If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ce sa mai zic.....sunt pregatit sa ma bat si cu americanii pentru aceste feluri de mancare !!!
Tare mai prieteni, va multumim foarte mult ptr tot ce scrieti p'acilea....
Multumim mult si va asteptam in continuare....Zii mai....
Reteta asta e si in "Ciocoii vechi si noi" si o stiu,nu am preparat eu mielul ci tatal meu;jarul e ceva mai mult de 4-5 cm,in burta se baga ceapa verde,patrunjel si tot felul de mirodenii,in locul matelor,iar pielea se unge cu pamant galben inmuiat,ca sa nu se arda pielea si carnea.Si intr-adevar se astupa totul cu pamant.Dar nu mi-a placut asa mult ca sloiul.In plus,mielul la groapa merge facut in mijlocul naturii la o iarba verde ceva,sloiul merge acasa la o masa de-asta mai rustica asa si are avantajul ca nu trebuie sa conduci dupa aceea!
Ar trebui ca toate aceste postari sa se incheie cu vorba dr.Hriberiu:Zii,mai!
Si reteta din seara asta: saramura din piept de pui.
Ingredientul necesar, cred ca v-ati dat seama , este piptul de pui. Pieptul se taie gen cotlet si se face la gratar. Intr-o tigaie se caleste o ceapa si vreo 4-5 ardei grasi(diverse culori-pt aspect) taiati pestisor, sau fasii si ardei iute taiat marunt. Se adauga apa cat sa fie acoperiti pe jumate si se pun pe foc. Se asteapta sa scada si se adauga din nou apa si pieptul de pui. ideea e ca pieptul sa prinda gustul de legume.
se serveste cu mamaliga.
pe frigul asta mai merg oare niste jumari?
eu le-am facut si au mers unse!
Jumari de fleica cu ciuperci
Timp de preparare:
60 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
-500 g. fleica
-350 g cuiuperci taiate
-500 g. varza tiata
-1-2 cepe de marime medie
-200 ml vin alb
-100 ml ulei
-sare si piper, marar, cimbru, dafin
Mod de preparare:
Se taie fleica in jumari potrivite
Se taie ceapa si se caleste. Apoi se adauga jumarile peste care se toarna vin si putina apa. Se calesc sub capac. Se urmareste cand scade sosul si se mai adauga apa si vin.
Se taie ciupercile felii mai mari si se adauga. Se continua fierberea sub capac pana se fac jumarile..
Se prepara varza calita.
Cand jumarile sunt facute se scot pe farfurie.
Se pot servi cu garnitura de varza calita.
Fotografia este arta de a fura timpului o firimitura de clipa
Andreea Trifu
Mai tovarasi,sunt plin de sarmale cu mamaliga,de fasole cu sunca,de ciocolata cu alune,si intru aici si ma baga Hriberiu in boala cu saramura din piept de pui!Eu propun sa-i acordam titlul de doctor hriberius causa in bucatarie.Galinaceea mamii ei,cum a facut-o mai sa arate asa bine?!Hriberiule,daca erai loganista veneam la Iasi si te furam!
Sincer, cred ca am innebunit, dupa 40 de ani o dat arta gatitului in mine de ma dat pe spate....si multe alte chestii pe care nu le-am facut cand eram mai tinerel....masini etc....
am innebunit !!!
Ma bucur mai tovarase Bbogdan ca-ti place pe la noi la LCDeva....sunt multi care nu ne prea inghit, dar io zic ca ei nu stiu ce pierd alaturi de mafiotii LCDeva....corect, d-nule Bbogdan !?
Azi am servit friptura de pui cu cartofi taiati felii, cu mujdei de usturoi si bineinteles, nelipsita mamaliga facuta in ceaun de fonta !!!..iar la final 2 beri Tuborg....Doamne, da bine este
p.s. scuze de foto...altadata...mi-a fost foameeee
Ieri am facut dimpreuna cu fimeia "musaca de cartofi si carne tocata", reteta luata de pe net, a iesit superbun! In seara asta am prajit macrou si l-am mancat cu sos de smantana si usturoi. N-am cu ce sa fac poze, macar dau idei bucatarilor dedicati!
Nu-ti fa probleme, cred ca trecem la peste pe saptamana viitoare, sigur !!!
De abia astept sa fac peste, retete fel de fel....sau astept idei de la Seful bucatarilor, tovarasul Hriberiu
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment