CONCURS: Nature's Wonders - castigator andrusk

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

revin sper ca mai bine.
    De prin pĂdurile Sovejei.
    Attached Files

Comment

"Carpatii" aia is de fapt Muntii Dobrogei, care n-au nici o legatura cu Carpatii... postat de seba

deci, aceea sunt muntii carpati. cred ca stiu sa fac deosebirea foarte bine intre est - rasarit si vest - apus, iar acela este un apus. rog sa se stearga acel comentariu ca sa nu influentati juriul

hai sa facem totusi putin geografie. braila este situata intre muntii carpati care sunt situati la vest unde apune soarele si podisul dobrogei care este situat la est unde rasare soarele iar acela este un apus

stiu ca este o "minune" fotografia
      Last edited by bogdan_1984; 22 August 2009, 13:00.
      sigpic

Comment

undeva pe langa Cluj...
        Attached Files
        Every story has an end, but in life...every ending is just a new begining.

Comment

continuare la poza "buclucasa": are zoom 4x optical, realizata cu sony w120
          sigpic

Comment

Buna seara, atasez si eu o poza de la Pestera Muierilor, facuta acum 2 saptamani...aleasa cam pe fuga
            Attached Files

Comment

Cascada paraului Sarata, poza facuta de mine, vineri 21 august 09, in urcusul spre Varful Negoiu (2535m).
              Attached Files
              Intalniri LC SB sambata ora 17 Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO)

Comment

ianuarie 2009
                Attached Files
                sigpic42.453.149

Comment

Concursul s-a incheiat. Pana luni sper ca juriul sa stabileasca cine castiga.
                  Daca am numarat bine, avem 27 de participanti.
                  Ca o parere preliminara pot spune ca sunt cateva cadre care m-au impresionat dar si cateva... care nu au legatura cu tema, sa spunem.
                  Last edited by andy_x3m; 23 August 2009, 09:47.
                  sigpic

Comment

Deci sa incep in primul rand prin a felicita participantii la concurs.
                    Vad ca in ciuda unor pesimisti de data aceasta s-au strans mai multi participanti in speta
                    mai multe fotografii decat data trecuta. Asta e un semn BUN si inseamna ca mai sunt
                    multi prieteni pe acest forum iubitori de frumos si de ce nu,data viitoare sa fie si mai multi.
                    Acum in calitate de jurat probabil voi necaji dar nu din rautate,sa nu uitam ca aproape toata lumea
                    este amator de foto si nu profi.
                    Pe aceasta cale va rog sa nu luati criticiile in nume de rau,dimpotriva poate sa va motiveze si mai mult.

Ca o parere personala de ansamblu asupra pozelor din concurs,sincer ma asteptam la altceva.
                    Foarte multe fotografii sunt total in afara TEMEI ,sunt din nou multe poze de vacanta,concediu,etc.
                    Ma asteptam sa prindeti in cadru ceva deosebit in sensul de rarisim care intradevar sa fie o minunatie a naturii.
                    Acum adevarul e ca si titlul e foarte larg ceeace nu e bine,astfel de concursuri cu tema data tocmai pe efectul de NISA
                    se bazeaza .
                    Pai prieteni,daca o luam asa atunci orice se intampla pe TERRA e o minune a naturii,dar nu cred ca asta era ideea(sau ma insel?!).
                    De asta cred ca era mai potrivit titlul temei sa fie MONUMENTE ALE NATURII.
                    Voi ati facut o gramada de cadre in genul Peisaj asa numitul si bine cunoscutul LANDSCAPE,care dupa parerea mea nu are legatura cu tema de aici.
                    Daca tot ati pozat munti,pai de exemplu o minune era daca imi dadeati un cadru cu SFINXUL .
                    OK ! in fine....

Acum sa trecem la treaba:

1. @AG23YNG - Fotografia e splendida,daca nu ma insel e un rasarit de soare la malul marii.O cromatica excelenta ,lumina deasemenea reusita.
                    tema dupa cum am spus foarte dicutabila din pct meu de vedere. NOTA MEA : 8 din 10.

2 .@darkside - O poza de vacanta cu un lac intre munti,destul de reusita poza dar dupa parerea mea nimik interesant. NOTA: 6 din 10

3 .@mumus - O alta poza de vacanta care desi a nascut suspiciuni din partea altor concurenti nu este altceva decat tot o banala poza de vacanta.
                    NU are un titlu ca dealtfel foarte multe de aici. NOTA 6 din 10.

4.@Loganu - Nu te supara dar vad ca esti si fotograf oficial,puteai sa te straduiesti mai mult in alegerea fotografiei. Nu pot spune ca asta nu e ok,dar ce represinta
                    in tema data?! Sorry ....NOTA 6 din 10.

