ABS Logan

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ABS Logan

    Explicati-mi si mie va rog cum functioneaza ABS-ul asta la logan.Eu sunt mai de la tara si nu prea am avut masini cu ABS sau alte minunatii.Va intreb, pentru ca aseara am prins o portiune mai alunecoasa(zapada si gheata) pe asfalt si am pus frana .A inceput sa caraie(cred ca asta e ABS) si imi lovea piciorul de pe frana.Nu am reusit sa o opresc si am trecut prin intersectie precum cutitul prin branza ,eu avand semnul STOP.Ca orice sofer care vede semnul stop, reduce viteza pana la oprire.Eu nu am reusit sa o opresc. Multumesc lui D-zeu ca la acea ora nu trecea nici o masina pe drumul cu prioritate.Azi dimineata pornind-o a ramas aprins martorul Abs pentru cateva secunde in plus fata de ceilalti martori. Pe drum uscat –curat se opreste loganasul imediat. Exista o modalitate sa dezactivez ABS-UL asta? Sincer, va spun pe mine nu ma aranjeaza cu nimic abs-ul asta.Poate nu stiu eu cum se face, poate sunt batut in cap, dar aseara abs-ul, in loc sa ma protejeze(sa zic asa) ,ma ducea la dracu.

  • #2
    Nu te avantajeaza ABS- ul ? Pai la cum ai franat tu de a intrat Abs-ul normal ca nu ai oprit masina daca te-ai speriat si ai dat drumul la frana . Daca tineai pedala apasata pana se oprea masina ai fi vazut diferenta intre franarea cu si fara ABS . Abs-ul , nu lasa rotile sa se blocheze , de aia simti ca-ti da suturi in talpa , roata se opreste un pic apoi se rostogoleste iarasi s.a.m.d . Dar la cat de preventiv se pare ca ai condus la apropierea de intersectie pe drum cu portiuni de zapada si gheata ce vrei sa faca ? Sa inghete masina ? Lasa-l asa , nu-l dezactiva , chiar si pe zapada/ gheata iti scade distanta de franare . Dar ajuta-l si tu , mergi preventiv in perioada asta ca nu poate face singur totul . Fara el , cum ai blocat tu rotile te duceai ca la patinaj .
    B -X X - DDF x 2

    :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

    Comment


    • #3
      Pana te obisnuiesti Daca iti bate pedala ai 2 variante:
      1. sa ridici piciorul si sa apesi din nou frana incet (daca ai timp la dispozitie)
      2. cand iti intra ABS-ul tine apasat cat poti de tare ca se va opri
      Posibilitate de dezactivare a lui nu exista... Mare grija


      PS. Acestea sunt sfaturile cuiva care a intrat in cel din fata cu "ajutorul" ABS-ului
      sigpic

      Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

      Comment


      • #4
        prietene, eu nu te pot ajuta cu ABS-ul ca nu am pe masina dar, nu te supara, mai este un thread care se numeste "Manifestarile ABS-ului" si il gasesti la sectiunea Intrebari frecvente...
        respect

        Comment


        • #5
          Se explica pe un topic dedicat

          Asa ca...
          Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

          Comment


          • #6
            Imi cer scuze daca am postat gresit.Asta e parerea mea despre ABS.Am mai avut un logan,dara fara ABS si am franat fara probleme.Primul lucru care il voi face la prima revizie e, daca se poate, eliminarea lui.Eu zic ca am condus destul de preventiv, aveam in jur de 30km/h.

            Comment


            • #7
              prietene, inainte sa-l "elimini", citeste threadul acela cu manifestarile sa intelegi utilitatea acestuia!
              respect

              Comment


              • #8
                Aceeasi recomandare .
                B -X X - DDF x 2

                :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google