Guvernul A Majorat Taxa Auto Pentru Masinile Vechi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Guvernul A Majorat Taxa Auto Pentru Masinile Vechi

Taxa de poluare auto pentru prima inmatriculare a masinilor second-hand va fi majorata, potrivit deciziei luate joi in sedinta de Guvern.

Guvernul a decis astăzi triplarea taxei de auto pentru maşinile second-hand, iar decizia privind suspendarea aplicării taxei auto pentru maşinile noi se va aplica începând cu 15 decembrie, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.

De asemenea, prima de casare a fost majorată de la 800 la 1.000 de euro, în condiţiile în care în 2009 vor fi casate 60.000 de maşini, cu 50% mai mult decât în 2008.

Guvernul a luat aceste măsuri pentru a încuraja industria autohtonă de maşini, afectată de criza economică. (SURSA)

O masura foarte buna. Sa nu mai cumpere toti tiganii si muritorii de foame masini vechi, poluante si care ne sufoca prin prezenta lor zi de zi pe strazile patriei!!!

Comment

Cam asa e. Eu am platit la masina noua, euro 4, 200 si ceva de euro iar un prieten pentru o vechitura de golf 3 cu euro 1 sau 2 a platit 500 de euro. Nu cred ca e ok.

Sa vezi acum comentarii de la cei care vroiau sa mai goleasca cimitirul vestic.

Comment

Foarte bine a facut.
        Loganul Meu !

Comment

Da bre, da nu toti ne permitem sa dam 15.000 pe o masin anoua. Iar un golf 3 e mai masina ca un logan. No offence.
          stiu ca o sa sariti toti in capul meu pentru afirmatie, dar asta e adevarul mai are dacia mult si bine pana sa ajunga vw din urma sau macar skoda care e un fel de dacia pentru vw.

ganditi-va cu un seria3 din 93 avea , la data respeciva abs standard, pe cand dacia nici nu visa asa ceva. ce s amai spun de geamuri electrice, dubliclimatronic pe versiunile mai de doamne ajuta, incalzire in scaune.
          loganul nici acum nu avea abs pe toate versiunile daca nu ne forta UE.

corect ar fi s anu fie taxa de prima inmatriculare si cine isi permite masina noua sa-si ia masina noua cine isi permite sh sa-si ia sh, dar la rar sa nu se mai dea acceptul de inmatriculare pentru toate cazaturile. se aduc din vest si masini bune dar si multe cazaturi, cu cazaturile nu-s de acord nici eu.
          Last edited by NerviiMei; 4 December 2008, 18:52.
          Fuarte Nervos !!!

Comment

Si de ce nu ti-ai luat golf 3 in loc de logan ?!
            Loganul Meu !

Comment

Si Andrei are dreptate dar cred ca, din pacate, RAR nu si-ar face treaba cum trebuie. Cu totii stim ca merge spaga la RAR. Am inteles, totusi, ca in ultima perioada au refuzat cateva mii de masini. Acum... Dumnezeu cu mila :P

Comment

Da mah, au refuzat la aia care nu au stiut cui sa dea spaga. Mi-am luat logan ca atunci cand l-am luat eu nu acceptau masini mai vechi de 7 ani. De mai noua nu aveam bani, asa ca am facut credit sa-l iau pe asta la care mai am de platit 2 ani.
                nu cred ca esti tu in masura sa ma judeci pe mine de ce ma luat aia si nu am luat ailalta.
                aici vorbeam despre taxa de prima inmatriculare nu de ce ti-ai luat tu sau eu o anumita masina.
                Fuarte Nervos !!!

Comment

Foarte buna decizia,desi cam tarziu luata...Tara sa cam umplut de masini non-euro si euro 1,2,cred ca avem cel mai inalt nivel de poluare din toata europa.(noi si cu bulgari)

Comment

Originally posted by iuli81 View Post
                    Cam asa e. Eu am platit la masina noua, euro 4, 200 si ceva de euro iar un prieten pentru o vechitura de golf 3 cu euro 1 sau 2 a platit 500 de euro. Nu cred ca e ok.

Sa vezi acum comentarii de la cei care vroiau sa mai goleasca cimitirul vestic.
                    Sincer , daca golfu 3 e intretinut cat de cat ...Lasa mult in urma ceea ce e numit dacia logan.
                    Si eu la vara am de gand sa`mi aduc un urs...Dar pana atunci cine stie..O sa platesc taxa mai mult decat iau masina de acolo.
                    Era de asteptat ca asa se va intampla.

Comment

Si eu zic ca au facut bine, adevarul e ca sau umplut strazile de golf 3 si alte masini vechi, s-au umplut si service-urile. Oricum e o tampenie actualul format al taxei, masinile noi nu ar trebui platita taxa.
                      niciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...

Comment

Guvernul tripleaza taxa auto pentru masinile second-hand, din 15 decembrie

UPDATE: Ordonanta reia totodata masura adoptata deja de Guvern pentru masinile Euro 4, respectiv scutirea de la plata pentru toate autovehiculele noi inmatriculate atat in Romania, cat si in celelalte state ale UE, dupa 15 decembrie.

Declaratia a fost facuta de purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Aceasta masura incearca sa incurajeze industria auto, afectata puternic de criza economica internationala, dar si de invazia masinilor second-hand.

Guvernantii au mai decis, de asemenea, cresterea primei de casare pentru scoaterea din uz a masinilor uzate.

Astfel, prima de casare a fost majorata de la 3.000 lei, la 3.800 lei pentru aproximativ 60.000 masini care se presupune ca vor fi scoase din uz.

Sursa: ProTV

Comment

Da,masinile noi nu ar trebui sa plateasca taxa sau daca ar fi,sa plateasca ceva simbolic.Triplarea taxei pt masini second parca e cam fortata,prea mare.Cred ca vor sa recupereze banii pe care-i pierd prin suspendarea taxei pt masini noi.
                          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Se incearca, dupa mine, doua lucruri:1-umplerea bugetului, cum zicea D-FENS, pentru pierderea sumelor de la masinile noi; 2-sustinerea Dacia-Renault, in principal, dar si a importatorilor altor marci. Vorbeam in seara asta cu SEBA si am vazut ca industria auto mondiala e cam in corzi...Daca nu vinzi masini noi, de ce sa le mai produci? E o solutie poate pentru moment, poate pe termen mai lung. Este normal sa-ti protejezi economia, orice stat face asta de la inceput. Cu toate normele comunitare existente. La noi se misca mai greu, sunt prea multe roti si rotite care compun angrenajul aparatului de stat. Si nu intotdeauna cei din varful scarii- Presedinte, ministri, parlamentari,prefecti, chiar primari- realizeaza corect si complet ce se intampla in lumea reala. Cea in care traim si noi, loganistii...
                            LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

Comment

Wow.. Am citit comentariile lasate pe site la pro tv.. Aia vor ca pe 15 sa iasa in strada sa faca o "revolutie"

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google