Cafenea Ploiesteana !! Program Non-Stop :D

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Azi am facut si eu inspectia tehnica periodica, dupa 2 ani,si am la activ 17850Km.
    Am facut-o la service-ul de pe Gageni, si l-am rugat pe nenea de acolo sa o faca "la sange" sa stiu pe ce ma bazez. Mi-a gasit-o cam "afumata", in sensul ca nu a iesit bine initial la gaze.(eu nu o prea ambalez). Dupa ce i-a dat cateva "talpi", pe la 4000 ture, si a scupat o galeata de cenusa, a reusit sa treca testul cu brio. M-a costat 90 roni.
    Recomand celor cu diesel, ce mi-a recomandat si mie nenea de la verificari; din cand in cand sa-i mai dam niste "talpi", adica sa schimbam treptele I->II->III pe la 3500 de ture. Zice ca ar fi bine pentru ca se depune funingine de la motorina pe paletii turbinei,si in timp o dezechilibreaza, si se infunda si supapa (sau filtru..??) EGR..
    Ma mir ca nu a gasit nimic pe la bucsi sau pivoti ...cu toate gropile din oras !! ....
    In rest...numai bine.
    passion 1.5 DCi

Comment

• @gabi ... ai soft pe dci?

Comment

• Originally posted by livas View Post
        Azi am facut si eu inspectia tehnica periodica, dupa 2 ani,si am la activ 17850Km.
        Am facut-o la service-ul de pe Gageni, si l-am rugat pe nenea de acolo sa o faca "la sange" sa stiu pe ce ma bazez. Mi-a gasit-o cam "afumata", in sensul ca nu a iesit bine initial la gaze.(eu nu o prea ambalez). Dupa ce i-a dat cateva "talpi", pe la 4000 ture, si a scupat o galeata de cenusa, a reusit sa treca testul cu brio. M-a costat 90 roni.
        Recomand celor cu diesel, ce mi-a recomandat si mie nenea de la verificari; din cand in cand sa-i mai dam niste "talpi", adica sa schimbam treptele I->II->III pe la 3500 de ture. Zice ca ar fi bine pentru ca se depune funingine de la motorina pe paletii turbinei,si in timp o dezechilibreaza, si se infunda si supapa (sau filtru..??) EGR..
        Ma mir ca nu a gasit nimic pe la bucsi sau pivoti ...cu toate gropile din oras !! ....
        In rest...numai bine.
        Masinile disel sunt recomandate mai mult pentru drumuri lungi si daia, in oras nu prea ai cum sa mergi cu ea turata ca cere motoru sa schimbi si de aia se depune, in afara de valva EGR si turbo se mai infunda si catalizatorul si injectoarele. Indicat e o zi pe saptamana macar sa adopti un mers sportiv si chiar mai mult de 3500 ture ca nu strica. O sa vezi apoi ca mersul masinii se schimba si o sa traga si mult mai bine. Un prieten de el meu care mai mergea si taicasu cu masina(si schimba numai la 2000 de ture) a ajuns sa nu ii mai traga, a trebuit desfundat turbo si refacuta geometria ca ii dadea in nas si nu mai lua mai mult de 110km/h.
        Last edited by MihaitzaMCV; 18 March 2010, 18:15.

Comment

• M-as baga si eu...dar nu cu benzinari

Comment

• Cu diesel nu e bine sa mergi batraneste pentru ca se depune calamina pe injectoare si de aceea scoate fum....eu cand iam facut itp-ul nu mi-a scos nici pic de fum...adevaru e ca nu merg nici incet cu ea ii mai dau calcaie din cand in cand

Comment

• OK. Asta e demn de tinut minte...si de aplicat.
              passion 1.5 DCi

Comment

• asa ca lectia la orce masina bago pana in limitare sa vezi ce bine merge
                vopsitorie preturi bune

Comment

• La diesel se aude urat sa mergi cu ea in turatii mari .. dar la benzinari e o placere sa o auzi pe la 6000 rpm ..

Comment

• Ar trebui odata sa ne facem un pic de cap .. ca suntem cativa nebuni :P ..

Comment

• De acord...dar intai sa imi fac masina:d

Comment

• 6500 chiar

Comment

• La mine la 6200 imi ia pedala .. dar tu ai resoftat masina .. si mergi mai mult cu ea ..

Comment

• Si eu sunt de acord...oricand..numai sa nu fiu la munk

Comment

• Provocari Intre Membri Clubului.

Aici poate sa posteze o persoana daca doreste sa provoace o alta persoana la 402 metri. De abia vedem si noi care este treaba,ce a mai pus fiecare pe la masina si ce i-a facut sa traga mai bine. Am vazut discutii pe alte topicuri si am zis ca sa fac unul special pentru provocari.
                              Last edited by ALEX_BZN; 20 March 2010, 02:10. Reason: Eroare de scris.

Comment

• Valabil doar pentru Ploiesti? Sau se poate si o deplasare?
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google