Uita-te aici si te rog sa continui discutia tot acolo. Mersi
politia rutiera vs conducatori auto si abuzuri sau legi interpretabile
Collapse
X
-
Faza tare.Aici la mine se lucreaza de ceva timp la liniile de tramvai,si prostii au spart si asfaltul si sunt niste gropi daca nu esti atent si dai in ele iti rupi masina.Bun si iau o prima groapa destul de rau si am injurat in gandul meu si cand colo mai veneau vreo 4 gropane nu gluma,si eu ma uitam sa nu le iau si pe alea.Si in fata nenea Garcea,imi facea semne disperate sa opresc,el fiind cred ca la 45 m de mine.Si opresc dupa ce l-am vazut incet nu tare avand in vedere ca in spatele meu mai era cineva.Motiv pentru care m-a oprit:sa iasa un tovaras de al lui din parcare.In fine si vine la mine,si zice,de fapt urla:Ce faci mah?Nu vezi nu auzi?Ti-am facut semn sa opresti de ce n-ai oprit?Si ii zic eu:V-am vazut tarziu(nu prea mint eu ).Si face da ce unde te uitai?La picioare? Da ii zic eu:Ma uitam la gropi,ca asa e in Bucuresti la gropi trebuie sa te uiti nu la trafic si zice:Hai da-i incet mai departe.Am plecat pe draq incet am dat un scartz l-am mai si injurat. ))...Dar mi-a placut faza ca nu a comentat cand i-am zis de gropi ahahahahasigpic
Comment
-
luna asta am lasat permisul pe trecerea de pietoni din fata BRD-lui de pe parvan colt cu sportivilor.
am vazut ca pazeau trecerea dar pietonul era pe scuar si in momentul cand a vrut sa puna piciorul pe banda 2 am trecut pe banda1.
militianul Dragostin Adrian a sarit ca si ars ca nu am acordat prioritate.Celalalt sticlete a mers dupa doamna care a traversat.A declarat ca nu era inca pe trecere in momentul trecerii mele si nu a vrut sa fie martora.
i-am dat in judecata si acum astept procesul.
am fost dat la ruleta cu siguranta.Mi-au spus ca parca aveam un logan galben cu numarul asta si daca sunt acelasi.
oricum nu au decat sa stea cu ochii pe mine noapte si zi.
a2a zi am scos un certificat de grefa de la tribunal dupa care am mers cu el la politie si am recuperat permisul pana la finalizarea cauzei.
sper sa castig procesul si sa pastrez permisul.Last edited by suru; 1 July 2008, 22:07.
Comment
-
Eu stiam ca doar masinile politiei, inscriptionate, pot avea radar...Uite aici jaf la drumul mare...http://www.220.ro/japca_la_drumu_mare-76933.htmlniciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...
Comment
-
Problema importanta:
Incredibil, dar adevarat:
Stiati ca majoritatea conducatorilor auto nu stiu sa faca in mod corect virajul la stanga intr-o intersectie?
De ce? Simplu: foarte multi dintre ei nu sunt la curent cu schimbarile din regulament, si-au luat carnet acum 100 de ani, cand legea prevedea ocolirea centrului imaginar al intersectiei, lucru care ducea, inevitabil, la intersectarea traiectoriilor autovehiculelor si, deci, la intrarea in functiune a regulii prioritatii de dreapta in cazul vehiculelor care veneau de pe acelasi aliniament.
In ziua de astazi acea ineptie a cazut. Dar soferii nu stiu. Si nici politistii. Unul a tipat la mine pentru ca ma incadrasem corect si am dat bot in bot gata sa ne ciocnim cu un fraier care venea pe unde nu avea ce sa caute.
Iata cum se face corect, conform Art. 110 din Regulament:
(1) În situatiile în care existã benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea directiei de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersectiei, iar dacã existã un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificatiei acestuia.
(2) Schimbarea directiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intrã într-o intersectie circulând pe acelasi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueazã prin stânga centrului intersectiei, fãrã intersectarea traiectoriei acestora.
Aveti aici schita facuta de mine
Comment
-
rabdare si cititi cu atentie , va rog postati daca sunte-ti in cauza.
