Se dadea un test psihologic la puscarie, iar pentru diversitate se aleg un american,
un neamtz si un roman. Primul (americanul) este inchis intr-o celula de 2 pe 2 metri, fara geamuri, izolata fonic etc. In celula doua bile mari de otzel. Dupa 2 luni deschid psihologii usa sa vada cum se prezinta subiectul.
- Ia zi, ce-ai facut in perioada cat ai fost izolat?
- Pai ce sa fac, din bilele astea mi-am facut o gantera, am tras de fiare, am pus fibra
pe mine, arat mai ceva ca Arnold.
Urmatorul subiect, neamtzul. Aceeasi celula, aceleasi bile. Dupa 2 luni deschid usa si
ce le vad ochii: toti peretii mazgalitzi cu formule matematice, ecuatii diferentiale,
geometrie avansata.
- Ia zi: cum ti-ai petrecut timpul?
- Ca sa nu ma plictisesc, am facut putina matematica… am observat ca bila asta,
intersectata cu planul format de peretele nordic poate demonstra teorema lui Pitagora.
- Bai, esti meserias, asa e, nimeni nu s-a gandit la asta pana acum etc.
Vine si randul romanului; dupa expirarea timpului intra psihologii in celula si observa ca lipsesc cele 2 bile.
- Auzi ma, ce-ai facut cu bilele?
- Sa mor io, una s-a stricat si cealalta a disparut, mancatzi-as!
un neamtz si un roman. Primul (americanul) este inchis intr-o celula de 2 pe 2 metri, fara geamuri, izolata fonic etc. In celula doua bile mari de otzel. Dupa 2 luni deschid psihologii usa sa vada cum se prezinta subiectul.
- Ia zi, ce-ai facut in perioada cat ai fost izolat?
- Pai ce sa fac, din bilele astea mi-am facut o gantera, am tras de fiare, am pus fibra
pe mine, arat mai ceva ca Arnold.
Urmatorul subiect, neamtzul. Aceeasi celula, aceleasi bile. Dupa 2 luni deschid usa si
ce le vad ochii: toti peretii mazgalitzi cu formule matematice, ecuatii diferentiale,
geometrie avansata.
- Ia zi: cum ti-ai petrecut timpul?
- Ca sa nu ma plictisesc, am facut putina matematica… am observat ca bila asta,
intersectata cu planul format de peretele nordic poate demonstra teorema lui Pitagora.
- Bai, esti meserias, asa e, nimeni nu s-a gandit la asta pana acum etc.
Vine si randul romanului; dupa expirarea timpului intra psihologii in celula si observa ca lipsesc cele 2 bile.
- Auzi ma, ce-ai facut cu bilele?
- Sa mor io, una s-a stricat si cealalta a disparut, mancatzi-as!
Comment