Cafenea Ploiesteana !! Program Non-Stop :D

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • pieton ? cum ai calcat pe bec ?
    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

    Comment


    • multam frumos cristian..
      e rau..insa..ce sa zic.. un sut inainte..cel putin in cazul meu..am ajuns mai rau ca in rocky 11"..si zic eu..ce o sa urmeze o sa fie cireasa de pe tort..oricum..multumesc frumos pt cuvintele frumoase.
      oferta din bazar este inca valabila.
      o zi buna..
      p.s.: pe cat posibil o sa incerc sa mai ajung..in ce masura..numai d-zeu stie..!!
      mai usor cu perioada impresionista cry`-ule..si cine stie..poate data viitoare.. o dai si u cu 40 la ora..mai sub limita..!! nu-i bai ca se gasesc solutii cu tot cu airbag uri" protectoare..sa te protejeze si eventual vorba melodiei..si ce masina..si ce sofer"..nu?..;)
      bafta si sa aveti grija..de voi si de cei dragi..timpul uneori se scurge mult prea repede..
      numai de bine.
      SIC CUNNECTANDO REM

      Comment


      • am trecut pe rosu in bucuresti !!!!
        Ne place viata, dimineata ne vezi in doua, ardoarea si ceata
        Stam zi de zi asa, nu ne trezi nene
        Timpu’ se scurge, nu dormii pe tine

        Comment


        • Originally posted by byby 81 View Post
          salut imi poate spune si mie cineva exact cati cm are joja de ulei la 1,4 ca am cumparat una si pare mai lunga
          mai cumnate iauzi ai dato pe linga tura asta

          Comment


          • bai fratilor pa unde se m-ai gasesc cauciucuri de iarna ?

            Comment


            • SH la padania si la buzau... noi in orice hipermarket sau magazin de specialiate. sau comenzi online. dar sa ai grija sa ceri certificat de conformitate .
              Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

              Comment


              • Originally posted by RAZVAN-005 View Post
                SH la padania si la buzau... noi in orice hipermarket sau magazin de specialiate. sau comenzi online. dar sa ai grija sa ceri certificat de conformitate .
                merci chiar nu stiam ca trebuiue sa ceri si certificat.

                Comment


                • asa zic astia ca trebuie certificat da daca ai e anu trecut ce fcoi orcum amenda de4000 lei si talonu mi s pare mult
                  vopsitorie preturi bune

                  Comment


                  • ohooooo ... ! ca am inteles de la prima postare !!!!!!!!!!!!



                    politia rutiera nu poate stabili tipul anvelopei si nu poate aplica sanctiuni doar daca sunt in echipaj mixt cu RAR si va opreste pe un drum acoperit cu gheata sau polei


                    HAI SA MAI LUMINAM LUMEA
                    Potrivit calculelor gândul, probabilitatea ca un şofer să fie amendat de poliţie, începând cu 1 noiembrie, dacă nu are anvelope de iarnă prevăzute cu simbolurile M şi S este foarte mică, dat fiind faptul că organele statului nu deţin suficient de multe echipe de verificare. Registrul Auto Român (RAR) deţine, la nivel naţional, doar 44 de autovehicule-laborator cu care echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi ai RAR, vor verifica dacă anvelopele corespund cu noua legislaţie, valabilă de luna viitoare.

                    Aceste laboratoare mobile controlează şi în prezent starea tehnică a maşinilor în trafic, iar de la 1 noiembrie vor verifica şi anvelopele, pe drumurile cu zăpadă, polei sau gheaţă. Pentru a verifica anvelopele, echipajele mixte Poliţie-RAR vor folosi câte un şubler şi un cric special.



