Viata ta pe primul loc !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Viata ta pe primul loc !

propun sa discutam aici cum credeti voi ca ar trebui sa facem noi toti sa reducem nr accidentelor. sa vedem modul prin care unii inteleg sa conduca pe drumurile publice, ce e bine si ce nu e!? cum ar trebui sa actionam cand participanti la trafic incalca regulile de circulatie, avem posibilitatea sa-i impiedicam ca altadata sa faca la fel? te-ai simtit amenintat de cineva in trafic? ai luat vreo masura? si multe altele de genul asta..

Incep eu cu un sfat care indruma orice participant la trafic sa nu se creada nici odata mare sofer mai tare decit altii indiferent de nr km facuti sau anii vechime,nu va infuriati ca v-a depasit un incepator sau ca va lasa in urma o marca de masina mai slaba decit a voastra,incercati sa fiti mai calmi si mai intelegatori cu semenii vostri.Astept parerile voastre (nu uitati ca printre noi sunt si domnisoare,doamne si incepatori!! ) Multumesc!

nu mai scrie cu majuscule, se interpreteaza ca strigat/tipatura si in general se da "cartonas" pt asta
    Last edited by Seba; 5 January 2009, 22:50.

Parerea mea este: nu numai eu trebuie sa fiu atent si prudent in trafic,ci si ceilalti participanti!si nu uitati ce spun bunii nostri prieteni de l;a BRIGADA DE POLITIE RUTIERA:,,VIATA ARE PRIORITATE"!
    Frana de mana trasa pana in tavan,treapta a-II-a cu pedala in fund.....peste 5000 rpm=DRIFT nu altceva!

Comment

sall
      da este bun subiectul adus in discutie in primul rand viteza este principalu motiv pt. cele mai multe accidente .

Comment

viteza e cel mai evident factor pt accidente...dar cum ramane cu regulile de circulatie, sau cu politetea in trafic?eu zic ca principala cauza o reprezinta nerespectarea regulilor, si mai ales neasigurarea la efectuarea manevrelor. cel putin eu am avut mai multe probleme in trafic din cauza unor destepti care nu s-au asigurat, si odata era sa ajunng in sant.
        din pacate sunt prea multi "soferi" cu permisul cumparat si care n-au facut 1 ora de instructie, ca sa nu mai vorbim de citirea cartii. din pacate nu prea face nimeni nimic in privinta asta decat cand e prea tarziu si poate ca nici atunci
        sincer sa fiu, in cele mai multe cazuri in care imi apare un astfel de individ in trafic incerc sa-l las in treaba lui, dar mi s-a intamplat sa evit un accident grav doar ca un destept a accelerat in timp ce-l depaseam..in cazul asta mi-a luat sangele foc si i-am facut celebra schema cu depasit-pus frana...dar asta mi se intampla rar...dupa cum am zis, incerc sa previn decat sa tratez....

Comment

Bineinteles ca viteza e factorul principal,prea putine accidente se intampla atunci cand iei piciorul de pe pedala de acceleratie mult prea putine fata de situatia cand apesi pedala.
          Politete in trafic ...hmm...de cele mai multe ori un factor de stres si un lucru care se joaca cu nervii nostrii.
          Ar mai fi si atentia la volan,care la un sofer cu experienta de cel putin un an ar trebui sa fie instinctiva...insa se pare ca nu e asa...
          Si regulile de circulatie sa fie cunoscute in primul rand prin logica lor.Cine le-a invatat numai din carte(ca pe poezie) sa circule cu cartea nu cu masina...

