Despre Condensatoare Auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Despre Condensatoare Auto

Salut,

Am si eu o mica problema am un condensator Pyramid CAP160DBL, la service cand mi l-au montat, am vazut ca l-au incarcat cu ajutorul unui bec pus intre o borna si firul tras...sau ceva de genu'. Si mi s-a zis ca daca scot bornele de la baterie acesta se va descarca. Acum problema mea:

-vreau sa scot bateria sa o curat (s-au depus diverse...) si fara condensator imi fac urat luminile si nici nu am chef sa ma apuc sa le dau ceva alora doar sa mi-l incarce. Ce pot face? sau macar ce bec imi trebuie ca sa-l reincarc ca ma descurc eu.
    B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

un bec normal de faza scurta ar trebui sa faca treaba. cand se stinge becul complet, condensatorul e incarcat. sa nu-l incarci direct pe baterie fara bec, ca risti sa busesti bateria.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

tocmai d-asta am intrebat ... sa nu fac vreo prostie.

Acuma ... o mica intrebare... becul de pozitie e la fel ca cel de plafoniera W5W mi se pare... eu am pus led-uri dar le am pe cele vechi... presupun ca sunt bune nu?

Comment

curentul de incarcare e foarte mare la un condensator de valoare mare. cu cat e condensatorul mai mare, cu atat se comporta ca un scurt-circuit la momentul punerii sub tensiune. tu cu becul il alimentezi print-o rezistenta de balast (filamentul) si ii creezi un timp de incarcare, deci limitezi cu filamentul respectiv curentul la 4-5A. poti si cu led-urile sa-l incarci, dar probabil intr-o saptamana, asat daca nu se ard led-urile cand alimentezi condensatorul prin ele. exagerez, evident, dar ca idee sa intelegi ce se intampla
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

nu am zis ca folosesc led-urile ci ca folosesc vechiurile becuri care sunt la fel ca cele de pe pozitii -> adica W5W

Comment

canto te rezolv eu cu becul de condensator, il am eu pe ala special de condensator. sa-l caut pe aici si ti-l aduc la intalnire daca vrei.
            sigpic
            The MVP

Comment

da jos bateria fara grija, fa treaba, pune-o la loc si nu se intampla nimic!!! condensatorul odata incarcat ramane asa foarte mult timp, ca ex eu l-am dat jos doua saptamani si cand l-am montat parca atunci era dat jos...trebuie izolate bornele sa nu cada ceva pe ele ca face scurt si se strapunge infasurarea, duce la cateva atingeri dar pe urma-l arunci la tomberon...

Comment

ok o sa postez maine rezultatul cu ce s-a intamplat, ca maine mi-am luat liber de la munca pentru a ma ocupa de cateva chestii pe la masina+probleme diverse...

Comment

grija mare daca-l tii pe post de distribuitor(legaturi multiple in paralel) sa dai minusul intai de la caroserie...

Comment

nu mai bine desfaci bateria si cu acelasi bec descarci condensatorul? eu asa am invatat la metode de test placi electronice. pt inceput, totul se descarca, apoi se incarca prin sarcina, se masoara si iar se descarca. de ce nu poate omul sa lucreze ca la carte?

Comment

ce rost are sa descarci condensatorul?

Comment

nici un rost...ca sa nu-i faci un scurt accidental, de aia are rost sa il descarci. de ce sa previi cand poti sa stai cu grija?

Comment

da asa ar fii normal dar de lene mai facem si prostii!

Comment

mersi! una bucata bere virtuala deci se poate lucra si ca la carte...

Comment

probleme condensator

salut! mi-am comandat si eu un condensator UsBlaster....si nu stiu care ar fi problema de nu functioneaza...
                              Am citit manualul....si l-am incarcat inainte cu rezistenta din pachet dar nu se aprinde afisajul voltmetrului...are un led si acela se aprinde numai. L-am masurat cu un voltmetru si are 12.8 volti
                              Nu stiu unde gresesc....poate e defect...
                              Voi ce ziceti???

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google