Fotografii Alessandro

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Eu nu urc de regula peste iso 800, editarea la mine este cat mai ''light'' posibil sau deloc. Cand mi-oi permite 2 blitzuri, o fi alta poveste.

Depinde de cum folosesti blitul, cu difuzor mare peste, nu are nici o problema la folosire ''full-frontal''. Daca sala este prea inalta nu te ajuta sa dai cu el in tavan, daca tavanul este colorat iti strica de cele mai multe ori culorile, aproape iremediabil daca nu ai facut un balans de alb individualizat inainte.

Cum in marea parte a salilor mari exista cel putin 2 tipuri de surse de iluminat, fluorescente de varii temperaturi de culoare si cu filament clasic, balansul de alb individualizat este o mare problema.

Singura chestie care functioneaza in situatiile astea este un obiectiv cat mai luminos si din pacate foarte foarte scump.
    sigpic

Comment

• Ma duc in mijlocul salii, fac un balans de alb cu grey card si il folosesc toata seara.
      Pentru corectii exista raw + Lightroom. In 90% din cazuri gasesc pe undeva o bucata de alb in cadru (camasa mirelui...rochia) de pe care sa selectez albul.

Legat de iso nu am nici o jena sa trag la 12.800...cu putin NR este perfect utilizabila.

Comment

• Imi place buchetul cu verighetele, ideea e buna (de la tine citire?) , imi place cum a iesit lumanarea, imi plac artificiile, probabil ca daca aveai o profunzime mai mare salivam dupa prajiturile alea.
        Sunt convins ca pe compu tau au o claritate mai buna (am eu ce am cu sharpness-ul, stiu ca exagerez de multe ori).

Cu fotografia 4 pentru mine e grele, ideea e excelenta, cred ca mi-ar fi greu sa fac ceva de genu, de asta nu pot comenta.
        In biserica greu sa poti face ceva spectaculos, nu prea ai de ce te lua + conditiile de lumina, sustin ideea de fara blitz atata timp cat echipanentul permite fara a altera calitatea. Decat un cadru plin de zgomot etc (nu e cazul aici) mai bine ajutor de la blitz sa iasa ceva "curat" , chiar daca pierde oleaca din valoare.

Mergi inainte si vei persevera pt ca pasiune este, idei sunt.

Nu s-a nascut nimeni cu aparatu in mana tragand cadre la nunti, si chiar nu mi se pare deloc ok sa se puna alte fotografii doar sa facem un subiect de comparatie si alte cele, dechideti-va thread separat sa va luati si voi laude si castane.

Comment

• Eu de obicei evit sa comentez ideea, momentul, emotia surprinse intr-o fotografie.
          Daca le comentam inseamna sa fim subiectivi si nu este corect din punctul meu de vedere.

In schimb cand vorbim de tehnica putem sa fim cat de duri si rai se poate.
          In consecinta mi-am asumat riscul de a posta public pozele si de a suporta criticile.

Comment

• Doua portrete si pisicul care imi mananca zilele
            Attached Files

Comment

• Felicitari pentru toti pasionatii de fotografie. Nu are rost sa va "consumati" pasiunea si in dispute... pastrati-o doar pt. fotografie
              Nu poti face 100% fotografii perfecte. Daca mai ies cateva nereusite, nu cade coroana la nimeni... se poate intampla.

Poza 4 de la nunta - in contextul respectiv nu-i rea deloc. Mirii apar invaluiti intr-o lumina "stranie - nepamanteasca" venita de sus, ca si cum ar fi desprinsi de curtea bisericii. Efectul din poza nu este "spectaculos" insa per total nu-i o poza rea.

La ce biserica a fost cununia? Pe preotul roscat l-am cunoscut prin 1992 si facea parte din ASCOR. E interesant si preotul cu parul si barba alba - seamana oarecum cu Carol I

Comment

• Preotu cu barba alba seamana cu Christopher Lee fara dar si poate (personajul din Dracula)

Comment

• @ Ion. La Maica Precista...in spate la Prahova Plaza.

Acum sunt plecat pe la Sovata. Marti o sa pun ce am facut pe aici.

