politia rutiera vs conducatori auto si abuzuri sau legi interpretabile

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Problema majora a taximetristilor este un articol din legea taximetriei (mai pe la sfirsitul ei) care spune
    In cazul taxiurilor Registrul Auto Român nu va elibera certificatul de agreare, daca acestea nu au geamuri transparente sau le au acoperite cu înscrisuri, colante ori alte dotari, care atenueaza vizibilitatea atât dinauntru, cât si din afara.
    deci politistul avea dreptate intr-un mic procent, dar cred ca trebuia sa fie insotit si de un reprezentant al RAR.

Comment

daca aveti un numar de telefon sau ceva de la otv kiar va rog.
      el a scris la mentiuni ca am comentat eu la parasolar.
      apoi am vazut pe omologare ca am voie parasolar mat dar nu mai jos decat parasolaru l din interior cand e rabatat in jos.
      ok daca al meu e mai lung il scurtez pentru ca e sigur mai lat.dar ei nu mau luat asa ci au zis sa dispara de tot si ala.
      mau ars unde ma durea .la geamuri care am dat bani ca sa fiu legal cu ele omologate.
      iam zis ca daca nu sunt legale ce sa fac atunci ca sa fie.
      raspuns:poti sa le ai omologate ca decizia e a mea si eu decid daca iei amenda sau nu.no coment am ramas mut ce sa i mai zic.
      Attached Files

Comment

Problema majora a taximetristilor este un articol din legea taximetriei (mai pe la sfirsitul ei) care spune
        In cazul taxiurilor Registrul Auto Român nu va elibera certificatul de agreare, daca acestea nu au geamuri transparente sau le au acoperite cu înscrisuri, colante ori alte dotari, care atenueaza vizibilitatea atât dinauntru, cât si din afara.
        deci politistul avea dreptate intr-un mic procent, dar cred ca trebuia sa fie insotit si de un reprezentant al RAR.
        a avut dreptate...dar fara sa stie cred,as pune pariu ca nu stie de articolul asta
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Originally posted by Miky 48
          da la taxi ma poate respinge RAR-ul sau primaria.
          eu dau jos cupola de taxi in timpul liber si abtibildele si merg la RAR.
          bine ca nu stiu ei de legea taximetriei )
          pot fi sanctionat de primarie sau RAR.

Comment

Nu stiu sigur daca nu cumva poate sa-ti dea politaiul amenda pt articolul din legea taximetriei, stiu sigur in HD s-au dat amenzi pt ca stateau clienti in fata linga sofer, tot pe baza unui articol din legea taximetriei. Singura solutie la taxi ca sa fi legal este sa fie transparente, si pe mine ma doare ca nu pot sa le foliez dar asta e legea facuta de niste domni care stau la birou si habar n-au ce se intimpla pe strada.

Comment

trebuie sa vad si in legea noua a taximetriei de anul asta ce scrie.
              cumpar de exemplu touran de la vw sau passat ori zafira de exemplu si am geamuri colorate de fabrica.
              eu sunt sigur ca momentan cei care avem folii ,geamuri ionizate sau tuning exterior suntem priviti ca niste infractori si adevaratii interlopi sunt prietenii lor.
              cand acel subaru si cei care erau cu el au filmat politistii a venit un interlop sa i ia la bataie.a fost kemat de politisti pe mobil.
              peste cativa ani geamurile fumurii vor fi dotari standard sau optionale.momentan sunt la vw ,skoda,honda optional

Originally posted by Miky 48
              Nu stiu sigur daca nu cumva poate sa-ti dea politaiul amenda pt articolul din legea taximetriei, stiu sigur in HD s-au dat amenzi pt ca stateau clienti in fata linga sofer, tot pe baza unui articol din legea taximetriei. Singura solutie la taxi ca sa fi legal este sa fie transparente, si pe mine ma doare ca nu pot sa le foliez dar asta e legea facuta de niste domni care stau la birou si habar n-au ce se intimpla pe strada.
              numai legi tampite.
              ma duc cu o persoana noaptea si e obligat sa stea in spate.din spate imi ia gatul usor .daca ar sta in fata vad ce face.
              cica ar fi dato sa nu ste cucoanele lor cand sunt singure in fata langa sofer .ce sa ti povestesc.

oricum am sa skimb la anul masina si am sa scriu pe geam in spate paragraf din lege cum ca nu am voie cu geamuri fumuri
              am sa pun perdele sau?
              Last edited by Cristi_Xp; 25 September 2007, 21:15.

Comment

asta e riscul meseriei ....fiecare meserie are riscul ei mai mare sau mai mic ..ai dreptu sa-ti alegi clientela daca nu-ti place de fata lui il indrumi catre un taxiu mai in fatza ...no ofence pls

Comment

da clar la mine aia care au palariile alea mari nu urca neam.miros rau.si sunt rauplatnici.
                  sunt tot felul de oameni.

Comment

Originally posted by Cristi_Xp
                    pai a gresit si articolul dupa care a sanctionat...deci PVul e nul )
                    nu e gresit articolul....doar ca e articolul din regulamentul de aplicare al OUG dupa care dau gabori amenda...si care zice asa
                    ART. 148
                    11. să aibă aplicate folii sau tratamente chimice pe parbrize, lunetă ori pe geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea, atât din interior, cât şi din exterior, cu excepţia celor omologate şi certificate, prin marcaj corespunzător, de către autoritatea competentă;

deci...pt ionizare nu avea cum sa te amendeze, atata timp cat e omologata RAR, iar pentru parasolar nu cred ca te putea amenda pentru ca nu cred ca estopeaza vizibilitatea...dar nah sti cum e e greu de demonstrat

Comment

METODE DE LUPTA IMPOTRIVA NOULUI COD RUTIER SI A ORGANULUI
                      Ce drepturi aveti in fata organului de prevenire si control rutier
                      1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-I ceri legitimatia, sa ti-o arate. Pe care este inscris numarul sau… E foarte folositor acesta…).
                      2. Sa-ti spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat si cauta ei, sa zicem, alcool, benzina sau dude).
                      3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.
                      4. Actele se cer pe un motiv (legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).
                      5. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv (asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate). Hm… Logic!
                      6. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Sooo… puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda… Dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la Tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.
                      7. CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112 (Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti <abuzat> de echipajul cutare. In maximum 10 minute( in Capitala) apare un echipaj de la "Capitala" si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor, vor face imediat un raport. Care poate fi totusi util la Tribunal…
                      8. Fiti intelegatori cu politaiul… Totusi, sta pe strada de atata timp (asta daca nu incepe sa abereze), sunt, mai nou. Politistii de pe radqare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:
                      A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar… Sa aiba vizele la zi

B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.
                      C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne… Sa fie vizata.
                      D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate "ordinul de serviciu"… Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva
                      Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar… Dar faptul ca-I mai intrebi de ele de cele mai multe ori duce la un… simplu <Avertisment>… Pentru tine, pentru ca… Ghiciti?
                      e multe ori, aceste acte nu prea se gasesc la "Nea ECHIPAJ-ul"…
                      cu stima
                      sigpic

Comment

Repost
                        numar secundele

Comment

sorry

nu stiam
                          sigpic

Comment

intotdeauna am vorbit frumos cu ei si vad ca nu merge.
                            ma consider fraer acum.unii dintre ei sunt kiar nesimtiti rau.de fapt nu trebuie sa ma mir pentru ca in tara asta totul e cu pile si relatii si va mai fi mult timp de acum inainte.

Comment

Pentru oricine care va fi pus vreodata in situatia intocmirii unui PV (fie ca sunteti vinovati, fie ca nu), NU mai semnati PV-ul, sau daca il semnati NEAPARAT sa precizati la mentiuni ca nu recunoasteti fapta, ca sunteti nevinovat pentru ca da mult mai multa credibilitate PV-ului cand il contestati in instanta.
                              Contestatia PV-ului se va judeca de catre o instanta civiila de judecata iar partea cu care te judeci este Politia Romana (vor fi reprezentati de catre un jursit in cel mai fericit caz pentru ei pt ca de regula nu prea se deranjeaza sa se duca la procese) si nu agentul care ti-a dat amenda, abia dupa ce castigi si ti se anuleaza amenda poti sa il dai in judecata pentru abuz in serviciu insa trebuie sa ai niste probe foarte solide pentru ca 99% judecatorii resping astfel de procese sau nu iti dau castig de cauza.
                              Stiu ce vorbesc, am trecut prin multe procese si nu am pierdut niciodata.
                              @suru, in cazul tau eu as merge pana in panzele albe pentru ca nu este posibil ca un *** sa isi bata joc de tine astfel.
                              Bafta !
                              Last edited by andrei; 27 September 2007, 16:20.

Comment

Originally posted by The_Kid
                                @suru, in cazul tau eu as merge pana in panzele albe pentru ca nu este posibil ca un tablagiu *** sa isi bata joc de tine astfel.
                                Bafta !
                                Totusi... e vorba de un politist. Daca politistul a gresit sau a comis un abuz exista LEGE in fata careia trebuie sa raspunda.

Va rog sa ne abtinem de la comentarii injurioase. Asta nu ne face mai destepti si nici nu ne da dreptate imediat. Politistul reprezinta, totusi, o autoritate. Care poate fi contrazisa, contestata... s.a.m.d. dar nu "***"

Dragi moderatori si venerabile administrator, sper sa nu asistam la transformarea forumului in festival de injuraturi.
                                Last edited by andrei; 27 September 2007, 16:21.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google