                    "ÃŽn oraşele-reşedinţă de judeţ, RAR are câte un autovehicul pentru verificarea funcţionării tehnice a autovehiculelor din trafic. Sunt 44 de astfel de laboratoare. De la 1 noiembrie, aceste laboratoare vor putea verifica inclusiv anvelopele. ÃŽn cadrul laboratorului există, pe lângă un PC portabil conectat la internet pentru a verifica identitatea vehiculului, şi un şubler şi un cric special, pentru a verifica înălţimea profilului anvelopei. Cu acestea se poate măsura înălţimea profilului anvelopei în trei puncte situate la distanţe egale de pe circumferinţa anvelopei", a explicat pentru gândul Stancu Sotir, preşedintele-director general al Registrului Auto Român (RAR).

                    Presupunând, prin absurd, că echipajele mixte vor lucra non-stop, inclusiv sâmbăta şi duminica, timp de circa 120 de zile, în perioada noiembrie-februarie, acestea nu vor putea verifica mai mult de 253.440 de autovehicule, conform calculelor gândul. Asta înseamnă mai puţin de 14% din parcul auto care se presupune că nu ar avea cauciucuri de iarnă. Calculul a fost făcut ţinând cont că există doar 44 de laboratoare mobile ale RAR, care pot verifica (inclusiv) anvelopele, iar durata medie a unei verificări este de circa 30 de minute. Calculul a ţinut cont şi de faptul că o treime din parcul auto (1,8 milioane autovehicule) se presupune că este deja dotat cu anvelope de iarnă, după cum estimează specialiştii citaţi marţi de gândul, şi că o altă treime va fi inactiv pe timp de iarnă.


                    Citeşte şi De ce nu sunt obligatorii de la 1 noiembrie anvelopele de iarnă "obligatorii". Unde iei amendă dacă mergi cu cauciucuri de vară






                    "ÃŽmpreună cu cei de la Registrul Auto Român (RAR) vom face echipe mixte pentru verificarea anvelopelor. Dacă cei de la RAR vor spune că nu este anvelopă de iarnă, noi vom da amenzi. Echipele vor acţiona la începutul tronsoanelor cu gheaţă, zăpadă sau polei. Vom face filtre în aceste zone şi îi vom atenţiona pe conducătorii auto că urmează o porţiune cu gheaţă, zăpadă sau polei", a declarat pentru gândul Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

                    "Nu ne propunem să amendăm toate maşinile. Importantă e siguranţa în trafic"

                    ÃŽntrebat dacă cele 44 de laboratoare mobile sunt suficiente pentru a controla întregul parc auto de 5,4 milioane autovehicule, din care 5,2 milioane autovehicule au, fiecare, "masa totală maximă autorizată" sub 3,5 tone, reprezentantul RAR a spus că "un control nu trebuie să cuprindă toate vehiculele, ci doar pe cele care se deplasează", adăugând că foarte multe nu circulă pe timpul iernii. "Cetăţenii îşi vor echipa maşinile nu pentru că îi obligă legea, ci pentru siguranţa lor. Poliţia nu îşi propune să amendeze pe toată lumea", a mai adăugat şeful RAR.

                    Citeşte şi 10 întrebări despre cauciucurile de iarnă la care trebuie să ştii răspunsul

                    ÃŽntrebat dacă şublerul şi cricul pot fi folosite de poliţisti şi separat de cele 44 de laboratoare, Stancu Sotir spune că dispozitivele fac parte din laboratorul mobil şi nu pot fi folosite şi separat. "Verificările se vor face cu cele 44 de laboratoare", a mai spus şeful RAR.

                    Cu maşinile-laborator din dotarea RAR se poate face astfel un control complet. ÃŽn plus, maşinile oprite ar putea fi verificate şi dacă au probleme cu instalaţia de semnalizare, de exemplu.

                    ÃŽn medie, o verificare cu ajutorul laboratorului mobil al RAR durează aproximativ 30 de minute. "Durata verificării variază în funcţie de problemele găsite la maşină. Verificarea şi a anvelopei de iarnă nu va majora cu mult această durată medie de circa 30 de minute", a declarat pentru gândul Stancu Sotir, preşedinte - director general al Registrului Auto Român (RAR).

                    "Ar fi păcat să nu controlăm şi sistemul de semnalizare"

                    Oficialii RAR au declarat că la filtrele ce vor fi create autovehiculele oprite nu vor fi verificate doar din punct de vedere al anvelopelor. "Ar fi păcat, dacă tot l-am oprit, să nu ne uităm şi la instalaţia de semnalizare. Poliţistul poate cere această verificare", a mai arătat şeful RAR. El a ţinut să adauge că Poliţia va aplica amenzile, RAR oferind doar asistenţă tehnică poliţiei.

                    "Aş dori să se înţeleagă clar: noi, RAR, nu suntem puşi să amendăm. Ne dorim doar ca toţi conducătorii auto să fie cât mai responsabili, până la urmă, cu propria lor viaţă şi siguranţă în trafic", a adăugat Stancu Sotir.

                    Şeful Poliţiei Rutiere, despre gluma cu poliţiştii care verifică anvelopa "cu lupa": "Nu este o glumă, ci este un afront!"

                    Diniţă spune că deşi la nivel naţional există 3.200 de poliţişti rutieri, "aceasta nu înseamnă că de la 1 noiembrie vor ieşi pe străzi 3.200 de poliţişti şi 3.200 de inspectori de la Registrul Auto Român". Şeful Poliţiei Rutiere s-a arătat deranjat de cei care glumesc pe seama poliţiei care va verifica anvelopele de iarnă "cu lupa".

                    "Aceasta nu este o glumă, ci este un afront! Iar cel care a vorbit este un prost", a comentat Lucian Diniţă, după ce gândul i-a comunicat că un şef de servicea făcut o glumă spunând că poliţiştii vor fi nevoiţi să verifice "cu lupa" anvelopele. "ÃŽn primul rând nu este vorba de lipsă de pregătire a poliţiştilor, ci de faptul că Poliţia nu are dotarea tehnică necesară. Doar cei de la RAR au aparatura de expertizare necesară şi pot verifica înălţimea profilului cauciucului", a adăugat Lucian Diniţă.



                    "Amenzile vor fi aplicate de Poliţie dacă cel de la RAR spune că anvelopa nu este de iarnă", a subliniat şeful Poliţiei Rutiere, care a adăugat că reprezentanţii RAR mai au, în afară de cele 44 de laboratoare mobile, şi "alte dispozitive" pentru verificarea anvelopelor. "Şi acestea nu sunt doar 44, sunt mai multe", a mai ţinut să adauge şeful Poliţiei Rutiere, lucru neconfirmat de reprezentanţii RAR.

                    Ce cauciucuri sunt acceptate: "Să aibă însemnele M şi S. Nu trebuie neapărat să aibă fulg de zăpadă"

                    "Legislaţia prevede că anvelopele de iarnă trebuie să aibă simbolurile M şi S (noroi şi zăpadă). Nu este nevoie să aibă şi însemnul cu fulg de zăpadă. Doar M şi S. Cele de tip "all season" sunt acceptate, doar dacă au simbolurile M şi S", a spus Stancu Sotir.

                    gândul a scris marţi, citând reprezentanţi ai ARR, că pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, anvelopele care pe lângă expresia M plus S (Mud plus Snow) (noroi plus zăpadă) trebuie să aibă şi anumite semne, respectiv, un fulg de nea şi o creastă alpină.

                    Oficialul RAR a ţinut să arate că, din punct de vedere legal, şi anvelopele vechi de iarnă, marcate cu simbolurile M şi S, sunt acceptate de legislaţie drept cauciucuri de iarnă, dar cauciucurile vechi pot fi îmbătrânite şi îşi pot pierde din calitatea cea mai importantă - aceea de a fi moale. "Sunt însă şi persoane care au anvelope de iarnă de acum 3-4 ani, pe care le-au ţinut la umbră, cu puţină umezeală, şi care sunt corespunzătoare. Desigur, cu simbolul M şi S", a spus oficialul RAR.

                    Controversa anvelopelor "all season"

                    Un comunicat al RAR, publicat miercuri, spre prânz, pe site-ul oficial, arăta că "anvelopele all-season sau mixte nu sunt asimilate anvelopelor de iarnă". Acesta specifica faptul că, "întrucât nici în documentaţia de specialitate şi nici în legislaţia aplicabilă nu exista vreo referire la anvelopele denumite comercial <all-season>, apreciem că utilizarea unor anvelope fără marcajul care atesta utilizarea lor corespunzatoare în condiţii de iarnă este contrară prevederilor legale şi se face exclusiv pe răspunderea conducătorului auto".

                    Ulterior, la circa o oră, comunicatul a fost scos de pe site-ul RAR, care a trimis presei "o completare", care spunea că de fapt şi anvelopele all season ar fi acceptate, dacă au inscripţia M şi S. "Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG 5 /2011. Singurul criteriu care certifică faptul că anvelopa este omologată şi legală este inscripţia literelor M şi S, sub forma: M+S, M.S. sau M&S, din nou conform Ordonanţei de Guvern nr. 5/2011. Menţionăm însă că din punct de vedere tehnic anvelopa all season nu este recomandată pentru utilizarea pe tot parcursul anului în ţări cu o climă ca a României, acestea fiind destinate mai degrabă unor ţări cu o climă mai temperată", se arată în "completarea" primită de presă, de la Centrul de Relaţii cu Publicul şi Informare Presă al RAR.

                    "Textul Ordonantei Guvernului nr.5/2011, prin care se modifica Ordonanta Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, utilizeaza termenul "anvelope de iarnă", anvelope care se identifică prin utilizarea literelor M si S, sub forma: M+S, M.S. sau M&S. Anvelopele de iarnă sunt cele care respectă şi sunt omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului Europei din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum şi montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr.54, după caz", se arată în primul comunicat al RAR.

                    Anvelope de iarnă "pe toate roţile"

                    ÃŽn schimb, pe site-ul Brigăzii Rutiere Bucureşti, miercuri la prânz era postat un anunţ care spunea fix acelaşi lucru, şi anume că "anvelopele all-season (mixte) nu sunt asimilate anvelopelor de iarnă, termenul ,,all-season'' fiind doar o denumire comercială". Anunţul de pe site-ul Brigăzii Rutiere Bucureşti aduce însă şi o completare, precizând că "autoturismele trebuie dotate cu anvelope de iarnă pe toate roţile".



                    politia rutiera nu poate stabili tipul anvelopei si nu poate aplica sanctiuni doar daca sunt in echipaj mixt cu RAR si va opreste pe un drum acoperit cu gheata sau polei


                    HAI SA MAI LUMINAM LUMEA
                    Potrivit calculelor gândul, probabilitatea ca un şofer să fie amendat de poliţie, începând cu 1 noiembrie, dacă nu are anvelope de iarnă prevăzute cu simbolurile M şi S este foarte mică, dat fiind faptul că organele statului nu deţin suficient de multe echipe de verificare. Registrul Auto Român (RAR) deţine, la nivel naţional, doar 44 de autovehicule-laborator cu care echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi ai RAR, vor verifica dacă anvelopele corespund cu noua legislaţie, valabilă de luna viitoare.

                    Aceste laboratoare mobile controlează şi în prezent starea tehnică a maşinilor în trafic, iar de la 1 noiembrie vor verifica şi anvelopele, pe drumurile cu zăpadă, polei sau gheaţă. Pentru a verifica anvelopele, echipajele mixte Poliţie-RAR vor folosi câte un şubler şi un cric special.



                    "ÃŽn oraşele-reşedinţă de judeţ, RAR are câte un autovehicul pentru verificarea funcţionării tehnice a autovehiculelor din trafic. Sunt 44 de astfel de laboratoare. De la 1 noiembrie, aceste laboratoare vor putea verifica inclusiv anvelopele. ÃŽn cadrul laboratorului există, pe lângă un PC portabil conectat la internet pentru a verifica identitatea vehiculului, şi un şubler şi un cric special, pentru a verifica înălţimea profilului anvelopei. Cu acestea se poate măsura înălţimea profilului anvelopei în trei puncte situate la distanţe egale de pe circumferinţa anvelopei", a explicat pentru gândul Stancu Sotir, preşedintele-director general al Registrului Auto Român (RAR).

