Retete Culinare si ce mananca Mafiotii

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sa dat si Vasile78 pe treaba la bucatarie...super copanele !!! dar explica si cum ai facut, multumim
    Asa domnuleeee
    sigpic
    Maică, ce mafioți de treabă !!!

    Comment


    • Vasul de lut (nesmaltuit) se scufunda in apa rece minim 15 minute, inclusiv capacul.
      Copanele se spala si se cresteaza pana la os, se condimenteaza cu piper, vegeta, ulei de masline, un pic de cimbru si usturoi dat prin aparatul de zdrobit (elegant este cu usturoi taiat feliute subtiri). Se lasa copanelele la frigider cel putin 2 ore, se curata 3-4 cartofi potriviti si se taie felii mari, se curata si se taie fideluta o ceapa, se mai taie rondele mari un morcov potrivit.
      Copanelele se aseaza in vasul de lut si se acopera 2/3 cu apa, se acopera cu capac si se lasa la cuptor pana se fragezeste un pic, apoi se adauga cartofii, morcovul si ceapa.
      Se lasa la cuptor pana se innabusesc bine toate, apoi se adauga suc de rosii condimentat cu ce va place, se ia capacul pentru a se rumeni frumos si se mai adauga un pic de usturoi taiat marunt sau zdrobit. Se mai lasa in cuptorul stins aprox 30 minute apoi se poate servi cu mamaliguta.
      Ce am scris eu este o combinatie de vreo 3-4 retete de pe net, nu sunt un povestitor prea bun dar sper ca a-ti inteles.

      Comment


      • asa da....sa inteleg si io cum le fac...multam domnule Vasile !!!
        sigpic
        Maică, ce mafioți de treabă !!!

        Comment


        • Banuiesc ca acuma o sa vina si o reteta speciala de miel!?

          Comment


          • Normal domnule Radu2008, dar asteptam o sugestie de la Seful bucatarilor Hriberiu...
            O friptura bine facuta....
            sigpic
            Maică, ce mafioți de treabă !!!

            Comment


            • Mielu`... musai sa fie tinut in bait( vin, ulei apa, codimente) vreo 24 ore. Apoi se gateste dupa preferinte, la gratar, cuptor, etc.
              Una peste alta, de ce de Pasti vine iepurasu` dar se taie mielu`?
              sigpic42.453.149

              Comment


              • Buna intrebare

                Comment


                • Originally posted by radu2008 View Post
                  Banuiesc ca acuma o sa vina si o reteta speciala de miel!?
                  deja este sezonul mielului
                  sigpic

                  Comment


                  • Deci....sefu' bucatar Hriberiu daca nu te superi, baga o reteta de friptura a la miel...chestia cu baiţul etc....te rog fain
                    sigpic
                    Maică, ce mafioți de treabă !!!

                    Comment


                    • Baitul... cat mai "aromat", sa nu se simta mirosul de oaie. Multora nu le place, plus ca fragezeste carnea. Baitul se face din apa, vin(daca e rosu s-ar putea sa ia si carnea culoarea vinului), putin otet, sare, piper boabe, ceapa si usturoi taiat, foi dafin. Se lasa peste noapte la frigider. Daca il fac la cuptor pun din baitul din care a stat. Carnea iese bine si la gratar.
                      Dar cea mai cea reteta e mielul la groapa.
                      sigpic42.453.149

                      Comment


                      • Am cam inteles cum sta treaba cu baiţul....asa o sa si fac....thanks
                        sigpic
                        Maică, ce mafioți de treabă !!!

                        Comment


                        • La minunatele sfaturi ale lui Hriberiu,adaug doar o remarca:inainte de a ne face burtile pline cu miel si vin sa ne amintim ca exista Cel care a fost Miel pentru noi,si sa mancam miel in bucuria Pastelui,si sa nu facem mielul prajit ,Paste.
                          Un Paste cu bucurie in suflete si cu miel gustos!
                          P.S. Meister Hriberiu,ce sens are dom'le sa scoti mirosul de miel(nu de oaie)daca mananci miel?Ca se fragezeste si se aromewaza,e perfect,dar sa ii scoti mirosul...parca vrea cineva rata pe varza cu gust de gaina,sau somn cu gust de guvid!Stii ce bine se intelege Grasa de Cotnari cu mielu'?

                          Comment


                          • Stii vorba aia, cui nu-i place treaba lui !!!
                            Cat de cat se scoate putim mirosul de miel(oaie)suntem mai pretentiosi, este vreo problema !!!...nu-ti fa tu griji ca o sa mancam dupa reteta domnului Hriberiu, suntem neamuri de retete culinare....
                            sigpic
                            Maică, ce mafioți de treabă !!!

                            Comment


                            • sunt multi carora le place carnea de miel, da` nu si mirosu`.
                              sigpic42.453.149

                              Comment


                              • celor care nu le place sa manance cand sant raciti asa nu simt mirosul
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google