5 @danielliviu - O fotografie care este destul de buna si incerca sa surprinda probabil o iminenta furtuna,dar cum spuneam departe de ce ma asteptam
                    NOTA 7 din 10

6 @wildserb - Tu ai cam inteles cam despre ce e vorba in acest concurs. Daca in concursul trecut te-am criticat,acum pot spune ca fotografia se incadreaza in tema iar
                    reflexiile sunt exceptionale. NOTA 8 din 10

7 @martingrigore - NU cred totusi ca fenomenul loganistiilor e o minune a naturii sau mai stii !!!!!! NOTA 5 din 10

8 @TWeetY - O fotografie reusita,un focus bun ,o idee.............. NOTA 7 din 10

9 @playmo -O alta poza gen LANDSCAPE ,dar piatra craiului totusi e o mica minune. Nota 7 din 10

10 @bogdan_1984 O poza cu mult noise,parca e facuta cu telefonul. Nu prea imi spune nimic de data asta. NOTA 6 din 10

11 @pirvualex - Pfff !!! O alta poza de vacanta NOTA 6 din 10

12 @moses - Barajul Vidraru nu e o minune a naturii NOTA 5 din 10

13 @alexinyo - O fotografie deosebita ca idee,compozitie si intradevar pot spune ca ma stisface. Alex puteai totusi sa mai lucrezi la Focus. NOTA 9 din 10

14 @iashca - Vad ca si tu ai titulatura de fotograf oficial,pai prietene fara suparare dar trebuia sa te straduiesti mult mai mult.
                    Barajul nu e un miracol al naturii ! NOTA 5 din 10

15 @Logan 4 ever - O poza cu un camping ....no comment NOTA 4 din 10

16 @bogdaneleura - O fotografie superba,poate fi pusa pe un generic de documentar al National Geographic sau pe o coperta de revista de Science.
                    Felicitari. Nota 9 din 10 PS: cam mult noise.

17 @Seba - Dap si tu ai inteles perfect sensul temei din acest concurs. DA intradevar Fecioara cu Pruncul, Pestera Comarnic, Cheile Carasului..este o minune a naturii
                    dar din pacate poza ta lasa foarte mult de dorit. Nota 7 din 10

18 @Sorinj - O fotografie de expeditie care chiar daca a pozat un munte, nu e un munte oarecare si Fotografie in sine explica ca e vorba de ghetarul Pasterzen.
                    Puteai sa mai lucrezi la profunzime . Nota 9 din 10.

19 @valeriuciprian - aceasi idee ca si prima poza din concurs ,dar din pacate doar ideea... Nota 7 din 10

20 @andrushk_mib - DA,DA ,DA !!!! Asta e fotografia pe care o asteptam. Superb! Vulcanii noroiosi intradevar o minune a naturii. Fotografia cu un prim plan bun
                    cu o incadrare buna,refexia si tonurile de asemenea excelenta. O singura obiectie,puteai sa astepti sa treaca cele 2 persoane din planul indepartat
                    si aveai o fotografie de expo. NOTA 10 din 10.

21 @meseriasu` - poza cu rasarit de soare care am mai vauto pe aici,oricum mai buna putin ca si cealalta. Nota 7 din 10

22 @ D- FENS- NO OFens dar nu e in tema data 5 din 10

23 @romulandu - o poza comuna cu un copac, e o minune a naturii un copac dar nu cred ca asta era ideea. Macar daca pozai un Seqoia ! Nota 6 din 10

24 @Simon - cum spuneam totul pe terra e o minune ,dar nu asta e ideea ..... niste nori !!!! Nota 6 din 10

25 @APVitza - Da ,in tema poza,aleasa cam pe fuga cum spuneai .Un ungi mai studiat putin era mai de efect. NOTA 9 din 10

26 @valeriu61 - Da ,o abordare mai indrazneatza pe o cascada,destul de bine. Puteai sa lucrezi la focus si profunzime. NOTA 8 din 10

27 @hriberiu - DESCALIFICAT - ai pus poza dupa timpul limita .(ora 00:16 din data de 23 august 2009). Sorry alta data sa te grabesti.

Inca o data multumiri participantiilor si cum spuneam nu luati critica in nume de rau ,dimpotriva iar la concursul urmator sa fim si mai multi cu alte fotografii mai interesante.

Cu stima si respect ROAD EMPIRE
                    Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

Comment

Asteptam sa puna cineva lista cu participantii.
                      Ma bucura nespus sa vad din ce in ce mai multi participanti care doresc ca pozele lor sa fie criticate sau apreciate de alte persoane.
                      Eu o sa fiu un pic mai direct si o sa spun lucrurilor pe nume.
                      Facem aceste "concursuri" pentru a invata unii de la altii, deci nu trebuie sa imi fie luat in nume de rau. Orice critica e menita sa ajute!

Parerea mea:

1. @AG23YNG - Fotografia e frumoasa, colorata, plina de raze de soare dar... e un rasarit facut prea tarziu sau un apus facut prea devreme. Daca surprindea momentul in care astrul intra/iesea din mare, da era o "minune a naturii". NOTA MEA : 6 din 10.

2 .@darkside - O poza colorata, frumoasa dar cam prost ales locul. Se estompeaza fix minunea naturii, masivul muntos inundat de apa, dar apare fix pe mijloc un copac. NOTA: 6 din 10

3 .@mumus - si aici imi place mult ceea ce zaresc. Apa poate fi considerata in anumite conditii de iluminare o minune a naturii. Problema la aceasta poza e ca nu se vede esentialul, in schimb e incarcata de niste "balarii" prost luminate. NOTA 4 din 10.

4.@Loganu - o poza la plesneala. Stramba, facuta cel mai probabil din mersul masinii. Un camp cu cateva case in fundal si un deal impadurit e ceva unic!. NOTA 5 din 10.

5 @danielliviu - O fotografie cel putin superba. De apreciat locatia, luminarea. Ca un minus ar fi incadrarea, varful din prim plan este pros iluminat si ascunde frumusetea Ceahlaului, deviaza punctul de interes. NOTA 9 din 10

6 @wildserb - Eu, spre deosebire de ROAD EMPIRE, nu consider asa grozava imaginea. Culorile sunt spalacite, focusul nu e tocmai ok si e o balta. Oricum, per ansamblu imaginea nu e rea. NOTA 7 din 10

7 @martingrigore - eu as da titlu: Loganist pe pajiste scaldat de razele soarelui. Minunea din imagine cred ca au reprezentat-o micii. NOTA 3 din 10

8 @TWeetY - O macro interesant. Imaginea e in tema iar incadrearea e una care respecta regula de aur. NOTA 9 din 10

9 @playmo - O jumătate de Piatra Craiului destul de reusita. Daca tineai aparatul drept si incercai sa prinzi toat masivul era si mai bine. Nota 7 din 10

10 @bogdan_1984 O poza de care esti tare mandru. Ai mai urcat-o si pe alte topicuri. Calitatea lasa de dorit, culorile sunt ireale, prea exagerate. "Carpatii" sunt prea mici si indepartati sa fie centrul de interes. NOTA 6 din 10

11 @pirvualex - Un peisaj pe care se putea muncii. Un munte fix langa mare poate fi considerat o Minune a Naturii, dar din pacate o poza cu telefonul nu spune nimic. NOTA 5 din 10

12 @moses - "Barajul Vidraru nu e o minune a naturii NOTA 5 din 10" - te citez Road.

13 @alexinyo - Din nou un macro. E ok, dar e cam zgomotoasa si defocalizata. Eu o sa fiu mai zgarcit, dau doar NOTA 8 din 10

14 @iashca - sincer nu imi dau seama daca e vorba de o cascada sau de un baraj, cum zice Road. Oricum, imaginea nu arata ceva, nu are un centru de interes, nu e in tema! NOTA 5 din 10

15 @Logan 4 ever - Cu multa indulgenta poate fi vazut norul ce se formeaza (marea alpina), dar cortul te izbeste, sare in ochi NOTA 5 din 10

16 @bogdaneleura - Eu sa fiu sincer nu sunt atat de impresionat de cadrul tau. Ai spus ca ai stat si jumatate de ora sa prinzi un pescarus. Daca intra in apa, iesea cu un peste, facea ceva... da. O interactiune ar evidentiat tema concursului. Nota 7 din 10.

17 @Seba - DA! DA! DA!, dar din pacate NU asa. Ai avut super cadru, posibiliatea de a face o poza extraordinara si ai facut ce se vede. Nota 8 din 10, pentru subiect si implicatiile necesare unei astfel de poze.

18 @Sorinj - Eu sincer asteptam mult mai mult de la tine. E fain ce ai scos, daca vedem la oricine altul poza aia eram impresionat, dar de la tine vroiam mai mult pentru ca stii bine ca se poate! Tema respectata, incadrarea ok, dar... (parca iesea mai ok de jos sau la alta ora, nu e asa?) Nota 8 din 10.

