Un Sfat Pt Subwoofer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Un Sfat Pt Subwoofer

Am un HU sony (da stiu....asta e :P ) 420gt si boxe pioneer. As vrea sa-mi pun un subwoofer, dar am un mcv, la care rabatez bancheta destul de des si bag prostii pe acolo. Deci vreau sa-l montez sub unul din scaunele din fata. La prima strigare am gasit doua modele, unul de la Alpine si unul de la Focal:

Focal is a French brand, world leader in high-fidelity solutions. Its 'Made in France' know-how has been recognised for more than 40 years. Enter Focal's universe.

Diferentele de pret nu sunt semnificative intre cele doua modele. As vrea sa stiu parerea voastra; care e mai bun dintre ele, cat de diferite sunt dpdv al sunetului fata de suratele lor in incinta bass-reflex sau altele. Orice sfat e bine venit.

idee este cam asa mcv are volum foarte mare, pt un woofer normal pt portbagaj iti trebuie un 350+W rms ca sa se auda bine. La astea under seat nu stiu ce sa zic, au puteri mici am vazut unu 60 rms si altu 160 max, probabil sunt bune dar sa le pui sub scaunul in care stai. Gandeste-te la un tub, care il poti muta prin portbagaj cum vrei(pe margini), sau la o cutie custom in asa fel incat sa ai loc necesar.

Comment

Ca si putere, nu vreau sa pun muzica la toata strada, nici sa vibreze tablele pe masina. Vreau numai un sunet mai "plin". Ideea e ca afara nu se aude ce ascult eu inauntru. Si as vrea sa ramana asa, numai sa-mi creez eu o "auditie placuta" Tubul il exclud din start, pentru ca nefiind singurul care foloseste masina, s-ar putea ca tubu' sa nu se bucure de toata atentia necesara la incarcarea/descarcarea de diverse. Ramane varianta cu o incinta custom, dar pare mai complicata treaba, mai costisitoare si mai consumatoare de timp.

Comment

Interesante. Sub scaun se obtureaza din propagarea sunetului plus ca cel de pe scaunul respectiv nu va fi prea fericit sa-i vibreze scaunul. Vezi daca nu cumva are loc pe partea pasagerului din dreapta sub bord.

Comment

pai ca sa nu se auda afara, se practica insonorizarea, care ajuta si la confortul tau acustic si a celor de afara sunt topicuri pe aceasta tema. Ce sa zic poti merge la o firma specializata pe audio in Bucale, si sa ii rogi sa iti testeze wooferu in masina .

Comment

Asa ceva am vazut pus (din fabrica) la un Audi A4 combi, dar pus acolo unde trebuie, adica in aripa spate dreapta (ma rog se poate si-n stanga).

Prima problema ca sa zic asa ar fi sunetul, adica e cam slabut (cat are? 100-140 W pe RMS?) ar trebui sa ai macar un 200W RMS.
            Oricum, se aude mai frumos cu el decat fara, asta e clar.
            Nu cred ca e o problema daca il bagi sub scaun (n-o sa-i tremure curu la nimeni, ca nu e chiar asa de puternic), dar vezi poate ai posibilitatea sa-l bagi undeva in spate lateral la aripa.
            Eu am inteles ideea, vrei ceva subtil, sa nu se vada corect?

Comment

subwooferele de genu asta, vad ca au cam 60-70W RMS. Oricum, vreau sa aiba o prezenta discreta.
              Nu vreau neaparat sa nu se vada, vreau doar sa nu stea in cale cand tre sa incarc masina cu prostii

Comment

recomand incinta si statie.o incinta mai fica facuta custom sa o poti pozitiona cum crezi tu in masina.am avut woofer cu amplificare pe el si iti pot spune ca e slabut.nu merita banii.un woofer si statie mai mult de 500ron nu costa si io zic ca merita.

Comment

"un woofer si statie mai mult de 500ron nu costa si io zic ca merita." Arata-mi o combinatie de woofer cu tot cu incinta, si statie care impreuna sa coste 500ron, si care sa nu fie de la o firma anonima. Eu unu nu am gasit.

Comment

cred ca sa referit la un SH dar la 500 ron SH gasesti destule

Comment

SH sunt sigur ca gasesc, dar vreau sa fie noi sculele. Ca de...poate au fost ale unui disperat caruia ii placea sa zdrangane toate tablele pe masina, si sculele cu pricina sunt cu un picior in groapa. Bugetul ar fi de maxim 1000 de lei, dar vreau sa fie o chestie discreta din toate punctele de vedere. Totusi nimeni nu s-a dat cu parerea referitor la modelele pe care le-am luat eu in vizor. La modelele de la inceputul thread-ului s-a mai adaugat un low-cost de la blaupunkt: http://www.car-sound.ro/subwoofere-a.../thb-200a.html . M-ar interesa si parerea voastra strict legata de aceste modele, respectiv care-i mai bun, de ce, avantaje si dezavantaje, etc.
                      Last edited by cristi_p; 23 May 2009, 21:34.

Comment

deci pentru astea under seat eu as alege dupa criteriile : puterea ce mai mare, reglaje, firma, accesorii (telecomanda, etc).
                        Apropo blaupunktu se tine tare si el, coboara cel mai jos in frecventa ... dintre cele 3

Comment

Originally posted by cristi_p View Post
                          "un woofer si statie mai mult de 500ron nu costa si io zic ca merita." Arata-mi o combinatie de woofer cu tot cu incinta, si statie care impreuna sa coste 500ron, si care sa nu fie de la o firma anonima. Eu unu nu am gasit.
                          Daca te uiti pe booster.ro la oferte o sa gasesti acolo Clarion bass pack la 520 lei. Pachetul contine o statie de amplificare APX2121E de 200w si un subwoofer SW3012B de 350W RMS (700 W peak).Acelasi pachet il am si eu si sunt foarte multumit. De fapt eu am pus totul Clarion in masina. Si boxele schimbate si HU.
                          Last edited by Shaloo; 25 May 2009, 09:26.
                          fara linkuri externe

Comment

mai ales HU de clarion daca e unu bun, face diferentza fata de ce este pe piata la momentul asta

Comment

Originally posted by cristi_p View Post
                              subwooferele de genu asta, vad ca au cam 60-70W RMS. Oricum, vreau sa aiba o prezenta discreta.
                              Nu vreau neaparat sa nu se vada, vreau doar sa nu stea in cale cand tre sa incarc masina cu prostii
                              In primul rind, bine v-am gasit .
                              Daca-mi permiti, ti-as da o sugestie in privinta basului din masina. Si cind spun bas, ma refer la sunet in sine si nu la subwoofer ca si sistem.
                              Sugestia mea ar fi sa incerci mai intii sa faci difuzoarele sa sune cit se poate de bine. De foarte multe ori, daca usile sunt facute corect si difuzoarele bine alese, nu mai simti nevoia de subwoofer. In special daca vrei ca basul sa fie discret, dar corect dpdv frecventa si nivel.
                              Ce nu pot reda -usor- difuzoarele din usi sunt frecventele extrem de joase. Numai ca frecventele respective sunt in mare parte estompate de zgomotul de fond din masina.
                              Una peste alta -in cazul tau- varianta preparare usi + difuzoare bune ( in niciun caz puternice daca nu folosesti amplificator), poate fi solutia ideala.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google