Kfc

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kfc

    CITESTE SI SPUNE-MI APOI DACA MAI MANANCI LA KFC





    Am lucrat acum ceva vreme la KFC-ul din
    Plaza mai exact de la deschiderea lui si inca vreo 9 luni dupa. Am semnat un contract de confidentialitate ceea ce ma
    impiedica sa postez pe undeva filmele si pozele facute acolo, cu mine in
    cadru desigur dar, si acum tine-te bine caci iti voi povesti aventurile
    mele din bucataria FDS (Fabrica De Sclavi).


    1. Prima data am lucrat la bredind ma rog asa ii zic ei dar in principiu
    esti "fainar" adica bagi toate produsele in faina si nu te mai opresti
    caci cel putin pe vremea mea coada era pana la scara rulanta. Procesul
    standard presupune ca acele preparate din pui sa se scuture de sange
    inainte sa fie aruncate in faina iar faina sa fie cernuta la fiecare 2
    repetari, apa trebuie schimbata la fiecare 3-4 repetari (un proces care
    dureaza cateva minute ceea ce in treaducere libera inseamna o coada de 3
    metrii) mai era si chestia cu asezatul produselor pe gratare dar asta nu o
    respecta nimeni cred, daca daca e prea prost sau n-are clienti. Cum pe
    tura la bucatarie sunt maxim 4 persoane adica 1 la masa de picant 1 la
    masa cu reteta originala 1 la masini si unu la impachetare(ala care face
    senvisuri)e imposibil sa face fata comenzilor respectand procedura si
    atunci ce se intampla? Pai e simplu, puiul fie el picand sau nepicant e
    aruncat in faina cu tot cu sange si intr-o faina plina de cocoloase fac o
    paranteza (sigur ati mancat produse mai crocante mai zburlite asa de se
    intreaba toata lumea cum de le iese. e alea sunt cocoloasele), apa la un
    moment dat devine vascoasa o combinatie de faina plus sos marinat plus
    sange, chiar daca ar vrea cineva sa o schimbe mai des e practic imposibil
    pt ca ai o durere de spate de la atata carat de pui de la frigider la
    bredind de la breding la masini si invers de zici ca ai carat pietre toata
    ziua, pe langa faptul ca masinile de picant nu au voie sa stea fara
    produse. Vorba aia clientul nostru stapanul nostru. Ma rog, asta era bine
    cand erau 4 in spate stiai ca poti sa faci fata si sa hranesti poporul.
    Dar cum de fiecare data se intampla sa fim 3 in spate atunci orice urma de
    igiena disparea. Apa sarea pe faianta, cuva se umplea cu faina (asa facea
    cocoloase mai greu) produsele stateau si cate 2-3 ore pe masa pana sa fie
    bagate, apa nu se schimba niciodata doar completai etc.


    2. Dupa vreo 2 luni am fost "promovat" la masini aici e partea cea mai
    "sanatoasa". in primul rand nici un produs nu sta la prajit atat cat e pe
    timer, unu pt ca e coada prea mare si termitele nu vor sa astepte, doi pt
    ca daca stau prea mult se imbiba in ulei vegetal, si in cazul in care uiti
    de ele prin holding (un fel de cuptor unde se tin produsele dupa ce sunt
    prajite) pentru ca nu mai sti unde ti-e capul pe agomeratia aia ca sa
    realizezi pe care ai bagat-o prima pe care a patra s.a.m.d. risti sa bagi
    in vitrina la vanzare niste chestii uscate si pline de ulei. Si 3 pt ca
    daca le lasi prea mult se innegresc deoarece uleiul la produsele de picant
    nu se schimba niciodata, DA niciodata!! Doar se completeaza ar fi risipa
    prea mare ce naiba. La aparatele in care se prepara bucatile de pui uleiul
    se schimba o data la vreo 2 luni ceea ce e mai mult decat poate ficatul
    meu suporta oricum. Produsele astea din reteta originala se fac sub
    presiune adica trebuie sa stea in masina respectiva cam 15 minute, ee dupa
    vreo 11 minute ii dai reset ca daca o lasi pana la capat o sa ai pe
    farfurie niste carbuni in loc de pui. Despre masini ce sa va mai zic,
    procedura de preparare presupune filtrarea uleiului o data la nu mai stiu
    cate prajiri nu foarte multe oricum, bineinteles ca se sare peste cand e
    aglomeratie, mai bine sa manance multi preparatele KFC cu gust de faina
    arsa decat sa sa manance in alta parte, nu? Filtrarea uleiului, asta mi
    s-a parut inutil intotdeauna, presupune coborarea
    lui intr-un tanc si de acolo urcat inapoi in masina trecand printr-un
    filtru de hartie, DA de hartie, adica nu filtrezi nimic decat cocoloasele
    de faina, in fine.


    Dar hai sa va zic si partea interesanta, sper ca o sa intelegeti ca in
    nici un KFC din Romania nu se pot face produse de calitate in primul rand
    datorita crizei de timp ca incep ursarii sa tipe de dupa tijghea si in al
    doilea rand datorita costurilor ridicate necesare producerii unor produse
    conform standardului de calitate american. Ai nostrii stiti voi, lasa-i ma
    ca le place mai mult asa, oricum se bat pt un loc mai in fata la rand.


    Toate produsele ajung in "restaurante" gata marinate, bune de preparat:


    1.Produsele au in general au termen de valabilitate 24 sau 48 de ore
    depide.


    2. Necesarul de produse se face de pe o zi pe alta de manager, comanda de
    fiecare data un pic mai mult decat trebuie ca sa fie sigur, ceea ce
    inseamna ca daca 2 zile maerge mai incet automat ramane cu produse
    expirate. Asta face tura de dimineata, managerul de serviciu schimba
    etichetele cu perioada de valabilitate, se verifica salatele astea nu prea
    se vad si varza aia incepe sa se ofileasca, se schimba varza ofilita,
    maslinele nu stie nimeni de cate zile sunt iar branza daca nu are mucegai
    e ok. La fel si cu porumbul, specialitatile etc.


    3. Kfc e la etajul 2, marfa vine undeva la subsol cum singuri sclavi sunt
    in bucatarie ca la vanzare sunt in general fete, ghici cine se duce dupa
    marfa? Exact, eu si cu agiotantul meu. Se mananca la discretie asta e
    partea buna, din salate, sosuri, chifle absolut orice. Ocazional mai
    trageam un fotbal cu chifle, alea mici de le comandati in loc de paine, da
    ele veneau inghetate si erau numai bune de un fotbal pe holul ala lung.
    Deobicei jucam KFC contra Pizza Hut ca si lor le venea marfa in aceeasi
    masina, avem aceeasi companie mama. Cand incepeau sa se ofileasca le
    puneam la loc si luam altele. Poate m-ati inteles gresit dar nimic nu se
    arunca la KFC, sus ne astepta managerul sa facem inventarul, deci se
    inumara tot inclusiv chifle.


    4. Marfa o caram cu un transpalete (am scris cum ii spuneam noi nici nu
    stiu daca exista ceva de genu) si pe fiecare palete puneam marfa de vreo
    250 300 de kile ca romanu s-a nascut flamand, deci era si f greu si f
    voluminos asa ca sa va faceti o imagine trebuia sa tragem de ala vro 200
    de metrii asa in forma de U numai pana la lift deci pot sa zic ca se stia
    pe unde trecem cu marfa pt ca lasam urma, evident nimic nu se arunca. La
    lift podul de piatra se darma uneori deoarece paletu era cam cat liftu si
    daca nu inimerei din prima intrarea se ducea dracu tot plus ca la intrarea
    in lift era santul de metal al usilor si evident ca mai cadeau una, alta.


    Apoi mai era curatenia, ea se imparte in 3:
    Masa de faina care trebuie curatata temeinic pt ca la sfarsit vine
    manageru cu degetelul lui sa verifice
    Masinile de gatit trebuie curatate (asta era treaba masinistului deci vro
    7 luni a mea).
    Si unu care spala tot(Dish), gratare, manere, tavi,tanc de ulei, filtrele
    alea din hratie, ce credeati ca se arunca? Mie imi placea sa ma bag la
    spalat, era simplu, cum managerii erau niste zgarciti nici nu le mai
    ceream detergentul ala special D3 parca sau sapun le lasam in apa
    clocotinda vreo juma de ora si apoi doar le clateam nu se prindea nimeni,
    ca le ascundeam prin rastel pe acolo, jeg pe ele cat cuprinde dar ne
    grabeam acasa ca nu precam niciodata mai devreme de 1 noaptea


    La masini curat se facea cu hartia igenica si 2 lavete, atat asta era
    ratia pe saptamana acolo totu e low cost aaa si un detergentu D7 asa se
    numea. Programul se termina pe la 10- 11 iar noi la 12 trebuia sa iesim
    din tura dar nu aveam voie sa plecam pana nu faceam curat.. DECI
    detergentul respectiv, care e f toxic deoarece am reusit sa procur o
    sticla acasa, ajungea peste tot inclusiv pe faina in ulei grupa mare samd
    in speranta ca terminam mai repede.


    La masina de breding cand se facea curat aveam mereu grija sa hranim
    gandaci de bucatarie, ma rog ii descoperisem io intr-o noapte in spatele
    masinii intr-o scurgere care avea un capac metalic gaurit prins in
    suruburi in podea. Le bagam in fiecare seara paine, apa si alte resturi
    devenisera destul de mari la un moment dat ca s-a speriat o casiera de ei
    si s-a plans la manageri. A doua zi au venit unii cu niste pesticide sa ii
    omoare, eu am crezut ca au reusit dar se pare ca e destul de rezistenta
    specia asta mai ales dupa ce au rezistat la mancare aia, nu? Cred ca si
    acum mai sunt acolo, in fine.


    Alte precizari importante, baietii cu care am lucrat eu acolo, nu prea
    erau dusi la scoala si tin minte cum maestru paul din berceni la sfarsitul
    programului a urinat in ulei o data supart fiind ca managerul l-a prins
    cand vindea produse pe neve. In pungile cu pui gaseam adese muste, in
    criza de timp puiul era dezghetat cu apa fierbinte si capata asa o culoare
    de vanata. Flegme la impachetare primeau cei mai fitosi clienti stiu ca o
    data a fost servita si d-na andreea(a cantat la blondy sau ceva). Am filme
    si poze acasa cu schimbarea etichetelor si a salatelor.


    Eu personal am comis cateva de oboseala, am scapat vro 3-4 gratare cu
    aripioare, strips pe jos am vrut sa le arunc dar managerul m-a invatat o
    schema ca a patit si el la fel cand era la masini, le bagi un minut in
    ulei si gata, sau le platesti la pret intreg. Deci


    Aaaa faza tare sa nu uit. De Pasti plecam toti acasa (o zi, normal)si
    lasaram frigiderele oprite (mare gafa) cu marfa la greu in ele ca a doua
    zi vin "meltenii", ei nu mananca oua mananca aripioare. Va dati seama ca
    dupa 36 de ore nu mirosea a morga dar a stricat sigur, evident ca
    produsele s-au bagat la vanzare. Slava Domnului ca totul acolo se gateste
    la temperaturi inalte si nu omoara pe nimeni, inca.


    Sucu ala pepsi vine in niste tancuri, vai mama noastra ce mai caram la
    ele, doar esenta ca restu e sifon,


    Ce sa va mai zic, Opc-ul nici macar nu trecea prin spate ramanea in fata
    unde era totul frumos, dar plecau cu sacosele si probabil buzunarele
    pline. In spatele frigiderelor se ascundeau cate 2-3 meniuri


    Seara dupa program ne strangeam in lobby mai multi de la KFC, Pizza hut si
    Mc uneori, si povesteam cum isi terorizeaza fiecare clientii si care sunt
    cele mai oribile metode. Evident ca noi mereu castigam.



    Adevarat sau nu ramane sa aflam. daca cineva poate ar fi bine o confirmare sau o infirmare a problemei.
    LOGAN ABS+ 1,5 dCI/70 CP (12.2007)
    CITROEN C1 1,0/68 CP (03.2010)

  • #2
    nu am mancat
    si nici nu voi incerca vreodata
    sigpic Alexandria

    Comment


    • #3
      o campanie de toata jena impotriva KFC..Sa fie din partea celor de la Mc Donald's? ) Parerea mea e ca se exagereaza f f f mult ! ;)
      sigpic

      Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

      Comment


      • #4
        cred ca este foarte adevarat ce spui, doar traim in romania. stiu ca am luat odata un meniu nepicant si surpriza cand am mancat era picant de ce oare...
        sigpic

        Comment


        • #5
          Eu am ramas socat.Ce sa zic!?
          Mai am auzit cazuri,dar nici asa.
          Cred ca toti brasovenii care manaca la PANINI stiu povestea cu "lichidul seminal" din maioneza!

