce model de centrala ai?Nu prea e normala presiunea aia in instalatie mai ales daca radiatoarele sunt aerisite....sunt aeriste?!Cel mai bine chemi service-ul pentru ca nu e de joaca cu asa ceva.
Ce-mi place mie cand vorbesc toti cunoscatorii despre cum se "mananca borsul"..., si mai ales ca nu se citesc posturile din urma.
Seba- E normal sa apara o diferenta de presiune in manometru, atunci cand porneste pompa centralei, dar diferenta este de 0.1-0.3 maxim bar. Totul e si in functie de presiunea din vasul de expansiune. Toate modlele de centrale (alea mai noi), intra in avarie atunci cand presiunea scade sub 0.8-0.5 maxim. LA tine, ori tre sa fie defect manometru, sa aiba depusa calamina, piatra, pe sonda, si sa indice eronat la punerea in functiune a pompei
Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment