DACIA DUSTER - Noul Concept De La Dacia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Alea vechi.
    Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Domnilor, cu riscul de a parea uracios desi nu am nici cea mai mica intentie...Va informez ca sunteti offtopic
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Cateva lucruri stiute sau mai putin stiute dar certe despre Duster:
        "La Geneva am avut un prim contact cu noua masina.Duster denota forta.Aripile usor evazate,consolele scurte si protectiile pentru teren oferite optionat in pachetul "Pack Look" (600 E) ii completeaza personalitatea .[...] In privinta echiparii designul interior evolueaza in functie de versiune,fiind disponibila,in premiera,TAPITERIA DE PIELE pentru un pret suplimentar de 400 de euro.Tehnic,pe langa cele doua motoare oferite,1.6 16v de 105 CP pe benzina si dieselurile de 1.5 dci de 85,respectiv 110 CP,Duster,in functie de tipul transmisiei,vine echipat fie cu punte spate rigida(4x2),fie cu SUSPENSIE SPATE MULTILINK(4x4),ceea ce reprezinta o adevarata premiera pentru Dacia.Un diferential multidisc montat in fata puntii spate are rolul de a varia permanent cuplul intre punti in modul "Auto",dar soferul poate selecta fie modul "4x2",pentru drumuri cu aderenta buna,fie "Lock",caz in care transmisia este blocata electronic in 4x4.
        In functie de motorizare si tipul transmisiei,cutiile de viteza sunt cu cinci sau cu sase trepte.Duster vine si cu costuri de intretinere mai mici,datorate prelungirii intervalului pentru schimbul de ulei,al placutelor de frana si al anvelopelor.Inlocuirea filtrului de aer se va face la patru ani sau 90.000km,iar a filtrului de carburant la 60.000km.Sistemul ABS cu repartitor electronic si asistare la franarea de urgenta este standard pe toate versiunile,iar,in premiera,a fost introdus SISTEMUL ESP,oferita contra a 250 E pentru variantele echipate cu motorul 1.5dci de 110 CP.Acest sistem vine cu functia de control a subvirarii(CSV) si sistem antipatinaj(ASR).Transmisia 4x4 este de provenienta Nissan;diferentialul central multidisc este controlat electronic.[...] "
        Foarte interesant avand in vedere pretul:10.500E cu Tva pentru 4x2 si 12.300E cu TVA pentru 4x4.Bravo Dacia!
        sigpic

Comment

• duster...e frumosel...dar motorizarile astea de 2 lei ....macar la cel mai scump duseter baga un motor macar de 150 cp...nu 110....sa se miste ca o balena pe roti....asta mii se pare personal cel mai mare dezavantaj...stiu ca un motor mai mare ar fi costat...cateva mii in plus ....dar......totusi e un 4X4.

Comment

• da bah, astia de la Dacia is de toata jena.

dar nu mai de toata jena decat cei de la Skoda care, cel putin in Timisoara, au la oferta noua Octavia 3 motorizata de un gigantic benzinar de 1.4cmc dezvoltand colosala putere de 80cp. [dati fuguta repejor pe Lugojului la Skoda sa vedeti minunea].

un mic calcul: Logan 1.4, 75cp, 1020kg [al meu]
            Octavia 3, 1.4, 75cp, 1300KG !!!! (modelul expus in showroom) <----- [a se citi cu voce tare greutatea pana ramane implantata bine in creier].

practic octavia aia cantareste cat un logan cu sofer + 4 pasageri, adica plin. daca pui 4 pasageri pe langa sofer in Octavia, se mai misca de pe loc? intreb si eu, sa nu mor prost...

@alexandru1: de ce ai nevoie de Duster la 150cp? dacia face parte din grup renault, la fel si nissan. asa ca poti alege cu aceeasi incredere orice masina din grup. iar nissan are qashqai-ul de 2.0 140cp. cam ce-ti trebuie tie. costa 20.000euro cu taxe, dar iaca, doar nu vrei sa fie tot la 12000 ca dusterul, nu?

o mica adaugire, qashqai 2.0 140cp "all-mode 4x4" CVT e 27.500euro.
            Last edited by bro; 13 April 2010, 21:28. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• bro: mii se pare o tampenie sa pui pe un 4x4 motor de 110 cp....poate am exagerat cu 150 cp..dar 130 eu zic ca ar fi indicat totusi e un suv....poate sau gandit oameni la consum)

Comment

• si qashqai are motor de 1.6cmc 115cp. si aia-s tampiti?

o fi crossover duster asta, dar e usor. exista o chestie care se cheama raport putere/greutate si care influienteaza in mod direct acceleratia. asta nu ca un crossover se vrea pentru liniute sau viteze maxime mari sau alte rezultate sportive de invidiat. iar pentru offroad serios iti iei SUV, nu crossover. Duster-ul poate ce poate si nimic mai mult. cat costa atata face.

4x4 as vrea si eu chiar pe 1.4, atata timp cat inca mai am la roata cei 68cp sau cati is in realitate. why not? sa am aderenta pe iarba cand merg la picnic. daca-mi iau 4x4 nu inseamna automat ca ma pun sa escaladez pereti verticali.

si consumul e un factor, si cheltuielile [RCA] si multe altele. pentru tine nu conteaza, pentru altii da. cine "trebuie" multumit?

dacia nu trebuie sa scoata masini pentru toate gusturile si pentru toate nevoile. de aceea exista atatia producatori auto si nu este doar unul. iar tu s-ar putea sa nu te incadrezi pe felia de piata pe care dacia o serveste.
                stii cum e, si eu am o dorinta arzatoare. as vrea ca mercedes-benz sa produca o masina de max 10-11000euro ca sa-mi vand logan-ul si s-o iau pe aia. dar uite dracie, ca n-o mai fabrica mercedesul pe aia odata si ma tin cu ochii-n soare.

"probabil" ca tot timpul vor fi nemultumiti. acu-s nemultumiti de calitate si motorizari. daca ar avea si calitate si motorizari, ar fi nemultumiti de pret. sunt nemultumiti pana si de noua sigla, dar nu-i auzi pe posesorii de audi sa faca misto ca au 4 cojones pe grila....
                suntem o natie de carcotasi, nu crezi?

eu unul daca nu-mi plac produsele dintr-un magazin, ma duc la altul. cred cu tarie in "free will".
                Last edited by bro; 13 April 2010, 22:51.

Comment

• @bro: nu mai fii tu așa de rău. Zilele astea (până în week-end, funcție de când mă vor suna de la AutoEuropa) merg la test-drive cu Duster-ul (am cerut benzinar...). Sper să pot să-l scot de pe drum. Vorbim după aia.
                  The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Imi place Duster-ul,cel pe motorina 4x4 la 15600 euro.Cred ca duminica ma duc sa-l vad,nu tin neaparat sa fac drive-test.Daca as avea bani mi-as "trage" unul...alb!Sau argintiu...
                    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Mie mi-au propus o chestie de genul buy-back. Chiar stau pe gânduri...

Comment

• Cat ti-au oferit ?Vad ca ai 1.6 16v...
                        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• serios? ca sistemul buy-back sustin astia de la dacia ca e oprit acum si n-au idee cand revin cu el. asa mi-au spus de cateva ori in ultimele luni.

Comment

• Păi cică în jur de 6000 e scorul mediu pe care îl oferă pentru versiunile cu dotări de top (eu am Partener). Îți dai seama că, dacă ar fi așa, nu prea aș sta mult să mă gândesc, decât eventual la versiunea de Duster...

@bro: și eu am auzit la fel, dar sunt înscris în program de când am luat mașina (plus că am luat și garanția extinsă), iar gagiii știau asta. Nu pot să spun mai multe până nu discut cu ei la fața locului, că prin telefon...

Comment

• AAAAAAAA @Jrewing pt Partenerul meu astia de la Adras mi-au zis ca imi da 5100 de euro maxim
                              Bun pret iti da tie aia de acolo 6000,,ce dracu ca doar masinile sunt la fel.
                              Dar am zis ca le dau masina peste 5100 de ani si poate nici atunci.
                              Dau eu bunatate de Partener pe 5000 auzi tu,,mai bine il tin si pe asta si mai iau un Duster cand oi avea cash mai mult!

Comment

• @Ivan Marian: am spus ce mi s-a spus. Și chiar dacă ar fi 5000, gândește-te că e un avans de aproximativ 40%, pentru o dotare mai mult decât rezonabilă (adică Laureate 1,6 16v, 4x4, cu mici îmbunătățiri - volan și schimbător în piele, mp3 player; practiv vorbim de un Partener mai înalt, cu roți mai mari și 4x4...)

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google