          Comment


          • #6
            O intrebare. Cum se numeste, ce tocmai ai facut, florin75david ? Ma tot gandesc ....

            Comment


            • #7
              Gasisem un subiect mult mai detaliat chimic despre produsele M'C D. Cand am inceput sa citesc titlul topicului curent mi-a zburat mintea la acel articol; parca sunt trase la indigo.
              Stiti...daca ati vedea cum este procesata mancarea pe care o luam din magazine...nu stiu daca ati mai manca .... Va faceti vegetarieni
              Nu servesc mancarea fast food, doar din intamplare, cand nu am ce altceva pune in gura.
              A...mi-am adus aminte ceva: vorbeam cu un amic ardelean emigrat in Canada, de prin Nov. Am ajuns la mancare, cum e pe acolo, comparatie etc. Si...un subiect: "slana afumata cu ceapa si palinca". Gata sa se supere amicul pe mine, saliva in nestire, pohta neostoita ii ramanea, bietul de el...
              Last edited by 77sky; 12 February 2009, 21:18.
              Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

              Comment


              • #8
                Originally posted by Dodo View Post
                Eu am ramas socat.Ce sa zic!?
                Mai am auzit cazuri,dar nici asa.
                Cred ca toti brasovenii care manaca la PANINI stiu povestea cu "lichidul seminal" din maioneza!
                nu mai pot...sunt pe jos de ras... pa panini e adevarat si de ce nu si la kfc...poate si in Bv...ma doare burta...de asta e mai bine sa nu stii ce mananci...si tot de asta zic toti ca fast foodul e nesanatos.
                PS: daca il prind pe ala de la kfc al fortez sa manance o portie de la kfc )))

                Comment


                • #9
                  lasa ma sa manance ca sunt in "plaza" ))
                  laureate 1.5l, albastru marin

                  Comment


                  • #10
                    Treaba sta cam la fel si prin America. Un prieten care a lucrat acolo mi-a povestit ceva asemanator...
                    Resoftari, leduri, activari functii, etc... in Cluj si Maramures.

                    Comment


                    • #11
                      In primul rand tot ce inseamna mancare procesata , inseamna otravire lenta si sigura a organismului. Nu mananc la KFC, McDonalds, ikea si alte "restaurante" de gen. Urasc principiul de restaurant gen cantina cu baloane colorate si alte ambalaje viu colorate. Prefer o pastrama la gratar cu un pahar de vin rosu si mamaliga ...sau o palinca d-aia buna servita in jurul gratarului cand e frig afara
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                      Comment


                      • #12
                        Nu prea mananc de la astia dintr-un singur motiv au preturi foarte piperate pentru ce ofera si plus de alta nici nu ma satur

                        Comment


                        • #13
                          Prerea mea este ca povestitorul e un fost angajat frustrat de concedierea subita ca urmare a faptelor marlanesti pe care le comitea in "bucataria FDS (Fabrica De Sclavi)" fapte cu care inca se mandreste. Sunt convins ca fastfood-urile ca de altfel si restaurantele posesoare de angajati asemanatori sunt infecte (ca vorba aia, cui ii lipseste educatia nu are cum sa respecte si nici macar sa se respecte)... de aceea e recomandabil sa mananci acasa sau daca nu atunci doar la restaurante unde cunosti personal sau prin cunoscuti bucatar/ospatar/patron.
                          sigpic

                          207 noir obsidien

                          Comment


                          • #14
                            Eu cand am mancat la KFC, singurul lucru pe care l-am observat, este ca la meniul cu 8 krispy strips picante imi puneau 12-15 bucati. Ce sa zic, cam picante si nu fac prea la stomac.
                            sigpic
                            Sa inebuneasca nebunele cand vin cu DACIA

                            Comment


                            • #15
                              La KFC si McDonald's nu am mai mancat in Romania de foarte mult timp si nici nu cred ca o voi face prea curand. Nu ma mira absolut nimic din povestea de mai sus, doar traim in tara in care traim...
                              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google