Da, aparatul le face in culorile lui...dar prelucrarile, in culorile mele... De asta, eu deobicei incerc sa evit prelucrarile ulterioare...
Discromantie Si Fotografie...
Collapse
X
-
sigpic
207 noir obsidien
-
Bun, noi ne-am lamurit ce vede el dar acum ar trebuie sa il lamurim si pe el ce vede diferit. Oare Sonykel are si lista cu fiecare numar ce culoare este ca sa isi faca alexyno o idee? (in cazul in care nu stie deja)Last edited by Jr Andrei; 27 August 2009, 15:12.sigpic
LOGAN CLUB Piatra Neamt
Comment
-
nu...nu...galbenul mai intens, ramane galben (sau cum il vad eu)...nu trece in mov.
Si eu sunt curios, referitor la culorile reale...nu de alta, dar le invat asae-mail: office@stickere.info
Comment
-
Sarumana...
Stii ce aiurea e sa-ti zica cineva ce culoare are un lucru...si tu sa o vezi diferit? Daca totul ar fi doar in culori primare, neamestecate, ar fi perfect... Le-as vedea si eu...corect. Dar, pana la urma...eu sunt in lumea mea colorata
Bine ca nu sunt daltonist, sa deosebesc culorile de la semafor, dupa pozitia becului...sus, jos, sau la mijloc. )))e-mail: office@stickere.info
Comment
-
Poate o sa am si eu vreo surpriza
Culorile cu codurile:
000 - alb (transparent) - corect
010 - gri (foarte deschis ... spre alb) - corect
019 - Galben spre maro (Signal Yellow) !
020 - Portocaliu mai inchis (Golden Yellow) !
021 - Galben spre portocaliu (Yellow) !
022 - 021 putin mai deschis(Light Yellow) !
023 - Crem (Cream) !
025 - galben aprins (Brimstone Yellow) - corect
026 - maro (Purple Red) !
030 - maro mai roscat (Dark Red) - defapt rosu inchis - corect
031 - rosu mai inchis (Red) - corect
032 - 031 (Light Red) - in poza se vad aproape identic - corect
034 - portocaliu (Orange) - corect
035 - combinatie portocaliu cu galben (Pastel Orange) - un portocaliu mai deschis - corect
036 - 035 un pic mai inchis (Light Orange) - corect
040 - indigo (Violet) - corect
041 - Roz inchis (Pink)
042 - un roz spre mov sau cum se spune ... lila (Lilac)
043 - violet culoarea la levantica (Lavander) - corect
045 - roz deschis (Soft Pink)
047 - rosu spre portocaliu(Orange Red) !
049 - albastru inchis spre mov putin (King Blue)
050 - albastru inchis (Dark Blue)
051 - 049 mai deschis (Gentian Blue a.k.a Medium Blue)
052 - albastru (Azure Blue) - corect
053 - albastru deschis (Light Blue) - corect
054 - o chestie pe verde (Turquoise) - corect
055 - 054 mai spalacit (Mint) - corect
056 - Albastru mai deschis, ca gheata (Ice Blue)
057 - albastru inchis (Traffic Blue a.k.a Vivid Blue) - corect
060...064 - variatiuni de verde - de la verde inchis(060) la verde deschis(063) si 064 e verde cu galben - corect
065 - albastru inchis (Cobalt Blue a.k.a Royal Blue) - corect
066 - se vede un verde inchis fara gri(Turquoise Blue) - corect
067 - albastru cu indigo (duce putin spre indigo in poza) (Blue) - corect
068 - Verde ca iarba (Grass Green)
070 - negru (Black) - corect
071 - gri (Grey) - corect
072 - galben deschis spre gri deschis (Light Grey) - corect
073 - Gri Inchis (Dark Grey) !
074 - Gri mai deschis (Middle Grey)
076 - 074 un pic mai inchis (Telegrey)
080 - Maro (Brown) !
081 - Maro Deschis(Light Brown)
082 - Bej - un maro f deschis (Beige)
083 - Un maro spre rosu(Nut Brown) !
084 - Albastru ca cerut - un albastru mediu sa zicem(Sky Blue)
086 - indigo mai deschis se vede in poza (Brilliant Blue) - corect
091 - Auriu - un maro deschis spre galben (Gold) !
092 - Culoare cuprului un maro mai inchis 030 e maro cu tenta rosiatica (Copper)
098 - Albastru inchis (Gentian a.k.a Intense Blue) !
312 - 026 un pic mai deschis (Burgundy) - corect
404, 518, 562 - indigo a.k.a violet, din ce in ce mai inchis - corect
613 - 060 un pic mai deschis - corect
Astea sunt. Denumirile din engleza sunt luate de aici dupa codurile din pdf si poza.
Sper ca postul asta sa te fi ajutat sa iti faci o idee.sigpic
LOGAN CLUB Piatra Neamt
Comment
-
Hmm...deci eu as avea o pb. cu galben-verde, si variatiunile lor... asa pare la prima vedere.
Sincer, am cautat un cabinet de oftalmo, care sa-mi dea un diagnostic, corect si final...dar toti au ridicat din umeri...mi-au zis: vezi perfect . Ei stiu sa testeze doar acuitatea vizuala, iar la capitoul culoare...iti pun placile isihara in fata, dar nu stiu sa si interpreteze corect...e-mail: office@stickere.info
Comment
-
Sincer fara cel mai mic misto , super interesant subiectu . Si super interesant modu in care vede alex culoarea adica am ramas ``paf`` , nu cred ca e o chestie de ras sau misto.
Alexyno , o intrebare stupida , cum ti-ai dat seama de defect???
sigpic
Comment
-
Nu e stupida...e chiar logica. Mi-am dat seama de defect in clasele primare...atunci ma certam cu profesoara de desen...)
Am constientizat "defectul" acum vreo 4 ani...de atunci, am mai studiat un pic pb.... si oricum nu am ce-i face, ptr ca, cica e o chestie genetica.e-mail: office@stickere.info
Comment
-
Dap, ma certam in privina culorii... Nu constientizam atunci, ptr ca nici nu stiam culorile perfect...dupa denumiri.
Mai tarziu, la desen, eu am inceput sa fac reproduceri...de pe calculator...Acolo era mai usor...eu pur si simplu, combinam culorile, sa-mi dea aceeasi nuanta...cu ce era pe ecran.
De ex. acum...din paletele date de dani...RAL 2000, 2003, 2004, 2009, 2010...le vad la fel.
Numai din discutii, de acest gen, pot intelege si eu...
Doar ca nu inteleg comentariile celor ca Nikolas.... (al doilea post din thread)e-mail: office@stickere.info
Comment
-
@alexyno: m-ai înțeles un pic greșit. E vina mea. Mă refeream la încadrarea imaginilor din fotografii, nu la încadrarea ta, pentru că nu te cunosc. Repet, m-am exprimat eu un pic aiurea. Scuze.
Pe de altă parte, este foarte interesantă discromatopsia ta și nu pot decât să te felicit pentru ceea ce faci și mai ales cum o faci. Scuze și de off-topic.The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson
Comment
Comment