If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Asemanator topicului legat de poze, aici se va discuta orice tehnica de editare video, de montaj, unghiuri de filmare.
Pe mine ma intereseaza un tutorial pentru un doley (sina pe care se misca o camera). Are cineva?
Vad ca nu e nimeni pasionat de filmari si de tehnici de editare.
O sa urc eu doua filmulete (2 pentru ca atatea am facut) si daca vreti sa le comentam tare m-as bucura.
Editarea e facuta in SONY VEGAS si filmare bruta e facut cu un aparat foto bridge (mai multe).
Andy sunt ok montajele...ai folosit prea multe efecte parerea mea,dar na,fiecare cum crede.
Eu am lucrat pe MAC in Final Cut(audio/video) si acum pe Windows pe Pinnacle ( care e foarte simplu ) si pe Adobe Premier,care ar fi echivalentul Final Cut pentru Windows.
Nu am un anumit filmulet facut de mine pentru ca am facut destule pentru job,dar cu prima ocazie cand voi avea timp sa fac vreunu o sa il postez.
Numai bine.
salut ! as vrea si eu un sfat de la cunoscatori. am inregistrat de pe camera video (cu caseta ) pe calculator 30 min. , un filmulet , care mi-a ocupat 9 gb. din memorie. cum pot compresa acest filmulet asa incit sa-l pot pune pe un dvd ? multumesc.
salut ! as vrea si eu un sfat de la cunoscatori. am inregistrat de pe camera video (cu caseta ) pe calculator 30 min. , un filmulet , care mi-a ocupat 9 gb. din memorie. cum pot compresa acest filmulet asa incit sa-l pot pune pe un dvd ? multumesc.
Ce ai facut tu se numeste captura. Dupa dimensiune, tind sa cred ca ai facu o captura necomprimata pe care o folosesti la editat, dar nu in cazul nostru, al amatorilor.
Eu te sfatuiesc sa instalezi in calc o suita/un pachet *(zi-le cum vrei) de codecuri gen K-lite de AICI si ca soft de captura mergi pe ce e mai simplu. Eu foloseam odata cu succes Yuri's Lab, nush de unde sa-l iei dar discutam pe PM!!! Daca vrei sa treci pe editare/montaj eu lucrez cu SONY Vegas, dar sunt zeci de softuri la diferite niveluri.
Bun, gata cu vorbaria. Din softul de captura alege un codec *(eu prefer si recomand Xvid, pe langa ca e gratuit isi face si treaba) si ca rezolutie un maxim de 720x480 sau 640x480 *(camerele video pe caseta parca asa trag, nu garantez, dar asa cred). Cu rezolutia asta o sa ai cam 8-10 mega pe minut.
Succes!
LE - daca vrei sa eviti o noua captura, deschide filmul necomprimat cu windows movie maker *(pe asta il ai sigur, sau daca nu cu ce preferi din cele enumerate) si la make movie ii dai setarile de Xvid de care am vb si astepti (in functie de sistem... si o noapte)
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment