If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nota bene: melcul din ultima fotografie este imortalizat cu un aparat de 3.2 mpix, lentile de plastic (Sony DSC P32 pentru cine-i curios să-l caute). Nu trebuie sa ai DSLR pentru o poza bună. Una din cele mai mortale poze ale mele, un peisaj de iarnă, este tot ”opera” aparatului de 3 megapixeli. Am să menționez special asta, când v-o arăt.
Panorama de pe cetatea Devei, mi-a luat 3 zile până am reușit să prind intervalul bun de lumină, s-a tras pe 2 rânduri de cadre (jumătatea de sus + jumătatea de jos), 32 de cadre x 2 = 64 în total, dimensiunea finală a sărit de 1 GB. S-a lucrat pe segmente în număr egal de imagini lipite, segmentele respective s-au micșorat la mărime identică, lipite tot 2 câte 2 până s-a ajuns la produsul finit. Editarea a durat câteva ore.
Mică excursie astăzi, pe la mine prin parohie, Sarmizegetusa Regia. Gâze, floricele și un HDR făcut în pripă (HDR tras din mână, fără trepied, nu edit de prost gust '' à la HDR'' ).
@ Tavi: dap, uneori poți petrece multe ore în fața monitorului și habar nu ai cum trec.
@ margelatu: Mulțam' de aprecieri, dar sunt doar un amator.
@ Tavi: ai PM cu setările folosite la buburuză. Conține bliț extern.
În fotografiile de astăzi, efecte de culoare scoase doar din balansul de alb al camerei, fără nici un edit, nici măcar crop. Asta ca să vază unii că dacă folosesti corect scula din dotare, nu ai nevoie de editare. Editarea corectează anumite chestiuni, nu poți de exemplu să tragi în format 16/9 sau 1/1 cu camera mea. În afară de panorame, nu folosesc decât rar editare intensivă. Mă rezum la saturație, crop, sharp, un plus de contrast.
Am niște margarete faine, trase astăzi la o mică drumeție, am să vi le arăt zilele următoare.
Fotografii de ieri, Săcărâmb. Penultima margaretă este ”naturală”, fără nici un edit. Conține uz de bliț extern, ziua în amiaza mare. Ultima este versiunea editată ușor a precedentei.
Încă o dată fac aluzie, nu ai nevoie de photoshop dacă-ți stăpânești cât de cât camera.
Trebuie sa vin sa vad satu asta.
Faine margaretele, n-ai dat sharpen prea tare la petale (sau ce ai dat) mi se par putin prea "murdare", un sharpen fin pe margini sau deloc. Ha...?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment