Daca tot ajungi in zona hunedoara/orastie nu rata rezervatia de zimbri de la hateg - e un pui de 5-6 saptamani si au niste exemplare de mananca toti membrii forumului o sapt din unul - , castelul corvinilor de la hunedoara si vezi ca ai langa hateg la vreo 10 km Colonia Sarmisegetusa ulpia traiana ( capitala provinciei Dacia Romana ), care este mai mare si mai plina de vestigii decat Regia. Dupa care de la hateg catre petrosani ai o pestera superba la Ohaba Ponor, dar indicat, foarte indicat sa ai niste cizme de cauciuc la tine. la pestera se ajunge printr-un rau de munte si e foaaaarte rece apa. iar la Orastie iti recomand o plimbare catre varful muntelui pe drumul forestier de langa Blidaru. E destul de mult de mers se poate face cam 60-70% cu loganelul in schimb cand ajungi in varf e super, si pe traseu gasesti fructe de padure. Vezi ca la sarmisegetusa regia ai o portiune de drum de vreo 15-20 de km de drum de piatra in rest e ok drumul.
De la Baia Mare poti sa pleci un pic prin pasul Gutai Si ajungi la pastravaria/pensiunea Mara, unde i-ti recomand sa mergi e un peisaj de poveste, iar mancarea e super ( cel putin pastravul pizza nu am incercat-o ) ). De la vatra dornei pe traseul rosu, de la iacobeni pana dupa gura humorului ai un traseu foarte frumos - iarna arata ca in poeziile lui Arghezi - pe traseul albastru ai lacul Izvorul muntelui foarte frumos, Cheile Bicazului, Statiunea Durau unde poti urca pana la cascada duruitoarea si poti manca foarte bine la Cabana Vanatorului. de asemena daca tot ajungi in zona Suceava/Neamt e pacat sa ratezi manastirile ( Agapia, Secu, Sihastria, varatec, Voronet, Putna ) si salina de la Cacica - Nu e la fel de spectaculoasa ca salina Turda dar merita vazuta.
Traseul de intoarcere de la Roman pana la Bucuresti... in afara de vulcanii noroiosi de la buzau nu stiu ce sa-ti recomand
De la Baia Mare poti sa pleci un pic prin pasul Gutai Si ajungi la pastravaria/pensiunea Mara, unde i-ti recomand sa mergi e un peisaj de poveste, iar mancarea e super ( cel putin pastravul pizza nu am incercat-o ) ). De la vatra dornei pe traseul rosu, de la iacobeni pana dupa gura humorului ai un traseu foarte frumos - iarna arata ca in poeziile lui Arghezi - pe traseul albastru ai lacul Izvorul muntelui foarte frumos, Cheile Bicazului, Statiunea Durau unde poti urca pana la cascada duruitoarea si poti manca foarte bine la Cabana Vanatorului. de asemena daca tot ajungi in zona Suceava/Neamt e pacat sa ratezi manastirile ( Agapia, Secu, Sihastria, varatec, Voronet, Putna ) si salina de la Cacica - Nu e la fel de spectaculoasa ca salina Turda dar merita vazuta.
Traseul de intoarcere de la Roman pana la Bucuresti... in afara de vulcanii noroiosi de la buzau nu stiu ce sa-ti recomand
Comment