Poliţia Vrea Să Interzică Detectoarele De Radar

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Poliţia Vrea Să Interzică Detectoarele De Radar

În curând, vitezomanii care scăpau de amenzi cu detectorul de radar vor rămâne fără “protecţie”. Poliţia Rutieră vrea să interzică folosirea detectoarelor radar. Măsura va fi propusă conducerii MAI, de îndată ce viitorul ministru de Interne, Dan Nica, se va aşeza în scaunul ministerial.

Comisarul şef Gino Boşman, reprezentantul Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va propune găsirea unei modalităţi legale pentru interzicerea detectoarelor radar.

Poliţiştii de la circulaţie nu ştiu ce să mai facă pentru a ţine sub control numărul de accidente rutiere. Boşman a mai arătat că anul trecut agenţii de circulaţie au muncit mai mult şi au ridicat cu 20% mai multe permise auto şi au dat mult mai multe amenzi. Cu toate acestea, numărul accidentelor grave a crescut. Printre soluţii, Boşman vorbit despre necesitatea unor investiţii în infrastructură, despre nevoia de educaţie rutieră, dar a unor investiţii în forţele şi resursele Poliţiei.
    Soluţiile vizează, însă, şi înăsprirea sistemului de examinare pentru obţinerea permisului de conducere. Poliţia Rutieră, împreună cu Direcţia Regim Permise din Ministerul de Interne şi cu Autoritatea Rutieră, vrea să propună introducerea probei de noapte, în poligon şi a unor cursuri de conducere preventivă.

Cornel Lipă, preşedintele Sindicatul Naţional al Instructorilor Auto din România, susţine propunerile Poliţiei Rutiere. “În Grecia, dacă te prinde cu detectorul de radar, e 3000 de euro amenda. Atât timp cât omul ştie că pe sectorul de drum avertizat cu indicatoare are limită de viteză, reduce viteza. Dacă are detector, poţi să-I pui 1000 de indicatoare, nu le respectă dacă detectorul nu îi semnalează radarul. Cine îşi permite detector în România? Sunt anumite categorii de persone, care au bani. Oamenii obişnuiţi oricum respectă legislaţia, la cât au crescut amenzile”.

Cornel Lipă ne-a mai declarat că susţine şi introducerea probei cu poligonul, dar nu este realizabilă. “Avem 1485 de şcoli de şoferi în România. Când s-ar introduce obligativitatea să ai sau să închiriezi poligon, abia ar rămâne pe piaţă 100 de şcoli de şoferi. Treaba asta nu convine celor care autorizează şcoli de şoferi pe criterii minime. Acum, o şcoală de şoferi, are ca bază materială minimă, o sală de curs cu un singur loc, un singur profesor de legislaţie rutieră şi un singur instructor auto, luaţi cu normă de două ore, şi un singur autovehicul pentru pregătire practică. Dacă acestea sunt criterii pentru un cadru instituţional naţional care să asigure creşterea siguranţei traficului rutier în România, nu putem accepta. Noi am solicitat modificarea legislaţiei, cu precizări clare. O şcoală trebuie să poată pregăti cel puţin 10 cursanţi, să aibă minim un profesor de teorie, cinci instructori auto cu cu normă întreagă şi cel puţin cinci autovehicule”.

Sursa : Gandul .... ma scuzati daca am postat gresit functia search nu merge

Pareri ?

Adevarul este ca nu mai suntem in siguranta pe strada. Tot felul de cretini au luat permisul "cumparat" si asta e una din cauzele generatoare de accidente. Ar trebui ca examinarea sa fie mai drastica, incluzind mai multe probe si pe de alta parte avem nevoie de sosele mult mai bune. Dar cel mai important lucru ar fi respectul in trafic : toti idiotii care au fitze in cap si cei care incearca sa se laude cu masinile lor straine sa stea deoparte - amenzi drastice pentru aceste categorii!

Comment

Eu salut initiativa politiei rutiere. Cu toate ca si eu am detector de radar si de multe ori am calcat pedala de acceleratie mult peste limita legala si cred ca in proportiede 40% din cazuri era sa se intample ceva rau.
      Atunci cand nu erau legale detectoarele parca erau mai putine accidente si nu atat de grave.
      Asa ca spun BRAVO Politiei Rutiere cu riscul de a-mi lua injuraturi!
      Mai bine sa pui raul înainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.sigpic

Comment

Ca multi si-au luat permisu pe oua sunt de acord, deci sa bage poligonu' (asta nu trebuia scos!) si conducere pe timp de noapte.

Dar cu scoaterea detect de radar din legalitate nu sunt de acord.
        Daca fac treaba asta, atunci sa nu mai stea nici ei la tot pasu cu radaru.
        E inuman pe un traseu de ~100 km sa prinzi cate doua-trei radare.
        Ei in loc sa stea pt prevenire, stau la radar sa faca bani sa-si acopere bugetu, niste ordinari (scuze) , adica stau pt sanctionare directa, fara discutii.

Sunt o groaza de localitati unde se poate pune limitare de 70 (sau 60) dar nimeni nu-si asuma responsabilitatea si asa lasa peste tot 50/h (si asa se circula ca naiba).

