Retete Culinare si ce mananca Mafiotii

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vin la Galati daca faci asa ceva ..... Culinarele mele preferate !

    p.s. Pilaful cu sos de la gaina ??

    Comment


    • Pe care ...cel din dreapta sau din stanga,la mijloc este cocosul
      Last edited by costelHD; 7 November 2011, 00:01.
      sigpic

      Comment


      • @ROY, pilaf cu sos n-am mancat niciodata, eu prajesc carnea inainte de a o pune in pilaf,
        nea costele, da si matale ce te lasa inima... da-mi cocosul sa iasa pilaful galben )

        Comment


        • Si cine te retine vasile78
          sigpic

          Comment


          • @ Vasile ,eu am vrut sa ma exprim cumva mai "academic" ,dar,cred ca ai inteles unde bateam eu ....

            Comment


            • Originally posted by costelHD View Post
              Pe care ...cel din dreapta sau din stanga,la mijloc este cocosul
              Interesant doar 1 cocos la doua gaini ....restul la harem?
              sigpic

              Comment


              • Originally posted by vasile78 View Post
                @ROY, pilaf cu sos n-am mancat niciodata, eu prajesc carnea inainte de a o pune in pilaf,
                nea costele, da si matale ce te lasa inima... da-mi cocosul sa iasa pilaful galben )
                Usurel, mai suntem si noi !!!
                sigpic
                Maică, ce mafioți de treabă !!!

                Comment


                • Asa cum v-am promis, asa am si facut, reteta foarte buna de "POALE ÃŽN BRÂU"
                  Ingrediente
                  500 g branza dulce
                  700 g faina
                  4 oua
                  200 g zahar
                  un pahar apa
                  un pahar ulei
                  un cub drojdie
                  100 g stafide
                  coaja de la o lamaie

                  Mod de preparare
                  Poale in brau sunt de fapt niste placinte moldovenesti cu branza dulce deosebit de gustoase.
                  Sepune faina intr-un vas incapator si se face o mica groapa in mijlocul ei. Acolo am pus cubul de drojdie faramitat si apa calduta. Am amestecat usor pentru a dizolva drojdia si apoi am adaugat paharul cu ulei, cele 100 g de zahar, o parte din coaja de lamaie si doua oua. In amestecul format am incorporat treptat faina pana cand am obtinut un aluat elastic si nelipicios. Aluatul l-am framantat energic cateva minute, apoi l-am pus intr-un loc calduros si l-am lasat sa creasca pana cand si-a dublat volumul.
                  Cand acesta s-a dublat am presarat faina pe blatul de lucru si am inceput sa intind aluatul cu un sucitor pana am obtinut o foaie de grosimea unui deget. Am taiat foaia de aluat in bucati patrate (de aproximativ 15 cm) si a venit momentul pregatirii compozitiei pentru umplutura. Am pus intr-un vas branza dulce, stafidele, un ou, 100 g zahar, cealalata jumatate de coaja de lamaie si le-am amestecat bine. Apoi, se ia cate o lingurita din umplutura si se pune in fiecare patrat de aluat, apoi se impaturesc colturile, apasand usor cu degetul pentru a fi sigura ca placinta nu se dezlipeste, si astfel obtinem forma de poale in brau.
                  Placintele cu branza se pun intr-o tava de teflon (daca nu, punem hartie de copt sau tapetam cu grasime si faina). Trebuie sa avem grija sa lasam spatiu cam de un centimetru intre placinte deoarece vor mai creste. Batem un galbenus si ungem fiecare placinta in parte, apoi mai lasam placintele la crescut in tava inca zece minute.
                  Incingem cuptorul si bagam placintele pentru o jumatate de ora la foc mediu.
                  Mod de servire
                  Dupa ce s-au rumenit frumos putem sa le pudram cu zahar (eu am preferat sa le las asa cum au iesit din cuptor).

                  Fotografiile retetei............merge Forumul asta de toata minunea
                  Attached Files
                  Last edited by NCDHD; 8 November 2011, 18:53.
                  sigpic
                  Maică, ce mafioți de treabă !!!

                  Comment


                  • Vai di mini si di mini ce pregateste nea kenjiro it lasa gurita apa.

                    Comment


                    • Baza pentru retete.
                      A murit in scop nobil. M-am pregatit de post.
                      Attached Files

                      Comment


                      • Jumi Juma .....
                        sigpic
                        Maică, ce mafioți de treabă !!!

                        Comment


                        • Pe lung sau pe lat?

                          Comment


                          • Pe lung.....
                            sigpic
                            Maică, ce mafioți de treabă !!!

                            Comment


                            • Mie da-mi te rog urechile, ratul si "adidasii" ca sa fac o racitura... mmm, iar incepe sezonul de ingrasare.

                              Comment


                              • Racitura de cocos (de curte) + piept de curca (e mai fraged ca ala de curcan) umplut e o idee de reteta. Poze n-am, ca am data gata tot ce s-a gatit.

                                Mai rau e ca vinul nou nu vrea sa fiarba prea repede, cred ca-l prinde Craciunul tot jumatate must.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google