                    Presupunând, prin absurd, că echipajele mixte vor lucra non-stop, inclusiv sâmbăta şi duminica, timp de circa 120 de zile, în perioada noiembrie-februarie, acestea nu vor putea verifica mai mult de 253.440 de autovehicule, conform calculelor gândul. Asta înseamnă mai puţin de 14% din parcul auto care se presupune că nu ar avea cauciucuri de iarnă. Calculul a fost făcut ţinând cont că există doar 44 de laboratoare mobile ale RAR, care pot verifica (inclusiv) anvelopele, iar durata medie a unei verificări este de circa 30 de minute. Calculul a ţinut cont şi de faptul că o treime din parcul auto (1,8 milioane autovehicule) se presupune că este deja dotat cu anvelope de iarnă, după cum estimează specialiştii citaţi marţi de gândul, şi că o altă treime va fi inactiv pe timp de iarnă.


                    Citeşte şi De ce nu sunt obligatorii de la 1 noiembrie anvelopele de iarnă "obligatorii". Unde iei amendă dacă mergi cu cauciucuri de vară






                    "ÃŽmpreună cu cei de la Registrul Auto Român (RAR) vom face echipe mixte pentru verificarea anvelopelor. Dacă cei de la RAR vor spune că nu este anvelopă de iarnă, noi vom da amenzi. Echipele vor acţiona la începutul tronsoanelor cu gheaţă, zăpadă sau polei. Vom face filtre în aceste zone şi îi vom atenţiona pe conducătorii auto că urmează o porţiune cu gheaţă, zăpadă sau polei", a declarat pentru gândul Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

                    "Nu ne propunem să amendăm toate maşinile. Importantă e siguranţa în trafic"

                    ÃŽntrebat dacă cele 44 de laboratoare mobile sunt suficiente pentru a controla întregul parc auto de 5,4 milioane autovehicule, din care 5,2 milioane autovehicule au, fiecare, "masa totală maximă autorizată" sub 3,5 tone, reprezentantul RAR a spus că "un control nu trebuie să cuprindă toate vehiculele, ci doar pe cele care se deplasează", adăugând că foarte multe nu circulă pe timpul iernii. "Cetăţenii îşi vor echipa maşinile nu pentru că îi obligă legea, ci pentru siguranţa lor. Poliţia nu îşi propune să amendeze pe toată lumea", a mai adăugat şeful RAR.

                    Citeşte şi 10 întrebări despre cauciucurile de iarnă la care trebuie să ştii răspunsul

                    ÃŽntrebat dacă şublerul şi cricul pot fi folosite de poliţisti şi separat de cele 44 de laboratoare, Stancu Sotir spune că dispozitivele fac parte din laboratorul mobil şi nu pot fi folosite şi separat. "Verificările se vor face cu cele 44 de laboratoare", a mai spus şeful RAR.

                    Cu maşinile-laborator din dotarea RAR se poate face astfel un control complet. ÃŽn plus, maşinile oprite ar putea fi verificate şi dacă au probleme cu instalaţia de semnalizare, de exemplu.

                    ÃŽn medie, o verificare cu ajutorul laboratorului mobil al RAR durează aproximativ 30 de minute. "Durata verificării variază în funcţie de problemele găsite la maşină. Verificarea şi a anvelopei de iarnă nu va majora cu mult această durată medie de circa 30 de minute", a declarat pentru gândul Stancu Sotir, preşedinte - director general al Registrului Auto Român (RAR).

                    "Ar fi păcat să nu controlăm şi sistemul de semnalizare"

                    Oficialii RAR au declarat că la filtrele ce vor fi create autovehiculele oprite nu vor fi verificate doar din punct de vedere al anvelopelor. "Ar fi păcat, dacă tot l-am oprit, să nu ne uităm şi la instalaţia de semnalizare. Poliţistul poate cere această verificare", a mai arătat şeful RAR. El a ţinut să adauge că Poliţia va aplica amenzile, RAR oferind doar asistenţă tehnică poliţiei.