am si eu o nemamurire,iari seara pe la ora 17 si ceva conducand auto proprietate personala , am fost oprit de un c.... de politist de comuna , am oprit , aveam centura si farurile aprinse ( fara proiectoarele de ceata ) , am aprins avariile si am asteptat sa vina si sa vad ce-am facut , de ce m-a oprit . A ajuns c...... de politist s-a prezentat scurt si a cerut actele , eu am intrebat de ce m-a oprit " pt ca ai luminile aprinse " zice el , dupa care eu spun ca nu e interzis din cate stiu , apoi el spune ca am proiectoarele aprinse , cobor din masina , ma uit speriat , oi avea un scurt , s-or fi aprins singure cumva ???? nu erau aprinse .... !!! ii spun ca nu le am aprinse .. " ma crezi prost " zice el , eu nu le-am avut aprinse ,zic, in fine , dupa multe divergente , incepe sa caute nod in papura , elemente tuning neomologate , eu ii spun ca nu trebuiesc omologate , intelege tipul , trusa , triunghi , vesta si stingator , am avut de toate ( vesta nu e obligatorie ), NU AM AVUT triunghi reflectorizant < nu l-am vazut in masina > si nu l-am prezentat , a mers la el in masina ( personala ) si a facut procesul verbal , ce a scris nu stiu sa va spun ca nu am citit si nici nu am semnat procesul , am luat actele si am plecat . Cred ca ptr folosirea proiectoarelor de ceata si pentru lipsa triunghi reflectorizant m-a amendat .
La ce ma pot astepta???? . Cate puncte as putea primi si la ce amenda sa ma astept cand o sa primesc recomandata , sau daca nu o primesc ce se intampla ?Last edited by mary.bia66; 15 November 2010, 19:16.sigpicTransport marfa !
Comment
-
nu-ti trimite acasa radarul acum. stai linistit.
@mary.bia -nu stiu exact ce amenda iei. o poti contesta in instanta. trebuia sa-i spui sa treaca la mentiuni ca te-a oprit fara motiv si ti-a batut apropouri ca are salariul mic si 25% taiat de stat si sa semnezi doar la mentiuni. de acum asta e ... o platesti jumate in 48 de ore mai bineo/____\o
(i)
.........
Comment
-
Salut
Am și eu o întrebare, poate s-a mai dat răspuns dar nu am priceput eu... din câte știu, nu au voie să te oprească „fără motiv”.
Eu unul nu am pățit așa ceva, dar în cazul în care mergând noaptea mă oprește așa, fără motiv (n-ai cum să nu oprești pentru că te ia cu nerespectarea indicațiilor angentului de circulație) și când îl întreb „de ce m-ați oprit?” el îmi răspunde „control de rutină”, ce opțiuni am?
P.S.: Poate să spună că e un filtru „prin sondaj” ?
Comment
-
Politisti care nu stiu sa aplice legea
Ieri am reusit sa fiu oprit de un echipaj de politie rurala pe ruta Ploiesti - Boldesti Scaieni in Blejoi (langa Rompetrol). Oprit regulamentar avarii active .... Vine neispravita la geam si ma intreaba daca stiu ca circul pe un drum national si ca trebuie sa am luminile aprinse. Ii spun ca da dar ca portiunea de drum nu este drum national EUROPEAN asa ca am voie sa circul cu ele stinse. N-am cu cina ma intelege si se apuca de scris procesul verbal (67ron amenda si doua puncte). Intre timp dau pe satie si majoritatea colegilor imi spun ca am dreptate. In final se intoarce la geam semnez si scriu la observatii ce ma doare si plec. Ajuns acasa caut in legislatie atricolele la care am fost incadrat. Unul imi confirma ca am avut dreptate (puteam avea luminile stinse) iar al doilea articol se lega se semnalizarea schimbarii directiei de mers !!!!!!!!! De unde pana unde ? Scot legislatia la imprimanta alaturi de drepturile politiei rurale ( de pe siteul politiei ), si harta de pe Wikipedia care confirma ca sectorul respectiv nu este european si ma intorc la toanta. Ii bat in geam o poftesca afara din masina politiei si ii prezint documentele cu care ma innarmasem. Stiti ce imi raspunde ? Ca ei stiu mai bine legea decat maine si ca ei hotarasc cum sa sanctioneze.... (Am omis sa spun ca dupa ce mi-au dat procesul verbal m-am dat jos din masina si i-am atras atentia asupra unui BMW 735 si a unui mondeo 2010 ca aveau luminile stinse. mi-a spus ca nu poate opri pe toata lumea )
Buuun ! Azi m-am inarmat cu rabdare si am plecat in audienta la Politia Municipala la comandant. Tipul fair-play a ascultat tot ce am avut de spus a studiat legea si a vazut cat de gresit poate fi conceput procesul verbal. Si-a cerut scuze in numele toantei si m-a rugat ( ditamai comandantul) sa nu fac contestatie si sa ajung in instanta. Am fost de acord dar cu conditia ca respectiva sa primeasca mustrare (atarna la dosar) ceea ce s-a si intamplat. Si ca bonus a dat telefon la postul de politie respectiv si nu cred ca vreti sa reproduc aici cam ce a putut sa ii zica .....
Sfatul meu de final : daca va simtiti arsi pe nedrept scrieti in rubrica pentru obiectii, informati-va in lege si mergeti la forurile superioare. Chiar si in instanta daca este ceva mai grav. Dar conditia este sa fiti siguri ca aveti dreptate. Luptati pentru ce-i al vostru !Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
Comment