Ei, acu ai ocazia sa pui mana sa faci si tu dupa retetele noastre de "papa"....
Retete Culinare si ce mananca Mafiotii
Collapse
X
-
Se culeg prunele, se pun fructele( prune sau caise) intr-un vas care desigur la tara e un ditamai butoiul si se lasa acolo o perioada la fermentat. Dupa ce fermenteaza se pun intr-un cazan special, la fiert, iar aburii care se degaja condenseaza si rezulta tuica. Palinca se face din tuica rezultata, fiarta inca o data in instalatia aia (cazanul de tuica) si iese mai tare decat tuica....
Originally posted by vasile78 View PostAia nu-i tuica... e febra!sigpic
Maică, ce mafioți de treabă !!!
Comment
-
si citricul este bun
Copacul este cultivat predominant in insula Chios, iar in Grecia exista doua tipuri de mastika, unul dintre ele numindu-se chiar Mastichato Chiou sau Chios Masticha. Acest tip de mastika este un brandy la baza si este servit ca digestiv, mergand mana in mana cu deserturile pe baza de migdale. Acest tip de mastika este mai buvabil, avand un miros dulceag, similar cu cel a lemnului dulce, pe cand celalt tip de mastika este mai aspru, semanand cu ouzo la aroma.
Termenul de „mastika” este folosit cu predominanta in zona sud-balcanica pentru orice bautura pe baza sau aromata cu anason. Mastika este considerata bautura nationala a Republicii Iugoslave a Macedoniei, se imbuteliaza la aproximativ 45% si este obtinuta prin distilarea unor fructe ca strugurii, smochinele, prunele sau stafidele.sigpic
Comment
-
Originally posted by costelHD View Postsi citricul este bun
Copacul este cultivat predominant in insula Chios, iar in Grecia exista doua tipuri de mastika, unul dintre ele numindu-se chiar Mastichato Chiou sau Chios Masticha. Acest tip de mastika este un brandy la baza si este servit ca digestiv, mergand mana in mana cu deserturile pe baza de migdale. Acest tip de mastika este mai buvabil, avand un miros dulceag, similar cu cel a lemnului dulce, pe cand celalt tip de mastika este mai aspru, semanand cu ouzo la aroma.
Termenul de „mastika” este folosit cu predominanta in zona sud-balcanica pentru orice bautura pe baza sau aromata cu anason. Mastika este considerata bautura nationala a Republicii Iugoslave a Macedoniei, se imbuteliaza la aproximativ 45% si este obtinuta prin distilarea unor fructe ca strugurii, smochinele, prunele sau stafidele.
Comment
Comment