Ma-ndoiesc...
Cafenea LoganClub Satu Mare
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Salutare... Pt Lorand Azotul este folosit la umplerea anvelopelor, pentru a reduce riscul unei explozii in cazul supraincalzirii cauciucului sau oxidarea accelerata a anvelopei, la solicitari mai intense. Mareste gradul de siguranta al tuturor anvelopelor prin asigurarea unei presiuni constante un timp mai indelungat, ceea ce ar micsora riscul de a face pene in rulaj. In absenta oxigenului, lipseste umiditatea care, in timp, influenteaza imbatranirea amestecurilor, a structurii interne a cauciucului si a elementelor metalice ce duce la incetinirea formarii de ruginå pe jante, deoarece nu contine pulberi, ulei, umiditate sau substante care pot intr-un fel sau altul sa compromita viata cauciucurilor Acest gaz este mai putin influentat de variatiile de temperatura, spre deosebire de anvelopele umplute cu aer care isi modifica destul de mult presiunea intre starile de frig si de cald.
Un alt avantaj este faptul ca anvelopa din cauciuc este mai putin permeabila la azot decat la oxigenul din aer, azotul prezentand o molecula mult mai mare, deci pierderile de presiune in anvelopele cu azot sunt mult mai mici decat cele din anvelopele umflate cu aer si in acest mod se obtine o uzura redusa a caii de rulare a pneului, creste durata de folosire a anvelopelor se reduce considerabil consumul de carburant ceea ce genereaza cheltuieli de intretinere mai mici a autovehiculelor.
Azotul este mai stabil decât aerul care este sensibil la salturile de presiune si temperatura si in consecinta, aceastå stabilitate are repercursiuni pozitive asupra prizei la drum a pneurilor si a sigurantei vehicolului. Azotul este foarte util si pentru vehiculele care stationeaza vreme indelungata ca: remorci, caravane sau motociclete. Stationarile indelungate in timpul anului pot altera „mecanica” cauciucurilor accelerând imbatranirea structurala si astfel reducand siguranta în utilizare.
Asa deci si prin urmare Dani si Lorand cand aveati de gand sa ne spuneti despre masinile voastre ascunse adica bamwau em si audi tete. Voi veniti sa spionati loganisti? tradatorilor!! Am vazut ce faceti voi ieri!!
Comment
-
nah, sho pe el. nr. de tel., adresa, program de lucru. si ma anunti.
Nah. am sunat la d-l Rici de pe Magnoliei 44 si pretul real la infoliere geamuri laterale spate + luneta este de 280 lei. asa ca mai aman oleaca proiectul astasigpic
Comment
-
Ia te uita ce a ajuns in portbagajul masinii mele!!! Il recunoasteti (satmarenii stiu :P)?Attached Filessigpic
Comment
-
Rezolvat!!! Acum bubuie si la mine in masina ) Pioneer + Blaupunkt = NIIIIICEEEEsigpic
Comment
Comment