Oare exista bloc fara baba la parter????
Amintiri din copilarie ...by Seba,Tavi & cine mai vrea
Collapse
X
-
Originally posted by lau_swat View PostHai ca deja o dam in "tineretea mi s-a dus cu anii..."
la noi sa intrat pe dosare si tot cei cu pregatire au ramas, care a intrat ca nu a avut altundeva unde mearga sau care a venit cu notele cumparate pe oua si gaini a picat din primu an.
Comment
-
Daca tot o dam pe amintiri...Apropo de babe......Aveam o vecina, D-zeu s-o ierte, aia nu suporta copii. Ea neavand copii, ma rog...Nu ne intelegea.Si noi toata ziua bateam mingea si faceam praf, ba jucam ascunselea sau alergam bicicletele de nu se vedeau casele pe starda de atat praf; in fine, intr-o seara ne apuca pe noi mersul cu "lampase" (dovleci goliti de continut, sculptati si cu lumanare in interior) si ce ne pune dracu' sa-i punem la baba vreo 2-3 de-alea in fereastra. Si nu asta ar fi fost grav, dar unii au legat de geamul babei o sfoara si de dupa fantana din fata casei frecam sfoara aia cu calafoniu....Fratee, ce zgomot, ce huruituri, scartaieli...Astea pe la 1-2 noaptea. N-a dormit baba nimic, toata tremura pana l-a vazut pe unul dintre "artisti" cum radea dupa fantana. N-a zis nimic, ne-a trecut pe toti pe-o lista si-a doua zi cand veneau parintii de la lucru ii astepta in poarta si le spunea ce s-a intamplat. Va dati seama ce ne-am luat acasa, echipa de "zmei" s cum parintii erau si colegi de servici, mai toti am stat vreo 2-3 zile in "arest". Liniste de cimitir pe strada. Incepuse sa le para rau la unele babe ca nu se mai aud copii pe-afara si au intervenit astea pe langa ai nostri sa ne dea drumul din casa...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Cand aveam vre-o 10-11 ani noi "ceata" de la bloc ne-am strans o "stana" de caini pe care ii hraneam, ne jucam cu ei, cei care eram singuri pe acasa ziua ii mai bagam si in casa.
Intr-o zi am luat si eu un catelus in casa si l-am inchis intr-o cutie de lemn. Cand au venit acasa ai mei nu stiau de ce se aude chelalait de caine pe balcon . Eu bineinteles ma faceam ca nu aud nimic. Trist a fost ca atunci cand au descoperit sursa de zgomot ca pe mine m-au obligat sa-l duc afara cu toata pledoria mea ca o sa am grija de el
Si tot cand eram mai mic cu inca un partener de prostii faceam rachete.Prost era ca nu aveam "carburant" asa ca "decojeam" cate o duzina de chibrite ca sa facem rost de fosfor. Aventura s-a terminat cand am lansat una drept in perdea(de timpiti ce eram faceam experimente si prin casa) si a luat foc perdeaua. Prietenul si-a luat-o pe cocoasa iar eu de frica nu am mai continuat aventura.
Si tot cu catei. Cand aveam 5 ani m-au cautat ai mei 2 ore pana sa ma gaseasca in cusca cainelui dormind cu cainele in brate (un ciobanesc mare cat un urs) .Last edited by Cristi_LCD; 11 September 2008, 12:24.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Apropo de amintiri haideti sa insir si eu cateva tampenii facute de mine unele care nu mi-le aduca minte dar mi le-au povestit ai mei , o sa le insir aici dar nu neaparat in ordine cronologica.
1.Cand eram mic am gasit un cablu , la un capat avea un stecher si la celalat erau 2fire dezizolate.Ce am facut eu cu acel cablu? Pai am incolacit cablul dupa gat firele dezizolate le-am bagat in nas fiecare in cate o nara si dupaia am inceput sa alerg prin casa cautand o priza.
2.Cand eram mic(de pe la 5ani stau singur acasa)am adormit in sertarul cu paine cu painea in brate... In mobila din bucatarie aveam niste sertare mari adica 70-80latime pe 50lungime si vreo 20inaltime... Eu m-am bagat acolo dupaia paine si cica am adormit acolo cu painea in brate.
3.Pe la vreo 12ani vroiam eu sa-mi fac fitil si simteam nevoia sa topesc ceara (ca de fitilu era ata in ceara ) asa ca am gasit niste lumanari dalea pastila le-am scos din aluminiu si leam pus pe toate in ibric vreo 5 , am pus ibricu pe aragaz si am aprins aragazu a inceput sa se topeasca ceara si se tot topea si la un moment ceara a luat foc. Bine inteles idiot fiind am aruncat cu o cana de apa rece peste ceara... Nu zic ca mam fript putin am avut noroc dar toata ceara a tasnit pe pereti pe hota pe aragaz si am frect de mi-au sarit capacele pana sa vina ai mei acasa...
4.Pe la vreo 13ani aveam niste petarde in casa stiti tunurile alea subtiri si lungi care arunca niste ``bile colorate`` bine inteles minitehnicus fiind eu vroiam bilele alea asa ca am luato una si am taiato in 2 pe lungime nimic interesant...
Am mai luato una mam dus in baie am pus dopu la cada apa de vreo 2-3 degete si i-am dat foc in ideea de a captura bilele bine inteles ca sa lasat cu un gaz urat mirositor mizerie in cada si in wcu ca nu puteam so sting.
Concluzia 6ore am frecat baia cand au venit ai mei acasa era impecabil dar mirosul era groaznica am dat vina pe vecini
5. A2a zi am bagat o petarda in wc-u si am pus capacu
Nimic interesant am bagat mai multe, nimic interesant , am bagat mai multe si mai mari si am tras si apa inainte sa explodeze ... Teava aia neagra din spate a fost mai desteapta ca mine si a cedat prima Concluzia o inundatie urat mirositoare in casa...
Cand imi mai aduc aminte va mai zic am fost un copil problema si am facut multe tampenii dar nu toate sunt amuzante
sigpic
Comment
-
Ai mei zic ca nu dar la cat de ``in facultatile mintale`` sunt acum eu cred ca am gasit-o
PS cand eram mic ma ascundeam prin casa sa nu mai bata maicamea da eram asa prost cami ascundeam doar capu cum eram cu capu la intuneric ma consideram ascuns dar curu tot timpu il lasam la vedere
sigpic
Comment
-
Originally posted by csebalyn View PostUltimii cu bac-ul din 6... ultimii cu admitere la politehnica pe baza e examen, nu cacaturi de dosare...
Originally posted by gusi View PostIn copilarie am stat in Giurgiu- tot la Dunare, deh! La bloc aveam o baba la parter care ne sacaia tot timpul, sa nu jucam mingea ca-i dam in gradina, sa nu facem galagie pe scara ca doarme, ba una, ba alta...Cand ne-au bagat telefon, am inceput sa o sunam pe rand, mai multi copii. Baba iesea la scara blocului si statea pe o bancuta, langa geamul de la bucatarie, pe care il lasa deschis. Avea un baiat la Bucuresti si un neam prin nu stiu ce colt al tzarii si aia o mai sunau. Asa ca formam numarul si ne uitam pe geam cum baba tasnea ca din pusca atunci cand auzea tzaraitul telefonului. Lasam sa mai sune o data de doua ori si inchideam. Cand baba se intorcea si se aseza pe bancuta, repetam figura. Si tot asa de 5-6-7 ori de nu-si mai putea trage sufletul saraca de atata alergatura! Asta dupa amiaza, ca dimineata eram la scoala. Dimineata preluau stafeta cei care invatau dupa-amiaza si tot asa. N-o sa va vina sa credeti, dar in 2-3 luni s-a linistit baba, de n-am mai avut probleme cu ea...Last edited by Cristi_Xp; 11 September 2008, 15:00.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