19 @valeriuciprian -Aici vorbim de un rasarit adevarat. Soarele iese din apa, nu-i undeva pe acolo. Daca ai fi prins si o silueta a talianelor ar fi fost si mai bine. Nota 9 din 10

20 @andrushk_mib - DA,DA ,DA si eu!!!! Eu as fi asteptat si o bula si as fi incercat sa incarez tot, dar cu siguranta eu consider fotografia aceasta ca fiind cea mai buna. Felicitari!. NOTA 10 din 10.

21 @meseriasu` - un rasarit frumos, dar nu ar fi aratat mai ok fara bucata aia de mal? Sau daca soarele iesea din spatele epavei? Incercati sa va miscati, aveti 5 10 min pana rasare, experimentati. Nota 7 din 10

22 @ D-FENS - natura a facut-o? 5 din 10

23 @romulandu - Un copac, si ala ciopartit. Daca il bagai tot in poza... Nota 4 din 10

24 @Simon - Tu ai incercat sa faci ceva, dar nu ti-a iesit. Silueta unui copac singuratic pe un varf de munte spunea ceva, dar varful unui brad nu! Nota 5 din 10

25 @APVitza -Un pic cam stramba, dar da, e in tema si e ok. NOTA 9 din 10

26 @valeriu61 - Eu nu am idee cum as fi fotografiat. Jumatate din mine e placut impresionat, pa cand cealalta jumatate imi spune ca nu e destul detaliu. Nu stiu ce sa zic. Oricum, e in tema, e o fotografie buna... NOTA 9 din 10

27 @hriberiu - DESCALIFICAT - ai pus poza dupa timpul limita .(ora 00:16 din data de 23 august 2009). Oricum, daca te ajuta cu ceva ti-as fi dat un 7 e frumasa poza dar nu e in tema.

Din nou in parafrazez pe Road si multumesc si eu participantilor si sper sa nu ma injurati pentru ca mi-am spus parerea. Sper ca viitoarele concursuri sa ne cizeleze si mai mult si sa ne aduca mai aproape de titulatura de fotografi.
                      Numai de bine!
                      sigpic

Comment

Nu comentez deciziile voastre...ptr ca m-am bagat in concurs...deci am acceptat de la inceput 'juriul' .
                        Dau un sfat o parere :Ati fost foarte incorecti cel putin cu 1-2 participanti...eu ma exclud (ag 23... si sorin J meritau muuult mai mult)
                        Tweety a venit cu un banal macro...am macro mai bun facut cu telefonul...pe el l-ati supraevaluat (nu am nimic cu el )
                        Ati mai dat note bune si la niste imagini penibile, neclare si prost facute.

In rest...in loc sa apreciati sa zicem tema sau claritatea pozei..voi ati apreciat ce???

Toate cele bune.
                        Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

pai daca incepem cu deastea...unde ajungem ?
                          Felicitari tuturor participantilor pozele sunt superbe chiar daca unele sunt strambe..altele au nu stiu ce efect ... nu indeplinesc cerintele concursului..bla bla bla
                          Si eu primit critici chiar daca am pus o poza care am gasit-o la intamplare in pc pentru ca mai aveam ,dar trebuia sa le caut..iar in momentul acela aveam o stare proasta ..nici interesul nu mi l-am dat...data viitoare o sa fiu mai atent
                          Ce conteaza ca am primit critici ? omul din asta invata...face ceva .. nu face bine ? asta e ticule asculti sfaturile celorlalti si o iei de la capat

Comment

mumus asta nu e un topic de dezbatere si nici de critica fotografica.
                            Ca noi am apreciat ca jurati bine sau rau tot ce e posibil,dar te rog nu pune la indoiala probitatea noastra morala ptr ca atunci ma supar.
                            Multumesc
                            Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

Comment

Dupa cate ai vazut am dat explicatii. Sorin PUTEA mai mult, aici poate am fost un pic incorect, dar stiu ce poate omul.
                              YNG - e ok poza, dar am explicat ce si cum.
                              sigpic

Comment

tocmai muntii sunt in centrul atentiei, pentru ca este o minune (zic eu) sa se vada Carpatii de la 100 km, iar aceea era atmosfera atunci, rosiatica, ca doar era apus de soare. de fiecare data cand se pot vedea muntii ma uit la ei ca si cum ar fi prima data. si da, ma mandresc cu poza asta pentru ca nu multi au peisajul acesta.
                                oricum, dupa pareara juriului, am dat-o-n bara cu poza asta, poate nici macar in bara o poza mai clara ca asta nu am putut scoate. am facut vreo 10 in momentul acela.
                                trebuie sa recunoastem ca este o distanta foarte mare si nici macar o camera de filmat HD cu zoom 2000x nu poate filma bine la peste 100 km
                                C'est La Vie!
                                Last edited by bogdan_1984; 23 August 2009, 15:29.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google