Oricum nu avem ce schimba,poate doar asa cei care citesc ce scrie aici,se gandesc putin,in rest sunt prea multi soferi lipsiti de cunostinte...
Viata ta pe primul loc !
Collapse
X
-
nu vrea sa dau lectii profesorului si nici sa fiu gica contra,dar multe din ce se intampla in trafic se datoreaza in mare masura lipsei de infrastructura si aici ma refer la autostrazi,DN-uri ,locuri de parcare,drumuri in mariile orase jen sens unic,semafoare sincronizate,semne de circulatie amplasate in locuri vizibile ptr fuidizarea traficului !
Pai profesore daca eu as circula cum ii inveti u pe elevii tai as ajunge in 3 ore la servici nu in 20 de minute.
Si inca ceva un sofer bun nu e ala care conduce corect asa sa stiti pentru ca vine un nebun si intra in el si moare doar ca a condus corect.
A fi un sofer bun nu inseamna sa conduci doar corect in iadul din Romania,inseamna sa ai talent,instict ,fler,spirit de anticipatie si observatie,o vedere periferica dezvoltata s.a.m. d.
PS. eu ma bazez doar pe mine si numai pe mine...in rest cei din trafic sa faca ce vor ! ca si asa fac ce vor ;)Last edited by ROAD EMPIRE; 5 January 2009, 23:50.Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN
Comment
-
Chiar nu te inteleg,eu nu am zis ca daca conduci cum conduci e rau sau bine atita timp cit nu pui in pericol pe altii,iar cum ii invat eu pe elevii mei nu are cum sa dauneze si ei cind o sa ajunga sa aiba experienta ta poate vor face mai putin de 20 min ,asta e ce nu ai inteles cred.eu nu mi-am propus sa dau in cap nimanui,eu vreau sa scot in evidenta ca suntem raspunzatori de comportamentul salbatic pe care unii dintre noi si-l permite pe drumurile publice,asta e daca consideri ca te-am jicnit cu ceva ,imi cer scuze.
Comment
-
Sa va spun ce mi s-a intamplat pe centura Ploiesti (centura de vest- cea care e in lucru). Veneam dinspre brasov si la intrare pe centura era montat un semafor pentru a dirija circulatia doar pe o singura banda. Numai ca pina in semafor erau 2 benzi . "Prostimea" statea normal pe banda care trebuie (nu cea de accelerare sau ala). Smecherii se bagau toti in fata cand pe dreapta cand pe stanga. Ma gandeam eu atunci . unde o fi politia Romana. Astfel eu am mai stat odata la semafor, tocmai din cauza smecherilor. Cind s-a facut iar verde la semafor stupoare, chiar in dreptul semaforului un membru in exercitiul functiunii de la politia Romana. Atunci am lasat geamul jos, i-am explicat ce se intampla mai in spate si ce credeti ca mi-a raspuns. Cu un ton de om plictisit. " ipsa de civilizatie dom'ne, nu am ce sa la fac". Am ramas masca. Daca Ploitia Romana nu are ce sa la faca, atunci eu zic ca este grav.
In Germania daca este aglomeratie la o intersectie (de exemplu pentru mers inainte 2 KM de masini), iar langa coada de masini mai este o banda pentru mers la stanga si sunt doar 4...5 masini ce intentioneaza sa vireze stanga, nicio-o masina ce merge inainte nu depaseste coloana pe celelalte benzi. Asta inseamna civilizatie rutiera.
Comment
-
La noi nu se respecta nimic.Din cauza traficului foarte aglomerat,si din cauza amenzile foarte mici,si din cauza mitei,politisti pusi pe spaga,se intampla ce vedeti si voi.Dar mai ales traficul,care este foarte stresant,iar unii sunt mai sensibili,nu se pot abtine,devin nervosi,agitati,si isi baga picioarele in tot,si o iau pe linia de tramvai pe contrasens,etc...sigpic
Comment
-
Aici e un cerc vicios: Nerespectarea regulilor elementare duce la trafic foarte aglomerat care duce la nervi. Interesant e ca intr-o tara civilizata, daca te dai jos din masina in mijlocul strazii, nu te claxoneaza nimeni si nici nu te injura...adica oameni calmi. Tine de cultura si mediul in care cresti...asa se dobandeste si mentalitatea, cat despre treaba cu infrastructura este prea putin partinitor la problema accidentelor din Romania. Suntem in loc fruntas la mortalitatea din accidente in Europa ceea ce denota viteze mari si inconstientaIn fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by darksid3 View PostAici e un cerc vicios: Nerespectarea regulilor elementare duce la trafic foarte aglomerat care duce la nervi. Interesant e ca intr-o tara civilizata, daca te dai jos din masina in mijlocul strazii, nu te claxoneaza nimeni si nici nu te injura...adica oameni calmi. Tine de cultura si mediul in care cresti...asa se dobandeste si mentalitatea, cat despre treaba cu infrastructura este prea putin partinitor la problema accidentelor din Romania. Suntem in loc fruntas la mortalitatea din accidente in Europa ceea ce denota viteze mari si inconstienta
Si in Germania se circula cu viteze ametitoare dar au unde! si iar ne intoarcem la ce-am zis cu o pagina inainte....lipsa infrastructuraAm scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN
Comment
-
Va aduceti aminte ce a zis Ilie Moromete fiilor "De unde sa va dau daca atata am!!!". Pe voi care spuneti ca nu avem infrastructura, chiar nu va inteleg (toti stiu ca nu avem). Acuma daca nu avem sosele, voi chiar vreti sa facem macel pe sosele. Trebuie sa ne rezumam la ce avem deocamdata. Nu trebuie sa ne omoram singuri ca nu avem sosele. Pe astea le avem si pe astea defilam. Asta e parerea mea.
Comment
-
Originally posted by ROAD EMPIRE View PostCe treaba are viteza!?!!
Si in Germania se circula cu viteze ametitoare dar au unde! si iar ne intoarcem la ce-am zis cu o pagina inainte....lipsa infrastructura
In Germania daca calci linia continua garantat te va claxona cineva din spate sa te atentioneze...la noi te claxoneaza sau iti da flash-uri sa mergi mai repede sau sa te dai la o parte chiar daca mergi in oras cu cel putin 20 km peste limita legala de viteza....mai e nevoie sa continui?In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Blocajul DA, sunt de acord cu tine insa inconstienta alora nu e din vina lipsei de autostrada...aia care stau la coada erau mai prosti sa inteleg?...exista inca un drum destul de bun pe ruta respectiva care era gol la ora aia pentru ca toti o iau pe DN1 din obisnuinta...alternativa aveau toti..Problema e alta: CONSECINTELE cele mai intalnite in provocarea de accidente adica viteza excesiva, nerespectarea regulilor elementare rutiere si alcoolulIn fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Cauzele sunt multe si putem dicuta la infinit.Sunt deacord cu tine in mare masura doar ca tineam sa evidentiez faptul ca lipsa parcariilor,drumuriilor,autostraziilor,etc,etc. duc la sufocarea circulatiei si nu pot sa cred ca nu recunosti lucrul asta tu care stai chiar in Bucuresti.
Pai drumurile astea au fost construite acum 40 de ani la circulatia de atunci.
Acum se sufoca totul si atunci e normal ca se ajunge sa se circule haotic,in graba,stres,nervi,s.a.m.d.
In fine............Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN
Comment
-
Bineinteles ca o pondere foarte mare in aglomeratie, trafic, blocaje este lipsa de infrastructura si lipsa managementului traficului DAR eu consider ca accidentele si oamenii care mor in fiecare zi sau ajung donatori de organe sunt in cea mai mare parte datorita factorului uman..repet: suntem pe loc fruntas in Europa la mortalitatea in accidente si asta in nici un caz nu e din vina infrastructuriiIn fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
Comment