Sent from my GT-B5330 using Forum Runner

Comment

• Imi place prima tare de tot, aduce a anii 70.

Ai spus ca nu comentam de ce a vrut sa faca fotografu (ideea, ce exprima, etc) dar tot te intreb , la partea dreapta rama aia care acopera partial portretul ce reprezinta?

Comment

• Poza asta am gasit-o intamplator prin computer.
                      Nu mai tin minte nici cand nici in ce conditii a fost facuta.

Apropo de comentatul pozelor...legat de poza cu lumina in spate...3 fotografi mi-au spus ca este buna sau chiar foarte buna cu putina reincadrare...
                      Niste prieteni cu care mai vorbesc dar care nu au treaba cu fotografia mi-au spus ca nu o inteleg.
                      Cine are dreptate aici ? Fotograful sau clientul cu banii in buzunar ? Ca fotograf conteaza mult sa intelegi omul si sa iti dai seama ce isi doreste...si cel mai mult conteaza sa fii capabil sa ii oferi ce isi doreste. Asta vrea asta ii fac pentru ca ma plateste si nu pot sa ma joc pe banii lui.
                      Cu fiecare client nemultumit, fotograful este un pas mai aprape de a si vinde sculele si a se apuca de bambilici...parerea mea.

Last edited by alessandro; 20 July 2013, 18:08.

Comment

• Probabilitatea ca si altii sa nu inteleleaga ce ai facut asa cum au reactionat prietenii tai este destul de mare si chiar la unii clienti de pe care iei bani sa nu inteleaga.

Eu din ce am urmarit la fotografi de nunti/botezuri, eventimente etc etc, cam fiecare au un tipar al lor, au ceva de la ei pus care dau o nota si dupa caz idei de la clienti, dar integrate in modul de abordare al fotografului.

Eu cand m-am insurat iti spun sincer ca am fost total in lipsa de idei ce sedinte foto etc sa fac, fotograful s-a ocupat de tot, nu i-am spus ce si cum vreau, mi-a prezentat lucrarile lui (inclusiv sculele pt ca nah, imi place, aici nevasta-mea absenta desigur) si mi-a placut si cam asta a fost tot.

Iti spun ca o fotografie buna place si la un copil si la o baba si la un avizat.
                        Eu ca privitor ma uit la poze, cati crezi ca apreciaza o musca savurand un cristal de zahar?
                        Reactia prietenilor tai mi se pare normala.

La evenimete trebuie sa scoti calitate ireprosabila, viata (subiectiv), exprimarea momentului prin imagine.

Cateva cadre pot valora cat 200 de fotografii la un loc.

Parerea mea, nu te complica unde nu e cazul, ai scule, fa ceea ce trebuie sa faci pt ca o faci bine.
                        Last edited by Octavian; 20 July 2013, 19:15.

Comment

• Plecam de la premica ca niste miri daca te vor ca fotograf la nunta lor...le place deja stilul tau ca au vazut un portofoliu.

Am prieten care s-a certat cu fotograful pe motic ca 99% din poze erau doar cu ei doi (mirii) chiar daca erau absolut superbe.
                          Sunt oameni si oameni...trebuie sa te adaptezi cat de putin la fiecare in parte.

Comment

• Absolut trebuie sa te adapezi, clienti si clienti, fite mai mari sau mai mici.

Ai spus ca a fost prima ta nunta, cu ce te-ai prezentat? Una e natura si alta e nunta.

Eu n-am fost un client pretentios, am vrut sa vad ce a facut si am stiut din start ca pe asta il vreau si n-am gresit.

Comment

• Cu ce sa ma prezint ...cu D600 si 50/1.8
                              Pozele finale arata putin diferit fata de ce am urcat aici. Am mai facut modificari pe partea de expunere si wb.

Comment

• Stai ca nu inteleg...cu un Nikon D600 si un fix 50/1.8 nu te descurci?
                                Mai iei un 24-70 mm 2.8 (lasa restu de la nikon F4, eu zic ca nu te va ajuta mai mult) si gata.

Te rog sa-mi ierti violenta, dar ai cu ce, ai idei, da-i bataie! Lasa creatiile filosofice.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google