Deja nu mai pot sa zic ca eram copil cand s-a intamplat...Eram clasa a 10-a sau a 11-a. Intr-o seara (pe la 22-23) ma intorc acasa dintr-un sat de langa bocsa si cum mergeam eu cu bicicleta, ma gandesc sa fac o scurtatura, pe la halta cfr, sa nu mai ocolesc pana acasa prin oras. Intru pe strada respectiva si...Bezna...Eu doar cu farul de la biticla...Si de cum intru pe strada scolii, da-i, frate, blana, schimbam vitezele ca mixerul la un mom dat, vad undeva in fata, pe dreapta, un punct rosu luminos. Ma gandesc"biciclist...Hai sa-l sperii un pic" si dau si mai tare surpriza! Cand am ajuns in raza farului am vazut ca era o caruta trasa de cai, care avea felinarul pe dreapta, nu pe stanga! Fuck...Frana isterica, scartait de roti, sunet de sunerie de bicicleta, fier indoit, si-o bufnitura ca si cum arunci un sac de grau intr-o gramada de scanduri. Noroc ca ala nu avea inchisa caruta in spate si-am intrat cu tot corpul in caruta omului (alt noroc ca n-avea vreo furca sau ceva in caruta, era goala), pana in fata, unde statea asta de mana caii. Bicicleta-varza...Am nimerit cu roata din fata exact in teava de pe mijlocul carutei, ca altfel acolo ramaneam. Ghidonul indoit, furca fisurata, roata 88-uri. Am ajuns acasa fara nici o zgarietura majora, dar plin de vanatai si cu o durere de oase ce m-a tinut vreo saptamana. De atunci, nu mai merg "blana" cu bicicleta...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Citesc threadul asta si ma uit la copii de azi de pana in 10 ani care sunt hraniti de la McDonald's&shit, se plimba pe masinute electrice si joaca tot felu de tampenii pe quad-core. Rezultatul: majoritatea sunt obezi!! Evolutie? Eu n-as prea zice din punctu asta de vedere. N-avem ce face dar amintirile copilariei noastre sunt frumoase.
Sa zic si eu una: gasesc un stingator aruncat undeva (d-ala mare de magazin) si impreuna cu un tampit ne gandim ca cel mai bun lucru de facut ar fi sa-l lovim cu un tarnacop fix in varf. Rezultatul: lu amicu' ii sare capu de la stingtor si ii "fardeaza" ochiu stang si suntem umpluti amandoi de "slobozeala" d-aia alba. A urmat o bataie si un dus rece (la propriu) administrate fara intarziere dupa ce-am ajuns acasa
Alta: un vecin vopsise usa de la garaj (ii luase aproximativ 4-5 ore, cu grund si toate cele). Apoi a decis sa-si spele masina. Ajungem cu ceata in zona si ne apucam sa ne stropim cu furtunu lu vecinu. Imi vine si mie randu la furtun si cel pe care-l dusuiam are urata inspiratie sa fuga in cerc in jurul meu => o mare dara de apa pe vopseaua proaspata urmata de o saptamana arest la domiciliuIf everything seems under control, you`re just not going fast enough...
Comment
-
@ sorinj in spiritul acelor vrenuri imi fac autocritica am sunat cativa colegi cu un an mai mari ca mine ( absolventi 1992, eu terminand liceul in 93) si mi-au confirmat ca ai dreptate voi ati fost primi cu bacul mare. Da eu am dat din 5 materii bacu : romana, mate, fizica obligatoriu parca la alegere chimie, sport si in plus limba si literatura sarba ( tot la obligatorii intra)
@cseba apropo de dosare un prieten cu tatameu asistent la poli acum ceva ani a povestit ca erau "admisi" cu dosarul 3 tipi cu liceul facut undeva prin oltenia la sat cu media generala 10 (zece) asta fiind prof de mate ia scos pa rand la tabla 2 dintre ei NU stiau sa scrie pe tabla " integrala din f de x " nu stiau smbolul de integrala.........am fost maine voi fi ieri cine sunt eu ?...
YO2MKL
sigpic
Comment
-
Corect, cei cu limba materna aveau bac din 6 iar restul lumii din 5. Asta da discriminare.sigpic
207 noir obsidien
Comment
Comment