CONCURS >>> Viata In Oras - Instantanee <<< - castigator bogdan_1984

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@Octavian__30 nu te grabi... aici e concurs cu juriu.

Dupa expirarea perioadei de expunere, juriul intra in paine…
    Voi comenta si nota pe rand fiecare fotografie. Rog pe ceilalti doi membri ai juriului sa o faca si ei, dupa care tragem linie si adunam.

1 @AG_23_YNG – o fotografie destul de reusita daca o faceai cu geamul jos la masina. Reflexia geamului strica atmosfera. Pomii, gardul si cladirea sunt cam inclinate, la fel si batraneii. Ofer 9 din 10

2 @andy_x3m – o fotografie la limita regulamentului (este panorama deci cam prelucrata – lucru care urateste prin efectul butoi persoanele aflate in extrema dreapta a cadrului). Incadrarea buna, si atmosfera duminicala ma face sa ii acord 10 din 10

3 @mumus (Kelemen) – ne arata o fotografie de vacanta, care nu prea are legatura cu subiectul. Imi place ca a incercat sa foloseasca „treimea de aur” dar in cazul acesta elementul din prim plan – portalul, trebuia sa fie amplasat central, iar subiectul (sotia si podul) trebuiau sa fie amplasat in treime. Pentru alunecarea de la subiect ofer 7 din 10

4 @andrushk_mib – o fotografie cu peisaj urban, deci pe langa subiect. Pot acorda circumstante atenuante, daca consideram ca e vorba despre „viata la orasu’ pustiu”. Trecand cu vederea tema, poza nu imi spune prea multe... in prim plan o intersectie cu multi stalpi si cabluri, in plan secund un bloc taiat, in planul din spate inca doua blocuri hidoase. Nota 7 din 10

5 @bro – o poza cu potential, dar nu penru „viata in oras” o descalific pentru ca @bro a mai aratat una

6 @KeanuRev – o imagine de vacanta... daca e facuta de tine e cam autoportret, daca a facut-o altcineva, nu e a ta  . Subiectul (KR) e cam central si incomodeaza fundalul. D-soara din stanga jos trebuia decupata, ca strica toata incadrarea (chiar daca mangaie cu drag un aparat foto). Nota 8 din 10

7 @Jr_Andrei – o fotografie de portret cu titlul „Pescarul”... daca doreai sa prinzi atmosfera oraselului de litoral, trebuia un cadru mai larg. Pentru un portret, lumina pe subiect e mult mai slaba decat pe obiect (galeata si caracatitza). Acord 8 din 10

8 @bro – o poza bunicica, atmosfera relaxanta, apa curgatoare si verdeata, in orasul aglomerat, d-soara tziclam fotograf cu catelu’ parca labrador??, i-as fi acordat o nota mai mare, dar... cainele e obturat de prim planul aiurea – bradul, si de planul secund – buturuga. Nota 8 din 10

9 @danielliviu – o fotografie binicica, descrie atmosfera orasului intr-un mod original, marea dezamagire o reprezinta cele doua umbrele prea colorate in raport cu subiectu, si panta accentuata care face sa alunece piesele de sah... ofer doar 9 din 10

10 @wildserb – un caz tipic ... o fotografie cu foarte mare potential, care a fost stricata de fotograf. „Balta” Bega murdara, care curge in sus, tulbure ocupa prea mult din cadru in detrimentul superbului parc colorat (of of). Nota 7 din 10

11 @paulx – o poza foarte reusita, dar cam prelucrata. Conform regulamentului de pe prima pagina, afisat inainte de inceperea concursului, i-am cerut concurentului dovada neprelucrata. Inca nu a prezentat-o, mai astept... pana atunci il descalific, chiar daca dupa mine i-as acorda 10... Ofer doar 4 din 10 (cel putin pana la lamurirea juriului)

12 @anutzzz – o imagine comuna bucurestiului din zona blocului rotund care sta sa cada la primul cutremur (poza ar putea ramane un document a ceea ce a fost). Pacat de firele din prim plan (stiu ca e greu sa pozezi Bucurestiul fara sa prinzi fire... dar totusi, nu in prim plan) ofer 8 din 10

13 @bogdan_1984 – o priveliste care reuseste sa explice cam ce fac pensionarii vara. Parcul, ca parte integranta din oras, lipsa terenurilor agricole pentru a fi muncite, prezenta masutelor, fac ca pensionarii sa se adune mai usor (la o tabla, la un sah, NU la una mica prin spelunci). Poate daca nu vedeam cateva plase (nelipsite din garderoba pensionarului) – plasa pedelista, plasa de rafie, plasa de panza si punga de plastic – credeam ca e un campionat organizat, dar asa... Nota 10 din 10

P.S. Sper sa nu va suparati pe lungimea mesajului!
    sigpic

207 noir obsidien

Comment

Originally posted by Octavian___30 View Post
      Fara sa fiu rautacios, poza lui Bogdan se poate baga in concurs.
      Tema e: Viata In Oras , da?
      A surprins un moment si un mic cotlon dintr-o parte a vietii de oras, de bloc, de ce vreti voi. Am vazut poze cu orase, peisaje, imagini frumoase, dar care NU surprind VIATA IN ORAS , asta e tema nu...?
      Din pacate sar concursul asta (n-am poze reale/adevarate! pt un concurs, sunt slab).

PS: nu mai spun ca vad poze inuman de mari, chiar enervant de mari (3-4 mega), ca parca de aici vine frumusetea si atingerea temei.
      Surprinde perfect! Eu am facut o gluma dar se pare ca nu s-a inteles. E ok.
      Momentan, pana isi termina juriul treaba, nu comentez si o sa sterg orice comentariu din partea participantilor!
      Succesuri domnii mei (nu sunt misogin)!
      sigpic

Comment

Stai linistit @andy_x3m, eu am inteles gluma ta legata de exprimarea colegului, dar nu am vrut sa comentez inainte de ora 0:00
        sigpic

207 noir obsidien

Comment

Nu mai faceti comentarii (din juriu si inainte de punctare) pe tema pozelor, fie ele si glume.

Daca nu se incadreaza, out.

Faceti comentarii (un comentariu/sau fiecare membru din juriu pt fiecare poza, dupa ce juriul a ajuns la o concluzie) dupa ce premiile/locurile au fost atribuite, mi se pare cel mai corect.

Comment

Ok ! Deci concursul s-a incheiat care personal eu ma asteptam la mult mai mult.ADica viata in oras inseamna evenimente de tot felul unde puteati imortaliza tot felul de momente mondene.In fine...

In primul rand imi cer iertare ptr criticile care le voi aduce celorlalti dat find faptul ca nu sunt un profesionist si voi judeca prin prisma mai putin tehnica si mai mult a starii creata de fotografia in sine.

Inainte de asta vreau sa spun ca cateva foto au fost pe langa subiect atat la -viata in oras- cat si la Instantanee!!!( INSTANTANÉU, -ÉE, instantanei, -ee, adj., s.n. 1. Adj. (Adesea adverbial) Care se produce foarte repede (și durează foarte puțin), care se ivește brusc, pe neașteptate; pe moment. 2. S.n. Imagine sau fotografie obținută prin expunerea unei plăci sau a unui film pe o durată foarte scurtă. 3. Adj. (Fiz.; despre mărimi) Care se referă la un anumit moment sau care este definit pentru un anumit moment. – Din fr. instantané.
            Sursa: DEX '98 | Trimisă de valeriu, 21 Jul 2003 | Greșeală de tipar

INSTANTANÉU adj., adv. 1. adj. v. inopinat. 2. adj. momentan. (Reacție ~.) 3. adj. v. subit. 4. adv. v. deodată.
            Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar

instantanéu adj. m., pl. instantanéi; f. sg. și pl. instantanée
            Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar

instantanéu s. n., art. instantanéul; pl. instantanée
            Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar

INSTANTANÉ//U1 ~e (~i, ~e) și adverbial Care se produce brusc și cu o repeziciune foarte mare; fulgerător. [Sil. in-stan-] /<fr. instantané
            Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar

INSTANTANÉ//U2 ~e n. Fotografie obținută printr-o expunere de foarte scurtă durată. [Sil. in-stan-] /<fr. instantané
            Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar

INSTANTANÉU, -ÉE adj. 1. (adesea adv.) Care se produce foarte repede; care apare brusc, pe moment. 2. (Fiz.; despre mărimi) Referitor la un anumit moment. // s.n. Fotografie luată cu expunere scurtă. ♦ Expunere scurtă la fotografiere. [Pron. -neu. / < fr. instantané].
            Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 3 Aug 2006 | Greșeală de tipar

INSTANTANÉU, -ÉE I. adj. 1. (și adv.) care se produce foarte repede; care apare brusc, pe moment. 2. (fiz., despre mărimi) referitor la un anumit moment. ♢ (tehn.; despre centre și axe de rotație) cu poziție variabilă în timp față de sistemul de referință fix și mobil. II. s. n. fotografie luată cu expunere scurtă. ♢ expunere foarte scurtă a clișeului. (< fr. instantané) )