                    "Aş dori să se înţeleagă clar: noi, RAR, nu suntem puşi să amendăm. Ne dorim doar ca toţi conducătorii auto să fie cât mai responsabili, până la urmă, cu propria lor viaţă şi siguranţă în trafic", a adăugat Stancu Sotir.

                    Şeful Poliţiei Rutiere, despre gluma cu poliţiştii care verifică anvelopa "cu lupa": "Nu este o glumă, ci este un afront!"

                    Diniţă spune că deşi la nivel naţional există 3.200 de poliţişti rutieri, "aceasta nu înseamnă că de la 1 noiembrie vor ieşi pe străzi 3.200 de poliţişti şi 3.200 de inspectori de la Registrul Auto Român". Şeful Poliţiei Rutiere s-a arătat deranjat de cei care glumesc pe seama poliţiei care va verifica anvelopele de iarnă "cu lupa".

                    "Aceasta nu este o glumă, ci este un afront! Iar cel care a vorbit este un prost", a comentat Lucian Diniţă, după ce gândul i-a comunicat că un şef de servicea făcut o glumă spunând că poliţiştii vor fi nevoiţi să verifice "cu lupa" anvelopele. "ÃŽn primul rând nu este vorba de lipsă de pregătire a poliţiştilor, ci de faptul că Poliţia nu are dotarea tehnică necesară. Doar cei de la RAR au aparatura de expertizare necesară şi pot verifica înălţimea profilului cauciucului", a adăugat Lucian Diniţă.



                    "Amenzile vor fi aplicate de Poliţie dacă cel de la RAR spune că anvelopa nu este de iarnă", a subliniat şeful Poliţiei Rutiere, care a adăugat că reprezentanţii RAR mai au, în afară de cele 44 de laboratoare mobile, şi "alte dispozitive" pentru verificarea anvelopelor. "Şi acestea nu sunt doar 44, sunt mai multe", a mai ţinut să adauge şeful Poliţiei Rutiere, lucru neconfirmat de reprezentanţii RAR.

                    Ce cauciucuri sunt acceptate: "Să aibă însemnele M şi S. Nu trebuie neapărat să aibă fulg de zăpadă"

                    "Legislaţia prevede că anvelopele de iarnă trebuie să aibă simbolurile M şi S (noroi şi zăpadă). Nu este nevoie să aibă şi însemnul cu fulg de zăpadă. Doar M şi S. Cele de tip "all season" sunt acceptate, doar dacă au simbolurile M şi S", a spus Stancu Sotir.

                    gândul a scris marţi, citând reprezentanţi ai ARR, că pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, anvelopele care pe lângă expresia M plus S (Mud plus Snow) (noroi plus zăpadă) trebuie să aibă şi anumite semne, respectiv, un fulg de nea şi o creastă alpină.

                    Oficialul RAR a ţinut să arate că, din punct de vedere legal, şi anvelopele vechi de iarnă, marcate cu simbolurile M şi S, sunt acceptate de legislaţie drept cauciucuri de iarnă, dar cauciucurile vechi pot fi îmbătrânite şi îşi pot pierde din calitatea cea mai importantă - aceea de a fi moale. "Sunt însă şi persoane care au anvelope de iarnă de acum 3-4 ani, pe care le-au ţinut la umbră, cu puţină umezeală, şi care sunt corespunzătoare. Desigur, cu simbolul M şi S", a spus oficialul RAR.

                    Controversa anvelopelor "all season"

                    Un comunicat al RAR, publicat miercuri, spre prânz, pe site-ul oficial, arăta că "anvelopele all-season sau mixte nu sunt asimilate anvelopelor de iarnă". Acesta specifica faptul că, "întrucât nici în documentaţia de specialitate şi nici în legislaţia aplicabilă nu exista vreo referire la anvelopele denumite comercial <all-season>, apreciem că utilizarea unor anvelope fără marcajul care atesta utilizarea lor corespunzatoare în condiţii de iarnă este contrară prevederilor legale şi se face exclusiv pe răspunderea conducătorului auto".

