da el este dar pe unde umbla ca nu prea il vad
Retete Culinare si ce mananca Mafiotii
Collapse
X
-
-
referitor la ceafa de porc in clisa-as vrea sa pomenesc de friptura de miel in sloi,care se face cam asa(din memorie,ca ultima am facut-o acum vreo zece ani):se taie mielul sau carlanul -cat mai gras-in bucati mari,cam la marimea oaselor,adica fara taierea oaselor ci doar la articulatii,se arunca acolo intr-un ceaun cu un litru de ulei,cu usturoi(cam o capatana)si un litru-doi de apa,plus sare ,cimbru,piper,si se fierbe bine.Rezulta o friptura in sloi,Hriberiu poate da mai multe amanunte poate,care necesita mult vin,de preferinta roze si care se serveste cu diferite garnituri.Ultima data era cu niste cus-cus,un amestec de orez cu nu stiu ce ,e o mancare turceasca .Constient fiind de neindemanarea mea in ale retetelor si descrierea lor,si stiind ca eu fac mancare dupa inspiratie,adica fara retete stricte,va invit pe cei mai priceputi sa incercati.Nu am mancat vreodata friptura mai buna.Vinul era de acasa,un roze asa cum am mai spus.Plus ceva care suna cam asa:
Sa nu uit.E cel mai puternic afrodisiac cunoscut de mine.Asa ca nu mancati fara sa aveti nevasta pe acasa ca va puneti vecinii in cap!
Comment
-
Kenjiro,sloiul e un regionalism din Moldova,dupa ce se raceste putin sucul ala de la carne se sleieste putin dar e foarte bun.Sper ca ai ras de cuvantul sloi si nu de reteta,adica de felul "savant"in care am dat-o tiparului!Si Faramita e cel mai tare!
Comment
-
Cea mai gustoasa metoda de preparare pt miel-carlan-oi-etc este in lut, gatit acum vre-o 7-8 ani.
Se sapa o groapa adanca cam de jumate de metru, sa incapa bine animalul,se face foc in groapa, sa se faca jar bun.
Se curata animalul de partile interne (stomac, mate, alea alea) care se indeparteaza. Capul si blana nu se indeparteaza, se lasa pe animal !
Stomacul se umple cu ingrediente, dupa gust: ceapa, sare, piper, catei de usturoi, mere taiate, prune uscate, ficatei de pui, de porc, etc si se coasa burta.
Se aranjeaza stratul gros (4-5 cm) de jar in forma de cuva la fundul gropii, se acopera cu un strat de 1-2 cm de pamant.
se introduce animalul preparat in groapa, la jar si se acopera groapa cu pamant, fara a se batatori(afanat)
se lasa timp de 6-8 ore dupa care se scoate cu grija, se curata exterior de blana, cap, coada, copite.
se taie portii si se serveste.
in timpul asta de 6-8 ore se poate consuma alcool dupa preferinta ca sa mareasca pofta de mancare.
Pofta buna sii ZII MAIIII......sigpic42.453.149
Comment
Comment