Si acum la treaba:

1 @AG_23_YNG: O fotografie care respecta tema data ,intradevar cam inclinata. nota mea e 8 din 10

2@andy_x3m: fotografia respecta doar jumatate din tema data si anume "viata din oras" ,spre deosebire de colegul meu Sorinj mie imi plac personajele la plimbare . Imi place daca efectul acela de REPLAY al persoanelor ar fi mult mai amplificat. nota mea e 9 din 10

3 @mumus (Kelemen)O fotografie de vacanta care nu are nici o legatura cu subiectul .nota mea 6 din 10

4 @andrushk_mib O alta fotografie pe langa subiect,dar macar daca ar fi fost cu persoane plecand dimineata la munca ceva ,etc ar fi mers. nota mea 7 din 10

5@ bro Descalificat ,deoarece a pus 2 fotografii.

6 @KeanuRev O fotografie de vacanta care nu surprinde nicidecum viata din tumultoasa Atena.nota mea cu indulgenta 6 din 10

7 @Jr_Andrei fotografie de portret,intradevar trebuia sa iei cadrul larg si sa faci poza pescarului incognito. Mie personal imi place fotografia f mult in afara de faptul ca pescarul se uita direct in obiectiv.nota mea 9 din 10

8@bro descalificat

9@wildserb o fotografie care respecta tema,dar cum spunea si colegul meu putea fi mult mai inspirata. Nota mea 7 din 10

11 @paulx o fotografie desi prelucrata(sper sa fie a lui) imi creaza starea pe care o astept de la inceputul acestui concurs. Fotografia am inteles ca e o paralela trasata intre generatii(locuitorii orasului). Oricum imi creaza starea de care va vorbeam si ma invaluie in MISTER, GANDURI,SENTIMENTE,TRAIRI,NOSTALGIE,ETC.
            Pur si simplu ma face sa simt . Daca a facuto el Nota mea e 10 din 10 cu felicitari.

12 @anutzzz O fotografie carela prima vedere nu spune mare lucru,dar care arata contrastul de arhitectura a Bucurestiului. Cred ca ideea e buna.nota mea e 8 din 10

13 @bogdan_1984o fotografie care respecta tema data si care probabil a necesitat si un pic te timp pentru cautarea locatiei din partea fotografului.noata mea e 9 din 10

Multumesc participantiilor si colegilor de juriu.
            Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

Comment

@ROAD EMPIRE l-ai uitat pe @danielliviu.
              sigpic

207 noir obsidien

Comment

A aparut ceva cu adevarat neasteptat... Tocmai m-am intors de la Urgente (nu sunt eu "victima"). Sa speram ca data viitoare o sa am mai mult "noroc". Felicitari tuturor!
                Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.

Comment

in primul rand vreau sa spun ca mi-a placut, cel putin pana acum, comentariile facute de jurati. chiar mi-a placut. am citit punct cu punct, virgula cu virgula, litera cu litera comentariile voastre.
                  in al doilea rand ma abtin de la comentarii facute asupra pozei facute de mine ca sa nu influentez juriul.
                  astept cu nerabdare sa aflu castigatorul. pacat ca suntem doar 13 concurenti, se putea si mai bine.
                  sigpic

Comment

Uffff !!!!
                    Imi cer iertare,aseara am uitat un concurent.scuze inca odata.
                    Asadar

@danielliviu cu poza SAH este una care desigur respecta tema,chiar despre genul acesta de fotografii va vorbeam la inceput.Adica se pot cauta tot felul de evenimente care au loc in viata unui oras zi cu zi.Buna fotografia,nota mea 9 din 10.

Sorry inca odata
                    Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

Comment

in primul rand as vrea sa spun ca sunt absolut de acord cu toate observatiile care mi se aduc la poza mea sunt corecte si la subiect

sincer cred ca poza lui ag 23 yng surprinde cel mai bine un instantaneu ( fetele din poza mea stateau de ceva vreme acolo ..... )
                      cred ca la un instantaneu nu ai timp sa incadrezi bine sa te joci cu timpii de expunere....si alte setari

va multumesc pt aprecieri si astept cu nerabdare urmatorul concurs
                      ...am fost maine voi fi ieri cine sunt eu ?...
                      YO2MKL
                      sigpic

Comment

Salut.Multumesc tuturor pentru critici si aprecieri.Cred ca juriul are ceva de munca,e greu sa decizi care e cea mai buna poza.
                        Numai bine.
                        Un Logan----YNG-----
                        Numai bine.

Comment

Acum, m-am trezit si eu, dupa plimbarea de o zi la bulgari si intalnirea cu Lgn Clb C-ta...

In ceva vreme, va dau si rezultatele mele.
                          e-mail: office@stickere.info

Comment

Hai @alexyno ca la inceput asa te-ai grabit, si acum te lasi asteptat cam mult... emotionatii concurenti nu mai au rabdare, ar comenta (injura) si ei prestatia juriului, si nu pot! Sau acum numeri banii din mita?? (ca atunci te inteleg)
                            sigpic

207 noir obsidien

Comment

Nu ma las asteptat...Sau asa e mai bine, sa fiarba un pic in suc propriu...

Asa.... sa incepem:

@andy3xm: Te-ai abatut de la regulile concursului...panorama este o prelucrare . Sunt defecte de imagine in partea dreapta...peretele este stramb...perspectiva cladirii este cam...in panta. In general, ea inspira o Duminica relaxata, pe malul marii. Eu acord un 8 din 10

@AG23YNG: Imaginea capturata de tine este un viu exemplu de instantaneu, in oras. Daca ai fi lasat geamul jos...ti-as fi acordat 10 din 10. Din cauza reflexiilor si a inclinarii imaginii iti ofer un 9 din 10

@Jr Andrei: Viata pescarilor in Ournapouli este foarte bine exemplificata de catre tine...Daca reuseai sa capturezi momentul fara sa atragi atentia vanzatorului de peste...era perfect. Nota 9 din 10

@anutzzz: Imaginea ta se incadreaza la arhitectura, stiluri de constructie... Nu arata Viata, doar evolutia cladirilor....Nota 6 din 10

@Bogdan_1984: Ai surprins perfect Viata in oras...Un instantaneu in care se prezinta legatura intre generatii si un mod de petrecere a timpului...Nota 10 din 10

@andrushk :Imaginea nu se incadreaza in concurs. Orasul pare mort, fara viata. Este perfecta ptr peisaj urbanistic....Nota 6 din 10

@bro: Prima imagine este perfecta ptr Sport, Vacanta... aici nu se incadreaza. A doua, in schimb se incadreaza subiectului...Daca o incadrai un pic mai la stanga, sa nu prinzi o parte din copac, se vedeau si cainii...Pentru ea iti acord un 8 din 10

@danielliviu: Fotografia este pe tema concursului nostru. Incadrarea se putea face mai bine pentru a putea surprinde si cei doi pensionari de pe banca...Nota 9 din 10

@KR: Fotografia ta este o imagine de vacanta, care se poate incadra, un pic trasa de par, la monumente...Nota 6 din 10

@mumus: O fotografie de vacanta reusita. A capturat momentul perfect pentru amintirea peste ani si ani, dar fiindca nu are legatura cu concursul, iti acord un 6 din 10

@wild: Fotografia ta, ne spune ca pentru unii dintre noi, lumea sta in loc, chit ca tot ce ne inconjoara este in continua miscare...Puteai sa te apropii mai mult, sa le surprinzi si mai bine pe fete. Au iesit un pic neclare fetele lor; poate le puteam distinge si mimica fetei...Nota 8 din 10

@paulx: Fotografia este excelenta. Imbina perfect tema concursului. Ne inspira faptul ca orasul imbatraneste odata cu locuitorii sai, dar totodata, este gazda unor noi generatii, care sa-l cladeasca din nou, spre viitoare glorii....Nota 10 din 10, daca nu primesc originalul, ii acord 6 din 10 , cu rezerva imaginii in original, cu EXIF...pe care am solicitat-o prin PM.
                              Last edited by alexyno; 9 August 2009, 20:14.
                              e-mail: office@stickere.info

Comment

Se trage linie si adunam... Clasamentul arata cam asa:
                                1 bogdan_1984........29 puncte
                                2 andy_x3m............27
                                2 danielliviu............27
                                4 AG_23_YNG.........26
                                4 Jr_Andrei............26
                                6 paulx.................24 (cu mentiunea carte @alexyno, daca ai depunctat prelucrarea, depuncteaz-o la toti cei indisciplinati)
                                7 wildserb............22
                                7 anutzzz............22
                                9 andrushk_mib....20
                                9 KeanuRev.........20
                                11 mumus............19
                                12 bro.................16
                                13 bro.................0

P.S. Pentru ca inca nu s-a primit raspuns la cererea catre paulx, si nu il putem nota la adevarata valoare (fotografia fiind prelucrata - sepia) din partea mea e descalificat.

Felicitari participantilor!
                                sigpic

207 noir obsidien

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google