Comment

Eu am permis din 1992 , sunt instructor din 1997 , sincer am invatat sa conduca masina cca 1400 de oameni in stilul meu (conduita preventiva,calm,rabdare,stil economic,manevre precise si in temeiul legi,am precizat si urmarile care le pot avea aceste manevre daca nu sunt facute cu capul,2 sec in soferie sunt multe,o viteza de 40 km/h in conditii de trafic aglomerat sau conditii de carosabil cu o aderenta slaba poate fi considerata viteza excesiva),dar ce vad acum pe strada ma ingrozeste si trebuie sa luam unele masuri directe altfel noi intr-o zi o sa fim victimele celor inconstienti care au impresia ca sunt tari si pot face orice cu viata celor din jur.Am recurs la o masura de a filma in trafic mai toate incalcarile legi"trecerea pe rosu,depasiri neregulamentare,statul pe 3 rinduri la calea ferata cind de fapt nu e decit 1 banda s.a.toate inregistrarile ajung la politie,de aici?! nu mai tine de mine!

Comment

Bravo. Si eu sunt pentru aceasta intiativa. Trebuie sa ne trezim. Eu unul m-am saturat sa smecherii de pe sosele. Cind pot si eu ii fotografiez sa filmez, dar nu stiu cui sa le trimit.

Comment

Principala cauza este spaga.Carnet pe bani.Multi au carnet si habar n-au de ce scrie in legislatie,si nici nu ii intereseaza,au masina tare,automata,ce le trebuie lor carte...
                sigpic

Comment

la politia din localitatea ta sau le faci pachet si le trimiti comandantului cu confirmare de primire si intrebarea ce si cum se rezolvat, la tv si precizezi ca s-au trimis in acelasi timp si la politie jud X (poate asa se mobilizeaza cineva si putin azi putin miine poate prin metodele noastre salvam 1,2 ..vieti ale unor oameni normali si in acelasi timp nevinovati)

Comment

O problema e Permisul obtinut pe spaga si ma refer mai mult la traseu, nu sala. Degeaba sti Legislatie daca treci pe rosu cu buna stiinta sau depasesti aiurea ca "poate masina", deci problema este mentalitatea in primul rand iar asta de schimbat peste noapte nu se poate...din pacate
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

pacco. eu nu zic ca nu sunt si din astia,dar incearca sa iti inchipui cum reactioneaza in afara soferi fata de astfel de soferi si nu numai (Germania,Elvetia,s.a) crezi ca la noi e la fel ?! facem deajuns pentru a ne apara ?!

Ala care trece pe rosu constient nu o face ca are permis pe spaga,o face ca nu are cine sa-l vada si sa-l pedepseasca i-a mers odata si inca odata si de asta ( de exemplu legea te face numai daca ai facut un accident prin faptul ca treci pe rosu) crezi ca daca in o asemenea intersectie ar fi politie ar mai face-o????
                      Last edited by profesoru; 5 January 2009, 21:43. Reason: Automerged Doublepost

Comment

si de unde sa luam atatia politisi cat sa punem la fiecare intersectie? ca cel putin dimineata e teroare, in algomeratie se uita toate regulile de condus, fiecare face ce-l taie capu. un exemplu e statia de tramvai de langa city mall, unde cei care stau la semafor asteapta si aia care-o iau prin stanga refugiului(adica pe linia de tramvai) intra pe rosu. multi soferi in astfel de situatii au daltonism instant...grav, grav. o educatie rutiera buna (la volan) incepe din scoala de soferi si continua (teoretic) dupa, dar asta tine de altfel de educatie

Comment

Asa e ,dar crezi tu ca eu pe care ii invat sa conduca ii invat sa faca asa?!

Comment

am mai zis si o mai zic...era bine daca se facea cum e aia cu " alcoolul dauneaza ... " sa faca si cu accidentele...nu sa puna 2 pancarde si gata
                            " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

Originally posted by profesoru View Post
                              Asa e ,dar crezi tu ca eu pe care ii invat sa conduca ii invat sa faca asa?!
                              nu am zis de tine, vorbeam in general, dar iti zic din experienta, eu am facut cu 2 instructori si in unele faze se bateau cap in cap ce zicea unu cu ce zicea celalalt. si oricum, nu tine numai de instructor, ca doar bietl om n-are cum sa-i bage la elev invatatura in cap, daca elevul vrea, invata, daca nu...avem stirile de la ora 5..din pacate

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google