If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
NU se cearta nimeni...sunt oameni de incredere, dar e pacat sa se ajunga la replici acide, tocmai din partea unora la care ai pretentii. D-aia am si atentionat, nu ca se certau.
Auzi mama omida, vezi ca esti offtopic...vrei si pe ziua de azi un rosu ?
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
bai andy fa o sectiune
unde sa puna fiecare o poza pe zi
adica fiecare membru are dreptul sa uploadeze o poza pe zi
poza sa fie facuta de el si sa fie artistica cat de cat...
poza este facuta astazi. dupa ce am citit "instructiunile" cum se face o poza panning. asta este prima poza facuta printre alte 4 poze. celelalte 4 nu au iesit ca asta. oricum, pozele le faceam "pe blat" ca sa nu ma ia la .... soferii
aparatul nu e stralucit. are doar o functie in plus fata de alte aparate normale. functia este smile shutter
ma bucur ca iti place.
bafta!
Ceva tips gen "reglua treimilor" (sau cum i-o zice - banuiesc ca stii la ce ma refer), ne dai si noua? Nu-mi gasesc niciodata timp sa "cercetez" subiectul...
"There are no rules for good photographs, there are only good photographs" Ansel Adams
Dar ar trebui sa cunoastem regulile pentru a le putea incalca, adaug eu. Ca sa nu pun mii de semne pe forum, o sa dau un link catre un site, ales dupa o cautare pe google.
Ca o mica regula de baza, universal valabila ar fi centrul de interes. O imagine are 9 parti (o matrice 3x3). Dreapta sus are cea mai mare vizibilitate intotdeauna. Apoi se va merge pe numar impar de elemente, de centre de interes. Incadrarea pe mijloc, cel mai adesea scoate fortat in evidenta ceva si distruge peisajul, fondul unde a fost facuta poza.
O alta regula ai fi ca aparatul sa fie tinut paralel cu solul. Dar e o regula foarte des incalcata.
Daca mai stie cineva ceva, il rog sa scrie. Un student/elev la arte ar fi de folos.
LE - semnatura ta ar trebui propusa drept moto pentru cei din Cta
Intai sa stapanim regulile, apoi sa le incalcam. Sau macar sa le "incercam". Degeaba incerci sa incalci reguli pe care nici macar nu le cunosti. Am un "manual" de fotografie National Geographic, n-am avut inca timp sa-l rasfoiesc. Vine vara, sa speram ca n-o sa mai gasesc scuze.
Ai zis acelasi lucru de 3 ori
Lumina buna sa ai!
Despre ce manual e vorba? Daca vrei carti de calitate din care inveti ceva iti recomand sa meri intr-un anticariat si sa cauti orice titlu vechi. Combinat cu cartea tehnica a D40-ului tau vei face o figura faina. In general Nat Geo explica un pic cam... de sus. Ei presupun ca ai deja un pachet destul de avansat de cunostinte cand le iei produsele.
Sorry, oboseala (de obicei la ora 22 sunt in lumea viselor de cateva saptamani incoace) Jeez, make me stop.. Cred ca iar cer asa subtil un warn (Sa vedem care e norocosul castigator de data asta!)
PS: Daca esti indulgent, poti zice ca am zis doar de 2 ori acelasi lucru...
P.S.: Site-ul nu este facut "nice", este doar un web folder. Nu consider necesara estetica, ci informatiile Poate in viitor o sa lucrez si la o interfata
Daca e facut de tine, salut initiativa daca nu sa stii ca nu e ok sa iei filmele altora fara sa dai sursa si scopul in care le folosesti.
Te-as ruga sa urci si aici cate ceva tinand cont ca e greu de urmarit un FTP-ul ala.
Merci si felicitari!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment