Cafeneaua Galateana, Chat Galatean

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• "cum gandeste un greiere"

Hai buna dimineata! Si pentru ca n-a dat startul nimeni pe-aici, ma incumet eu sa citez dintr-un mesaj primit :

"CUM GANDESTE UN GREIERE :
    M-am trezit luni si m-am gandit marti sa ma duc miercuri la munca....Da` cand am vazut joi ca vine vineri am zis ce dracu sa caut sambata la munca...cand duminica e zi libera!"
    Attached Files
    Loganist far'de Logan

Comment

• neata si tie ELI! la mine e Duminica de un an si parca maine vine iar Duminica, si poimanie la fel si o tin tot asa
      eu mi-am luat concediu prenatal pentru subnutriti
      lipsa text

Comment

• Buna dimineata loganisti! Si bineinteles ... Happy Valentine's Day!

Comment

• Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a dragostei

Apropos de ziua de azi ....Iubirea poate fi sarbatorita oricand, eu insa am sa va spun pe 24 Februarie, "iubiti-va mult"in incercarea de a pastra si valorifica traditia romaneasca
          Fiu al babei Dochia " Dragobetele" era sarbatorit pe 24 februarie. Sarbatoarea de Dragobete este echivalentul romanesc al sarbatorii Valentine's Day, sau ziua Sf. Valentin, sarbatoare a iubirii.
          Probabil ca 24 februarie insemna pentru omul arhaic inceputul primaverii, ziua cand natura se trezeste, ursul iese din barlog, pasarile isi cauta cuiburi, iar omul trebuia sa participe si el la bucuria naturii.
          Entitate mitologica asemanatoare lui Eros sau Cupidon, Dragobetele se diferentiaza de blajinitatea Sf. Valentin din traditia catolica, fiind un barbat chipes, un neastamparat si un navalnic.
          Preluat de la vechii daci, unde Dragobetele era un petitor si un nas al animalelor, romanii au transfigurat Dragobetele in protectorul iubirii celor care se intalnesc in ziua de Dragobete, iubire care tine tot anul, asa cum si pasarile " se logodesc" in aceasta zi.

In aceasta zi satele romanesti rasunau de veseliea tinerilor si de zicala: Dragobetele saruta fetele. Sunt multe credintele cu referire la Dragobete. Astfel se spune ca cine participa la aceasta sarbatoare avea sa fie ferit de bolile anului, si mai ales de febra, si ca Dragobetele ii ajuta pe gospodari sa aibe un an imbelsugat. Imbracati de sarbatoare, fetele si flacaii se intalneau in fata bisericii si plecau sa caute prin paduri si lunci, flori de primavara. In sudul Romaniei , in zona Mehedinti, fetele se intorceau in sat alergand,obicei numit zburatorit, urmarite de cate un flacau careia ii cazuse draga. Daca baiatul era iute de picior si o ajungea, iar fata il placea, il saruta in vazul tuturor.Sarutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an, sau chiar mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru comunitate pentru a afla ce nunti se mai pregatesc pentru toamna.
          ......
          Deci in aceasta zi de Dragobete, varianta romaneasca a Sf. Valentin,

IUBITI-VA MULT

Detalii si obiceiuri de dragobete
          Loganist far'de Logan

Comment

• Mda...neata si Happy Balentine's Day

O zi usoara si calduroasa stimati colegi de suferinta
            sigpic

Comment

• ziua buna....bine zis valeriu happy ballantine`s day
              amr 3 zile si vine concediuuuuuuuuuuuuuu

Comment

• Buna dimineata! Unde este cafeluta? Domnule patron va rog o cafeluta cu ciocolata!
                Attached Files

Comment

• Neata colegii...o zi perfecta va doresc.
                  Doamne-ajuta.
                  sigpic

Comment

• Buna dimineata inca o data!
                    ...
                    Desi nici macar atat n-am sa mai scriu pe acest forum, in curand!

Comment

• Originally posted by aida View Post
                      Buna dimineata! Unde este cafeluta? Domnule patron va rog o cafeluta cu ciocolata!
                      Buna dimineata tuturor! Multumesc pentru cafea aida! In sfarsit, cineva imi ofera si mie o cafea. Frumos gest!

Comment

• diminetile cafengiilor

neata cafengiilor! azi m-am trezit cu fata la perna cu mana pe cafea si cu gandul la forum
                        Attached Files
                        lipsa text

Comment

• seara buna lume...cam multa liniste pe aici..o fi din cauza gerului?

Comment

• Neata again...e scump scrisul
                            PS...era un banc simpatic zis de Relu la o intalnire...
                            Cica la onomastica de 7 ani a copilului, acesta scoate si el primul sunet...
                            Tatal nedumerit:
                            - Bine mai baiatule pana la 7 ani de ce nu ai vorbit deloc?
                            -Tata...daca nu am avut nimic de zis...
                            Last edited by valeriuciprian; 16 February 2011, 00:27.
                            sigpic

Comment

• Buna dimi!Chef de munca 0.O zi buna va doresc si spor la munca.

Comment

• Buna dimi. O zi buna o fi, dar chef de munca...nieh...
                                Niciodata sa nu speri, dar fara speranta si dorinta nu exista viata!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google