de pofta de clatite
Carciuma da' Pitesti ...discutii libere
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Neatza! Treeeeezireaaaa...
Ce face baieeetziiii
Am venit cu cafeaua, cine mai doreste?
Comment
-
cafea cu aroma de loganari
- Afla cum sa transformi rutina prepararii cafelei intr-o adevarata desfatare, citind cateva sfaturi, care te vor ajuta sa-ti prepari cafeaua pe care o doresti.
Va veti convinge ca secretele constau nu atat in componente cat in felul in care se prepara, in rabdare, in daruire, in acea atentia la detalii ...
- Dozarea
Unul dintre pasi cei mai importanti in prepararea unei cafele bune este folosirea proportiei potrivite de cafea si apa.
Aceasta proportie difera in functie de reteta folosita. Cele mai bune dozari se produc prin combinarea mai multor tipuri de cafea din diferite parti ale lumii. Proprietatile si caracteristicile lor variate se combina pentru a asigura un echilibru de buchet si aroma.
Amestecurile de varietati Arabica pura tind spre o cafea mai moderata si mai aromata, in timp ce amestecurile de Arabica si Robusta au o pulpa mai bogata si o aroma mai puternica.
- Prospetimea
Ca in cazul oricarui produs alimentar, si in cazul cafelei este de preferat sa se consume prospata. Oxigenul, caldura, lumina si umezeala sunt principalii factori care duc la scaderea calitatii cafelei. Pentru a pastra prospetimea cafelei, aceasta trebuie:
tinuta intr-un recipient, opac, inchis ermetic si la temperatura camerei.
Nu este indicat, in cazul cafelei folosite zilnic, pastrarea acesteia in frigider sau congelator, intrucat aerul cald patruns in recipient la fiecare utilizare condenseaza.
Cafeaua boabe se patreaza proaspata mai mult timp decat cea macinata, deoarece suprafata de contact cu oxigenul este mult mai mica. De aceea pentru rezultate cat mai bune cafeaua trebuie macinata inainte de utilizare.
- Macinarea
Pentru fiecare metoda de preparare a cafelei, este necesar un grad diferit de macinare, intrucat gustul final al cafelei este influentat de timpul in care apa si cafeaua sunt in contact direct.
In cazul in care se pregateste cafeaua cu o cafetiera, aceasta trebuie macinata mai mare, deoarece timpul de contact dintre apa si cafea este de aproximativ patru minut.
In timp ce cafeaua pregatita pentru cu un expresor trebuie sa fie mai fin macinata, intrucat prepararea ei dureaza in jur de 20 secunde.lipsa text
Comment
-
Originally posted by Bleizer View Postnu e reclama ci e doar modul de preparare a cafelei, nu am pus o firma anume de cafea, doar mod de preparare
iar cele din poze sunt facute de mine(preparate si pozate)Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e
prost.
Comment
-
am poze in ziar, am castigat concursul in Ungaria de barmani preparatori
si titlul incepe asa...exkluziv italajanlat hetvegere
iar pentru fotografie am castigat diploma...Certificate of Merit - Aworded to(numele meu) on board M/V Orient Queen August 2007 For Excellent Performances at work
si la culinare si preparate de bucatarie si bar am asa...(tot o diploma)Level 2 Award in Food Safety in Cataring o sa fac poze si va aratlipsa text
Comment
-
Guvern incapabil, Loganisti capabili!
sa nu o luati in nume de lauda, dar cand veniti in Bucale aveti o cafea fierbinte si buna, doar suntem loganari!lipsa text
Comment
Comment