politia rutiera vs conducatori auto si abuzuri sau legi interpretabile

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• politia rutiera vs conducatori auto si abuzuri sau legi interpretabile

daca exista o rubrica asemanatoare rog moderatorii sa ma indrume.
    cred ca e bine sa existe un loc unde sa discutam problemele care le avem cu politia rutiera.
    azi 24 09 am fost oprit de domnia sa ast. Suciu Adrian si am incasat o amenda de 429ron pentru geamurile ionizate si omologate la pitesti+parasolar.
    am spus ca geamurile sunt omologate si mia raspuns ca trebuie sa aibe pe fatza transparenta 70%.am spus ca ale mele au 85%pe fata adica se vede totul prin ele.mia raspuns c pot sa fie omologate de RAR,sa fiu sanatos mia dat inapoi certificatul RAR si a zis ca ramane la latitudinea politistului daca primesc sau nu amenda.
    procesul verbal:"""are aplicate folii de natura a estompa vizibilitatea atat din interior catre exterior cat si din exterior catre interior pe geamurile laterale spate plus parbriz."""
    mentiuni:"""cond auto declara ca nu a stiut ca nu are voie sa aibe aplicat parasolar neomologat"""""
    ia uitati aici se vede geamul fata deskis la jumate si se vede totul prin el.
    va da ti seama ca daca nu aveam omologare rar imi luau astia si talonul.
    stiau ca il obtin inapoi daca merg la RAR acolo sunt legal.
    oare cate legi exista in tara asta?
    Attached Files

art 91 "constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:"
    - alin 35 " aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator"
    (Noul Cod Rutier)

Faza e ca iar trebuie sa isi faca norma,si d-aia patruleaza,i-am vazut in noaptea asta dadeau tarcoale pe la judetean ...
    Am vorbit odata cu un politist de la rutiera,si mi-a zis ca dupa ce ai ionizat/foliat trebuie sa mergi cu adeverinta aceea la R.A.R si iti dau ei la mana si trebuie modificat in cartea de identitate.
    Oricum din ce ai declarat tu in procesul verbal,ti-au dat amenda pentru parasolar si nu pentru geamuri ionizate,desi cred ca trebuia sa iti ia si talonul...parasolar ce il puteai da jos pe loc...e cam aberant oricum
    Last edited by Cristi_Xp; 25 September 2007, 02:48.
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Astia sunt aberanti rau: cum sa fie parbrizul ionizat?
      Si sunt sigur ca ai fost dat la ruleta, si au vrut sa te arda neaparat.
      Din cate stiu, doar RAR-ul poate da amenda pentru folii/stopuri/jante neomologate sau netrecute in talon. Nu-i asa Cristi?
      Cel mai nou proiect auto din România!
      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

habar nu am,fiecare face ce vrea . E clar ca amenda a fost data pt parasolar,e folie pt parasolar.
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Bai fratilor, eu nici nu ma mai obosesc sa citesc ce scrie aici. Politia da amenda pentru ca asa vrea si pentru ca poate. Daca te iei in gura cu ei nu-ti faci decat mai mult rau. Asa ca incercati sa-i evitati pe cat posibil si daca aveti vreodat ocazia sa-i f***ti, nu ezitati. Sunt niste kktzi !
          sigpic

Comment

eu cand ti-am zis ca nu ma complic...si tot ma feresc de ei ca sa nu ma intalnesc cu ei ,faci misto ca mi frica...normal ca decat sa dau aiurea 4 mil ...mai bine merg pana nu stiu unde cu tine cu masina si o las a mea in parcare

Comment

@mareom nu baga toti politisti in aceasi oala sunt si ciupitori dar si uni care chiar isi fac datoria..daca e ceva ne drept si poate fi dovedit de domul Suru are un termen in care poate ataca in istanta procesul verbal ....daca nu se simte in stare sau nu are cum sa demonstreze ca amenda e data nelegal atunci se cheama contravenient si atat timp cat nu incerci sa iti faci dreptate esti slab de inger ....

Comment

pai a gresit si articolul dupa care a sanctionat...deci PVul e nul )

Comment

nu-imai ramane decat sa se duca sa-l atace in istanta si daca e asa o sa castige ...si fara taraganeli prea multe

Comment

oricum dupa parerea mea,procesul e beton facut,i-a zis ca i-a dat amenda pentru ionizate,dar in PV scrie clar ,pentru folie lipita care estompeaza vizibilitatea,deci parasolar,plus ca la mentiuni ai scris "ca nu ai stiut ca nu ai voie folie neomologata",asta nu prea e o scuza ,si fara sa vrei te-ai acuzat oarecum,singurul lucru care sta in picioare la contestatie e faptul ca e articolul gresit,deci PV nul,altfel nu aveai ce sa le faci ...

Comment

e nulitate relativa dincate stiu eu gresirea ARt. deci nu e absoluta ..asta inseamna ca ramane la aprecierea instantei daca se poate judeca sau nu dar oricum el se poate judeca cu ei pentru ca nuau dreptate si pentru ca folile din cate inteleg eu sunt legale dar intrebarea mea e sincer parasolarul ala e legal daca da atunci cu toate panzele inainte...

Comment

Suru ce in baza carui articol te-a sanctionat...(ce articol scrie in procesul verbal)?
                        Iti recomand daca te hotarasti sa ii dai in judecata sa il dai in judecata pe militian nu militia...pt. ca se stie militia nu se prezinta la proces ca sa nu se faca de ras si cu asta basta...nea Lazarius de la OTV cred ca ar mai avea un motiv de a se lua la harta cu militienii...(asta daca nu s-or fi impacat).Ar fi bine daca dai un m-ail la OTV sa vezi ce spun si ei.Oricum multa bafta...suntem alaturi de tine.
                        sigpic

Comment

parasolarul lipit nu e legal,nici ala cu LLUMAR nu cred ca e legal,doar ala ionizat din fabrica...
                          @valeriuciprian ce zici tu e deja proces civil...

Comment

nu ai cum sa dai politaiul in judecata ca el reprezinta institutia cand iti da ti-e amenda nu pe el..si de prezentat se prezinta ca au un mascarici care ii reprezinta de regula un jurist care din asta traieste ...

Comment

poti sa il dai in judecata,proces civil,dar abia dupa ce ai castigat contestatia

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google