                    Ulterior, la circa o oră, comunicatul a fost scos de pe site-ul RAR, care a trimis presei "o completare", care spunea că de fapt şi anvelopele all season ar fi acceptate, dacă au inscripţia M şi S. "Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG 5 /2011. Singurul criteriu care certifică faptul că anvelopa este omologată şi legală este inscripţia literelor M şi S, sub forma: M+S, M.S. sau M&S, din nou conform Ordonanţei de Guvern nr. 5/2011. Menţionăm însă că din punct de vedere tehnic anvelopa all season nu este recomandată pentru utilizarea pe tot parcursul anului în ţări cu o climă ca a României, acestea fiind destinate mai degrabă unor ţări cu o climă mai temperată", se arată în "completarea" primită de presă, de la Centrul de Relaţii cu Publicul şi Informare Presă al RAR.

                    "Textul Ordonantei Guvernului nr.5/2011, prin care se modifica Ordonanta Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, utilizeaza termenul "anvelope de iarnă", anvelope care se identifică prin utilizarea literelor M si S, sub forma: M+S, M.S. sau M&S. Anvelopele de iarnă sunt cele care respectă şi sunt omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului Europei din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum şi montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr.54, după caz", se arată în primul comunicat al RAR.

                    Anvelope de iarnă "pe toate roţile"

                    ÃŽn schimb, pe site-ul Brigăzii Rutiere Bucureşti, miercuri la prânz era postat un anunţ care spunea fix acelaşi lucru, şi anume că "anvelopele all-season (mixte) nu sunt asimilate anvelopelor de iarnă, termenul ,,all-season'' fiind doar o denumire comercială". Anunţul de pe site-ul Brigăzii Rutiere Bucureşti aduce însă şi o completare, precizând că "autoturismele trebuie dotate cu anvelope de iarnă pe toate roţile".
                    Last edited by RAZVAN-005; 14 October 2011, 21:16. Reason: Automerged Doublepost
                    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

                    Comment


                    • de cat sa ce certi cu ei mai bine ai si scapi orcum mai b dai 300 lei decat 4000 lei ca iti pica greu pe urma nu mai ai bani de porc si etc
                      vopsitorie preturi bune

                      Comment


                      • pai si daca am de ce sa mai dau 300 ?
                        Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

                        Comment


                        • Ma refer in cazul meu ca nu am

                          care este dispus sa mearga la competitii auto sportive legale sa se treaca pe lista
                          1 sli waz nr concurcus 59 ph 08waz
                          2
                          3
                          Last edited by sli_waz; 15 October 2011, 10:03. Reason: Automerged Doublepost
                          vopsitorie preturi bune

                          Comment


                          • Liviu se pare ca operatia a avut efecte adverse daca deja vrei sa te bagi la competitii.
                            Daca cineva stie de cauciucuri de iarna R13 (155/165/175) la preturi bune va rog sa ma anuntati. telefon:0744565942 sau 0344143312. Va multumesc.

                            Comment


                            • e usor asa cristi ne recuperam gandim pozitiv incearca la aia vizavi de petrom la bucov
                              vopsitorie preturi bune

                              Comment


                              • despre aceste tricouri vreau sa discutam. sa facem listele cu cine ar dori sa vedem ce preturi obtinem. cu cat mai multe cu atat mai ieftin (sa nu aud ceva de genul : hai sa facem atat de multe incat sa le dea gratis !!! )

                                foto : fata , spate , maneca , pe dedesubt (se observa broderia)

                                trebuie sa hotaram sigla clubului cea carea o sa apara si pe eventualele fanioane.
                                Attached Files
                                Last edited by RAZVAN-005; 17 October 2011, 22:31.
                                Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google