Uite, eu am detector de radar nu ca sa merg ca nebunu prin localitati, dar sa pot tine un ~70/h constant (la drum lung scoti timp bun si riscurile sunt limitate).

PS: deci cand vor sta cu radaru mai mult pt prevenire si nu pt sanctionare si cand vor reglementa limitarile de viteza prin localitati (acolo unde e posibil) atunci sa prouna si treaba asta.
        Ei cer scoaterea detectorului, dar in schimb ce ofera?
        Cred ca mai multe radare...

PPS: ''BRAVO'' politiei romane..??? Nu, rusine Politiei romane, pt initiativele care au ca scop defavori ptr soferi.
        Last edited by Octavian; 6 February 2009, 10:32.

Comment

Oricum ... acum au inceput sa se monteze camere pe drumurile nationale. Puteti sa va luati un gps cu igo si copiati toate camerele .... . Iar radar pe exterior nu prea am vazut ... in sate e marea problema.

Comment

Tot corupti vor ramane. Cunosc cazuri cand un idiot a omorat un om pe trecerea de pietoni si a doua zi era mutata acea zebra si multe altele asa ca ...... In strainatate ai voie cu detectoare in Romania nu.... noi suntem mai cu mot de fiecare data. Pacat ca avem o tara asa frumoasa si e locuita numai de idioti. Sa auzim numai de bine
            Last edited by Christnacht; 6 February 2009, 10:42.
            Facebook: https://www.facebook.com/CrisGarage

Comment

stati linistiti... am auzit ca Nica a demisionat!
              subscriu si eu: rusine Politiei Romane! si nu pentru ca vor sa scoata din legalitate detectoarele ci pentru ca pun radare doar pentru bugetul lor si nu pentru prevenirea accidentelor!!!
              sigpicUn logan cometa BT 20 LEA

Comment

Si mai e o chestiune...tot Politia da pemisele pe spaga asa ca ciocul mic la ei
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

eu fiind mai comunist de felul meu, sustin ideea politie romane de a interzice detectoarele de radar.

Comment

"Cine isi permite detectoare de radar in Romania" ma da-le dracu de detectoare. Parca ar fi cine stie ce tehnologie militara ultraperformanta si scumpa nu niste aparate cu pretul intre 200 si 800 de lei.
                    Cel mai lent 1,6 8v

Comment

vorba unui amic...."si p... cine o s..." ? posibil raspuns: noi, dar ar trebui politia rutiera... de ce? pt ca umbla la "pescuiala". sa stai cu radarul in masina de taxi pe cric la marginea drumului nu inseamna sa previi. chiar nu. cand or sa se civilizeze ei, ca sa fie un exemplu pt noi astialalti, cand n-o sa forteze rosul in intersectie cu girofarul si apoi il sting, atunci sa ne f... cum vor ei. pana atunci, insa, ciocul mic, tovarasilor militieni!
                      apropo, daca-mi fac un montaj acasa, un radio care intamplator poate prinde si frecventa radarului, ala se considera detector?
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

sunt de acord sa se interzica detectoarele...asa nu vor mai fi foarte multi vitezomani..iar cei care vor "mana" ca nebunii inseamna ca vor avea si bani de amenzi.Ideal ar fi sa se scoata detectoarele si sa se mareasca amenzile.Sa vezi atunci corectitudine in trafic
                        Nobody dies virgin...because life fuck's us all !!

Comment

Deci atata timp cat institutia in sine e manjita cu rahat pana-n dinti, mucles (la ei).

Comment

sa va aduc aminte de cati ani se dau la pitesti carnete pe oua de porumbei? si asta e un caz descoperit...mai ca as pune pariu ca-n fiecare judet exista o filiera de genul aleia...si atata timp cat atunci cand intra smecherul pe rosu, i se ia carnetul, se da un telefon, se recupereaza carnetul, sa se duca dracu cu legile lor cu tot. mai bine sa-i desfiinteze ca institutie, la cat de manjiti sunt...eu ma mir chiar cum de au tupeul sa deschida gura sa ceara una-alta...serios, nu vi se par mai mult decat niste nesimtiti cu tupeu maxim? vorbesc in general, cunosc politisti seriosi o gramada, dar gramada aia e mai mica decat gramada de militieni din minister.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Lasa domle, ca in final vor achizitiona vestitu' Logan de 70000 Euro si vor fi foarte corecti si ''preventivi''. ......
                              Normal ca vor sa scoata si detectoarele, sunt multe dedesupturi aici.

Nu se intampla accidente din cauza detectorului de radar si a efectelor sale. Sau cate accidente ati vazut din cauza detectoreului de radar (si a afectelor sale)?????
                              Il consider un miloc de prevenire, de atentionare, daca ei NU previn, ci sanctioneaza direct, trebuie sa-mi iau masuri de precautie.
                              Spuneti-mi mie cati sunt care au detector numai ca sa mearga cu 200 prin localitati...

Ala care e ''bazat'' (pilos) il doare la banana de detector de radar si alte cele.
                              Eu, un parlit, imi pun caraitoarea sa pot merge cu un 60-70 acolo unde se poate lejer merge asa, dar ei baga limitari de 50 si stau ca hotii la panda.
                              Last edited by Octavian; 6 February 2009, 11:54.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google