Panarama cu logan, undeva in Godeanu
TEHNICA: Panorama
Collapse
X
-
-
-
Cinci panorame...
2, 3 sunt de pe curmatura oltetului, respectiv cheile oltetului
1, 4, 5 sunt de pe Transalpina
Toate au fost facute in WE...
Numar de cadre necesare:
1 - 34 cadre
2 - 35 cadre
3 - 5 cadre
4 - 5 cadre
5 - 25 cadre
in caz ca sunteti interesati...
nu sunt prelucrate deloc...nici macar bright sau contrast...Last edited by alexyno; 7 August 2009, 03:26.e-mail: office@stickere.info
Comment
-
Sighisoara in 14 cadre Prima incercare.Attached FilesŢăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
Din 4 cadre nu ai cum sa cuprinzi tot orizontul, decat daca dispui de o lentila "fisheye", caz in care e cam greu sa finalizezi panorama, din cauza puternicelor distorsiuni ale imaginii. Pe de alta parte daca fotografiezi "landscape" cu aparatul orizontal, e suficient sa suprapui 20% doua poze alaturate, la mai mult de 50% pot sa apara probleme de alta natura. Daca aparatul nu este orizontal, ci putin inclinat in sus sau in jos, e bine sa faci mai multe cadre si suprapunerea sa fie mai mare de 20%. Numarul mare de cadre poate sa apara la:
- o fotografie panoramica de 360 grd (depinde de distanta focala a obiectivului) poate cuprinde in mod normal 9-14 cadre "landscape",
- o panorama compusa din cadre luate "portret" in mod normal intre 16-26 pentru un cerc complet,
- o panorama compusa din fotografii facute cu "zoom".
Panorama de mai jos e facuta de exemplu din 6 cadre, si cuprinde cca. 200 grd din orizont.Attached FilesLast edited by sorinj; 2 September 2009, 20:15.sigpic
207 noir obsidien
Comment
-
Este mult mai usor sa fie legate, daca sunt multe cadre. Intradevar, o panorama poate fi creata din cca 6 cadre (vezi sorinj), dar ideea e ca...cu cat sunt mai multe, cu atat, lipirea e mai usoara ptr software.
Eu de ex., daca fac o panorama, folosesc functia de "foc continuu"...si trag in timp ce ma misc, pe directia care vreau sa o prind. De asta, la o vedere de cca 200 grade, imi intra cca 30 de cadre.
@ReBe: Cum ai prelucrat panorama? Casutele par sa imite turnul din Pisa . Toata panorama, este curbata....e-mail: office@stickere.info
Comment
-
Photoshop, urmand pasii de pe pagina anterioara, doar ca imi aduc aminte ca nu am gasit Image/Transform si nici Ctrl+T n-a mers. Cred totusi ca pozele sunt de asa natura, am sprijinit aparatul foto de o suprafata care se pare ca a fost putin inclinata. Oricum nu m-am chinuit prea tare, era doar un exercitiu cu primele poze pe care am pus mana... Altele n-aveamŢăranul de la oraş e cel mai prost animal.
Comment
-
Ai lasat pe auto, modul de lipire ?
Eu prefer sa folosesc, "Reposition", fiindca nu modifica imaginea, doar le lipeste.e-mail: office@stickere.info
Comment
-
Prima panorama facuta de la balcon cu aparatul actual - Canon Ixus Wireless
total 3 poze, lipite cu softul primit pe cd-ul cu drivere.
Softul tine cont si de distanta focala, o citeste din proprietatile pozei sau poti sa o treci cat vrei tu.
In afara de o mica eroare la prima poza (cam stramba) cred ca a iesit bine.Attached Files
Comment
-
le-a lipit....in proportie de 25 % bine.
Este prezenta data si ora... Blocul din stanga este parca "intrat in pamant" pe partea sa stanga...blocul din dreapta, are un perete lateral inclinat, alalalt nu...Cablul ala gros, e intrerupt...
Eu zic sa folosesti, Photoshop sau PtGUI...merg super.
In rest, ptr prima incercare... e ok. Mai incearcae-mail: office@stickere.info
Comment
Comment