Anca Parghel S-a Stins Din Viata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Anca Parghel S-a Stins Din Viata

Solista Anca Parghel a ajuns la spitalul din Timişoara după ce, în urmă cu puţin timp, se internase într-o clinică de terapie naturistă şi medicină alternativă din Belgrad. Decizia de a pleca la Belgrad a fost luată la sugestia unei clinici specializate din Târgu Mureş. Clinica din străinătate era considerată ultima speranţă a artistei în lupta cu cancerul.

Diagnosticată cu un cancer ovarian, după ce a avut şi cancer la sân, artista spera că terapiile alternative o vor ajuta să învingă boala.

Dorel Săndesc, şeful secţiei de terapie intensivă a spitalului din Timişoara a declarat că Anca Parghel fusese internată joi şi a murit la câteva ore de la internare. "Artista a fost internată la spitalul din Timişoara în cursul zilei de joi, în stare terminală, cu metastaze generalizate. În cursul internării a beneficiat doar de un tratament paleativ, care nu avea alte scopuri decât calmarea durerii. A decedat la câteva ore de la internare. Dumnezeu s-o odihnească", a spus doctor Săndesc.

În 1994, cunoscuta cântăreaţă de jazz a fost diagnosticată cu cancer la sân, însă a reuşit să învingă boala. Anul acesta, în iunie, Anca Parghel a aflat că boala a recidivat.

La mijlocul lunii iulie, cântăreaţa a fost consultată la o clinică de oncologie din Viena, iar ulterior a continuat tratamentul la Cluj. La mijlocul lunii noiembrie Anca Parghel a fost internată la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului Elias din Capitală, ca urmare a complicaţiilor bolii cronice de care suferă. I s-a aplicat un tratament intensiv complex fiind externată după câteva zile cu o ameliorare semnificativă a stării generale.

La 10 ani a început să compună, iar la 11 participa deja la concursuri naţionale unde cânta arii din opere celebre. Întâlnirea cu jazz-ul a avut loc imediat după ce a intrat la Conservator, la clasa de canto şi a simţit că aceasta îi este vocaţia. În cei aproape 30 de ani de carieră, Anca Parghel a reuşit să uimească o lume întreagă cu vocea şi pasiunea ei pentru muzică.

"Dumnezeu are planuri mari, mă las în mâna lui, vrea să ne iubim, să ne cunoaştem (...) Să ne vedem peste 100 de ani", declarase Anca Parghel.

Zâmbind. Aşa a înfruntat Anca Parghel boala. Muzica şi rugăciunile au ajutat-o să treacă peste cele mai grele momente. Nici când cancerul s-a întors, după 15 ani de când crunta maladie şi-a scos colţii, nu şi-a pierdut optimismul.

"Îmi face bine când cânt (...) Trag până pic. Misiunea mea trebuie dusă la capăt. Abia aştept să continuăm misiunile şi discurile pe care le avem de făcut", spunea Anca Parghel.

În vară, familia, colegii, prietenii de la Romantica au strâns fonduri pentru a o ajuta pe artistă să se poată întoarce pe scenă. Anca Parghel s-a tratat la Cluj şi Viena. Începuse să se simtă mai bine şi era fericită că lumea i-a dovedit că o iubeşte.

"Era optimistă, un om cu care îţi făcea plăcere să stai de vorbă, era surprinzătoare şi un om foarte agreabil. Îmi pare foarte rău", a spus compozitorul Horia Moculescu.

Anca Parghel s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, pe 16 septembrie 1957. A fost aplaudată de mii de oameni la marile festivaluri de jazz şi a predat jazz vocal şi canto la Bruxelles, Koln, Linz, Leipzig,Munchen,Viena, Hannovra, New York şi la Conservatorul Regal Sisloe, din Marea Britanie. A cântat în toată lumea, dar cel mai bine se simţea când era pe scenă alături de cei doi fii ai ei - Ciprian, la bas şi Tudor la percuţie.

Sursa: Realitatea TV
    sigpic

D-zeu sa o odihneasca.
    Am o remarca de facut: cand ai cancer cu METASTAZE ("cancere" diseminate pe cale sanguina ori limfatica), te poti opera si la mama chirurgilor din Viena, caci este stadiu terminal.
    La noi exista protocoale, ce nu te lasa sa operezi stadii terminale de cancer ( cu metastaze si afectari de organe multiple). In viena se pare ca nu exista.
    Si ca o a 2 a remarca: cei din Viena i-au luat banii efectiv de pomana, caci OMENIREA ( deci nu DOAR cei din Romania), nu a gasit inca tratament curativ pt cancere de stadiu T4. ( metastaze in alte organe decat cel afectat primar).
    PS: sunt curios cate se vor sparge in capul dr din Timisoara

Comment

Jazz-ul romanesc are 3 persoane ce au excelat in domeniu: maestrul Jhonny Raducanu, Aura Urziceanu si Anca Parghel... Toti de o anumita nationalitate…, care dau, iata, nu numai…ce stim prea bine.
      MARI artisiti!
      … din pacate, una dintre aceste 3 persoane nu mai e. S-o ierte Dumnezeu!

Comment

D-zeu s-o ierte !!
        sigpic

Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

Comment

A dus lupta pana la capat. Caracter implinit. Domnul S-o odihneasca in pace.

Comment

Artista a lansat pe piata un album de colinde, numit “Anca Parghel - Colind pentru Romania!”. “Feliz Navidad”, “Florile dalbe”, “Steaua sus rasare”, “Silent Night”, “Astazi s-a nascut Hristos”, “Ave Maria”, si “Colind pentru Romania” sunt doar o parte din cele 12 piese interpretate de Anca Parghel pe acest album potrivit pentru Sarbatorile de Iarna.
            Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
            "Vreau sa rad din nou, sa uit ce a fost greu, azi sa cred ca iar ai sa te intorci, am sa te astept sa vii, am sa te astept sa-mi spui esti viata mea esti fericirea mea."Anca Parghel
            Remember-Anca Parghel
            Attached Files

Comment

O mare artista,o mare luptatoare.
              Dumnezeu sa o odihneasca!

Comment

Dumnezeu sa o odihneasca!

Comment

Dumnezeu sa o odihneasca, sincere regrete...
                  laureate 1.5l, albastru marin

Comment

Dzeu sa o ierte iar familiei putere multa!!!
                    sigpicUn logan cometa BT 20 LEA

Comment

Pacat...
                      Parea ca isi revenise.
                      sigpic
                      !

Comment

O pierdere imensa ptr,muzica romaneasca, Dumnezeu s-o ierte ,sincere regrete........
                        http://www.loganclub.ro/forum/mcv_ro...ion-t5724.html toate bune

Comment

Dumnezeu sa o odihneasca! Nu imi vine sa nici acum ca a murit.
                          sigpic
                          Sa inebuneasca nebunele cand vin cu DACIA

Comment

Eu butonand azi la tv chiar am dat de un post ce prezenta un interviu cu ea, in reluare...M-am gandit ori ca a murit, ori ca a reusit tratamentul, desi ultima varianta mi se parea foarte improbabila...Sa se odihneasca in pace!
                            ps: Cezar, ce sa pateasca doctorul din timi? Daca ma uit la ce-ai zis tu despre protocoalele de tratament, nu vad ce n-a facut bine...Sau te referi ca vor sari unii ca n-a incercat s-o trateze, doar sa-i calmeze durerile?
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Exact, ca nu a tratat-o. Chiar sunt curios sa vad feed-back-ul populatiei.
                              D-zeu sa o odihneasca.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google