If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu mă abțin până le văz pe viu, la rezoluția nativă. Tot atunci o să-mi permit să-ți aduc un Photoshop CS5 cu care sa poți face resize bine, să păstrezi sharpness-ul la micșorare cu filtrul de resize adecvat pentru așa ceva.
Pentru bokeh sunt prea puține planuri ca să fie notabil (oricum nu-mi place termenul), DOF oricum mi se pare foarte îngust, doar aproximativ 1 cm. Obiectivul este luminos și ieftin. Macro iese mai bine cu 18-55, am butonat destul unul cât să-mi dau seama ce poate. Pentru macro fie obiectiv dedicat, fie inele.
În condițiile pe care le-ai avut, un real ajutor era blițul extern, pus la cortina 2 avea darul să-ți înghețe albina pe senzor.
Alte comentarii în privat, că avem secrete, noi doi
La rezolutia nativa sunt ca si astea, daca le puneam asa pierdeam mult din claritate dupa uploadare.
Resize ii fac din microsoft office.
In gradina m-am jucat destul cu 18-55 si cu asta, pt macro/close up nu suporta comparatie, e departe de 18-55, daca ai ocazia butoneaza si ieftineala asta vezi daca iti mai mentii parerea
Blitz extern n-am, oricum nu stiu sa lucrez nici cu asta intern, seara dau rateuri mai rau ca la o sapuniera.
Al meu 50 este fara dubii mai sharp decat 18-105 la orice focala sau apertura. La f8 as zice ca e tack sharp.Sa nu mai zic de calitatea imaginii si detalii.
Stai stai...cand am zis mi l-a furat ma refer ca mi l-a furat la propriu. A plecat cu el in dinti si l-a dus doar ea stie unde. Am rascolit toata casa si nimic.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment