Originally posted by NCDHD
View Post
Retete Culinare si ce mananca Mafiotii
Collapse
X
-
MRV-ule, salivezi din plin la bunatatile lu' Nasu' !
Originally posted by costelHD View Postcu cine !sigpic
Maică, ce mafioți de treabă !!!
Comment
-
Comment
-
Tocmai am terminat de facut o ciorba de burta, am folosit un rasol de porc in loc de vita (nu l-am pus tot, putina carne si cioricul, restul l-am mancat cu usturoi). A iesit foarte bun (totusi iese mai bun cu rasol de vita), nu am o reteta anume, doar consult multe retete de pe net si o aleg pe cea mai convenabila...
Comment
-
Cinste tie !
Uite si reteta mea...made in Hungary !
Ciorba de burta
Ingrediente:
BURTA DE VITĂ -2 KG
2 MORCOVI
JUMATATE DE CEAPĂ
ARDEI GRAS -1 BUC(GOGOSAR MURAT)
ARDEI CAPIA ROSU -1 BUC.
FRUNZA DAFIN - 2,3 BUC.
ARDEI IUTE - 2 BUC.
CUBURI VITA - 3 BUC.
USTUROI -2 CĂPĂŢĂNI
6 OUA
6 LINGURI DE FĂINĂ
SMĂNTÂNĂ – 5OO GR.
Burta se fierbe inainte cu o lingura mare de sare,boabe piper 10 bucati,frunza de dafin si jumatate de lingura mica de sare de lamaie(daca burta este de culoare neagra). Se fierbe bine(se incearca cu lingura sa se rupa bine).Apoi burta se scoate intr-o sita si dupa ce se raceste se taie felii.
Morcovii se razuiesc bucati potrivite,ceapa se taie bucati mici,ardei gras se taie bucati mici si ardeiul kapia la fel.Dupa ce se taie toate se baga in oala,se adauga ulei sa acopere toate legumele si se calesc pana se schimba culoarea.
Se adauga apa jumatate de oala ,se pune 2 frunze de dafin,ardeiul iute se taie bucati marunte si o lingura jumatate de sare dupa care se pun toate in oala plus 3 cuburi de vita ptr gust.
Se lasa la fiert si cand da in clocot se aduga burta oparita si se fierbe pana burta se taie cu lingura(sa nu fie tare).
MAIAUA
Usturoiul curatat, 2 capatani,se preseaza in sita cu 6 galbenusuri de oua,cu 6 linguri de faina alba si 500 gr. de smantana apoi se amesteca toate.Se ia apa din oala fiarta si se amesteca cu continutul pana se face o pasta omogena.
In oala se completeaza cu apa rece cantitatea care ati luat-o pentru a face pasta, deci se adauga 3 polonice din oala.Dupa ce sa facut pasta, se goleste prin sita in oala, se tine in continutul oalei si se amesteca 10 secunde,se scoate afara sita si se apasa continutul pana nu mai curge,apoi usturoiul ramas se arunca.Apoi se amesteca cu lingura de lemn tot timpul si se adauga 2 linguri de otet si sare, dupa gust.se amesteca in continuare pana apare o spuma deasupra ciorbii de culoare alba,spuma se ia cu o lingura pana ramane numai uleiul de deasupra ciorbii.
Se adauga o cana de apa dupa grosimea ciorbii.sigpic
Maică, ce mafioți de treabă !!!
Comment
-
Tocanita de pui cu smantana
Ingrediente pt. sos :
carnita de pui
2 cepe mijlocii
2 ardei grasi(iarna eu folosesc pasta de gogosari cu rosii, productie proprie)
2-3 rosii decojite
sare, piper dupa gust
smantana cca 400 gr
2-3 linguri faina
boia sau crema de paprika sau crema de gulas
facultativ foaie de dafin (daca va place gustul)
Pt. galuscute:
faina de grau 300 gr (suficient ptr.4 persoane )
2 oua
1 lingurita mare de rama, unt
2 praf de sare
1 pahar apa
Preparare:
Se taie ceapa,ardeii cubulete si se calesc in aproximativ 50 ml ulei (se poate cali si cu 1 lingura de untura).
Se adauga bucatile de carne de pui ,piperul,sarea si rosiile taiate cubulete sau felii mai subtiri se amesteca cam 2-3 minute sa se patrunda si se adauga poprica (boia) 1 lingurita si se pune apa cat sa acopere bucatile de carne ,se acopera si se lasa la fiert.
Daca carnea nu e fiarta si sosul a scazut se mai adauga apa. Cand carnea a fiert se prepara un amestec de 2-3 linguri faina cu 400 gr smantana, care se subtiaza cu un pic de apa si se toarna peste carne. Se lasa la fiert pana se ingroasa un pic (2-3 clocote).
Galuscutele se fac in felul urmator :
Se amesteca faina cu cele 2 oua , cu lingurita de rama,si cu apa, frecand bine sa nu ramana cocoloase ,se adauga si sarea .
Aluatul obtinut terbuie sa fie un pic mai moale dar sa nu curga. Intre timp se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe se rup galuscutele.
Cand sunt fierte ele se ridica la suprafata. Se strecoara, se spala sub jet de apa, se pune in farfurii si peste ele se pune din abundenta sosul de mai sus.sigpic #
Comment
Comment