Si cand ne gasim ne scuipam sau ne ciocnim ?Asta-i intrebarea.
Cafeneaua Galateana, Chat Galatean
Collapse
X
-
Originally posted by valeriuciprian View PostPai de tine e mai simplu...ca e mai dezvoltata comunitate rolutistilor in apropiere.
Da...neata si de la mine...zile pline am mai avut
dar preturile sant destul de mari inca
sper sa ne reintalnim la Brasovsigpic
Comment
-
Originally posted by ice View Postsper sa ne reintalnim la Brasov
Azi mi-au venit lanturile textile ...maine plec pe Himalayasigpic
Comment
-
Buna dimineata! Astazi la oferta - cafeaua turceasca – se prepara folosind o cafea foarte fin macinata si bine prajita. Una din variante (utilizate pe Insula Ada-Kaleh) este urmatoarea: se pune apa intr-un ibric de cupru cositorit pe dinauntru. In apa rece se pune cate o lingurita de cafea pentru fiecare ceasca, fara sa se agite, cafeaua ramanand la suprafata apei. Se pune peste cafea cantitatea de zahar dorita si se pune pe foc nu prea intens. Pe masura ce se incalzeste apa, are loc umectarea firelor de cafea, care se lasa treptat la fund. Intre timp se dizolva si zaharul. Cand incep sa se degaje bule de aer din apa, granulele de cafea sunt aduse la suprafata si se umfla in partea de sus a ibricului. Dupa unii, in faza aceasta se ia de pe foc si se adauga putina apa rece, lasand sa stea 1-2 minute. Dupa altii se dau 2-3 clocote. Se serveste fierbinte in cesti mici. Prepararea cafelei se poate face mai repede in baie de nisip.Attached Files
Comment
Comment