Bravo, arata super bine!
Retete Culinare si ce mananca Mafiotii
Collapse
X
-
Tocană pedelistă cu ciolan à la Băse
Ingrediente:
- Un popor mare, necopt, fără miez;
- Mult ciolan;
- Trei, patru partide mari şi câteva mai mici de diverse culori;
- O blondă de Pleşcoi;
- Un vârf de boc;
- O legatură mare de servicii secrete cu urechi fine;
- O curte constituţională moale şi bine fragezită;
- Câteva cozi de procurori;
- Doua, trei sindicate stafidite;
Condimente:
- Apă de ploaie;
- Praf în ochi;
- Gargară măcinată;
- Zeamă de baliverne;
- Tupeu vărsat;
Mod de preparare:
I.
- Se taie poporul în două părţi, una bună şi una rea; apoi fiecare bucată se taie în două, una bună, una rea şi tot aşa până se formeaza bucăţele mici ce pot fi mâncate dintr-o înghiţitură.
- Se separă apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienţi, profesorii de studenţi, copii de părinţi, graşii de slabi şi se lasă la decantat până se ridică la suprafaţă uscăturile; acestea se culeg cu atenţie şi se pun deoparte într-un recipient călduţ;
- Din restul se taie 25%, se scoate vlaga şi se pune la foc mic, cu zeamă de baliverne şi cu praf în ochi, să nu se prindă;
- Se acoperă cu un capac mare ca să nu răsufle şi din când în cînd se stinge cu puţină apă de ploaie.
II.
- Separat se ia un partid portocaliu şi se intoarce de pe stânga pe dreapta;
- Apoi se împănează pe toate părţile cu bucăţele tăiate din celelalte partied;
- Se presară deasupra uscături, iar peste se pune vârful de boc şi blonda de Pleşcoi cu ciolanul în gură şi se lasă la dospit.
III.
- Celelalte partide se toacă mărunt împreună cu sindicatele şi se învelesc cu servicii secrete;
- Apoi se freacă bine cu cozile de procurori, se trag în ţeapă şi se păstrează la racoare.
- Din când în când se gustă şi se reevaluează.
IV.
- Se aşeaza partidele într-un parlament din teflon cu mânere; cel portocaliu se pune cu grijă în mijloc; pe lângă el se mai presară două, trei partied mici şi bine frăgezite;
- Restul de partide se presară după gust;
- Se dă totul prin curtea constituţională şi se înveleşte cu gargară măcinată.
V.
- Se aşează totul peste poporul deja bine dinstuit şi se dă la copt;
- Din când în când se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda şi uscăturile de deasupra, iar peste restul se toarnă zeamă de baliverne cu tupeul vărsat.
VI.
- Se serveşte rece, pe stomacul gol, în piaţă.
- În caz de probleme digestive sunaţi la 112.
Poze nu pun ca mi-e greata
Comment
-
Si acu ceva papa....ieri am pregatit chiftele cu cartofi natur, aripioare de pui crocante si picante.... iar in seara asta, fasole " frecata " cu mamaliga si gogonele.....bun tare !!!Attached Files- Imagine2567.jpg (194.4 KB, 20 views)
- Imagine2569.jpg (107.2 KB, 18 views)
- Imagine2570.jpg (237.3 KB, 18 views)
- Imagine2572.jpg (210.2 KB, 20 views)
- Imagine2563.jpg (276.0 KB, 19 views)
- Imagine2574.jpg (200.5 KB, 19 views)
- Imagine2578.jpg (209.5 KB, 17 views)
- Imagine2576.jpg (88.8 KB, 17 views)
- Imagine2573.jpg (196.7 KB, 17 views)
sigpic
Maică, ce mafioți de treabă !!!
Comment
-
Reteta sos tsatsiki:
Castravetii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca cu un praf de sare cu castravetii rasi si se lasa la scurs cca 15 min.
Se mai storc putin si in mana, se amesteca cu uleiul, iaurtul, usturoiul pisat, mararul, sarea, piperul, chimenul si zeama de lamaie.
Eu prefer castravetii dati prin razatoarea mica si fara chimen. O tuica tare o recomand cu caldura langa tot ce inseamna prajeala.
Comment
-
Multumesc secretare pentru harbuzu muratsigpic
Comment
-
Daca este, dau....daca Nu este, Nu dau...acu a fost !!!
Si ciorba de azi !!! buna tare !
Ciorba de vacuta !
INGREDIENTE
1 kg carne de mânzat
1 ceapă
2 morcovi
1 gogoşar rosu(kapia)
1 pastârnac
1 telina
200 gr varză
1 brocolii
1 gulie
1 pungă zarzavaturi pungă(mazăre, conopidă, varză)
Se taie carnea cubuleţe, se pune la fiert(opăreşte) se schimbă apa dupa 20 de min., dupa schimbarea apei se adauga 1 lingură mare de sare şi un cub de vită. După ce sa fiert carnea se face următoarea operaţiune : in altă oală se căleste morcovul, ceapa, ţelina, gogoşarul, păstârnac, cu ulei.După ce sa călit, se goleşte in oala cu carnea fiartă, si se lasa la fiert aproximativ 10 minute, după care se adaugă celelalte legume din pungă.
După care se fierbe aproximativ 25 de minute si se adaugă bulion după gust( 3, 4 linguri mari).
Va urez, pofta buna !!!sigpic
Maică, ce mafioți de treabă !!!
Comment
Comment